|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:45
|
Szerző |
Üzenet |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Mexx2 írta: AQViktor írta: AQViktor írta: Azt jól gondolom, hogy fenyőágat lehet akváriumba tenni? mert ha jól tudom a 2010-es IAPL C nyertes akvában is az volt.... Minden fát bele lehet tenni az akváriumba ha kellőképpen ki van áztatva. Ez hetek-évek-évtizedek és több millió év alatt áznak a vízben. De ha nem lesz benne hal akkor szerintem nem sok gondot okozhat. köszi! Én elsősorban az elkorhadástól tartok.
|
2012. július 15., vasárnap 20:11 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
AQViktor írta: AQViktor írta: Azt jól gondolom, hogy fenyőágat lehet akváriumba tenni? mert ha jól tudom a 2010-es IAPL C nyertes akvában is az volt.... Minden fát bele lehet tenni az akváriumba ha kellőképpen ki van áztatva. Ez hetek-évek-évtizedek és több millió év alatt áznak a vízben. De ha nem lesz benne hal akkor szerintem nem sok gondot okozhat.
_________________ K.Tamás
|
2012. július 15., vasárnap 20:05 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
AQViktor írta: Azt jól gondolom, hogy fenyőágat lehet akváriumba tenni? mert ha jól tudom a 2010-es IAPL C nyertes akvában is az volt....
|
2012. július 15., vasárnap 19:40 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
azért algásodott el, mert valószínűleg: a) túltápoztad b) túlvilágítottad
megoldás b: az elején elég neki a napfény megoldás a: amikor hetente csinálsz egy vízcserét annyit tápozz, hogy a nitrát kb 5mg/l legyen, a foszfát 0,1, a vas meg éppen hogy egy leheletnyi Hétközben semmi tápozás, csak a vízcserékkor.
|
2012. július 15., vasárnap 19:27 |
|
|
AQViktor
|
AQViktor írta: Azt jól gondolom, hogy fenyőágat lehet akváriumba tenni? mert ha jól tudom a 2010-es IAPL C nyertes akvában is az volt....
|
2012. július 15., vasárnap 19:08 |
|
|
AQViktor
|
AQViktor írta: novenyesakvariumok írta: Akkor megkérdezem mégegyszer, hátha sikerül megérteni másodszorra: Minek ilyen kicsi akváriumot szűrni? Főleg ha növényes? hetente 100% vízcsere és probléma megoldva. Nézz körül az interneten, pico-akváriumoknak hívják az ekkorákat. Senki nem szűri... Meg mit is szűrnél ki belőle? Halat nem tarthatsz benne, a garnéla amennyi "koszt" okoz, azzal meg a növények simán elbánnak. Csak el kell felejteni az EI alapú tápozást, nem teleönteni minden szarral, és működni fog szűrés/vízmozgás nélkül lehet igazad van, de már egyszer kipróbáltam és ellepte a zöld alga.,... sőt... Tényleg igazad van! Múltkor egy 18000K-es csővel világítottam, attól algásodtam, úgyhogy megpróbálom megint.( persze daylight-al)
|
2012. július 15., vasárnap 19:06 |
|
|
AQViktor
|
Azt jól gondolom, hogy fenyőágat lehet akváriumba tenni?
|
2012. július 15., vasárnap 17:55 |
|
|
AQViktor
|
novenyesakvariumok írta: Akkor megkérdezem mégegyszer, hátha sikerül megérteni másodszorra: Minek ilyen kicsi akváriumot szűrni? Főleg ha növényes? hetente 100% vízcsere és probléma megoldva. Nézz körül az interneten, pico-akváriumoknak hívják az ekkorákat. Senki nem szűri... Meg mit is szűrnél ki belőle? Halat nem tarthatsz benne, a garnéla amennyi "koszt" okoz, azzal meg a növények simán elbánnak. Csak el kell felejteni az EI alapú tápozást, nem teleönteni minden szarral, és működni fog szűrés/vízmozgás nélkül lehet igazad van, de már egyszer kipróbáltam és ellepte a zöld alga.,...
|
2012. július 15., vasárnap 14:33 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Akkor megkérdezem mégegyszer, hátha sikerül megérteni másodszorra: Minek ilyen kicsi akváriumot szűrni? Főleg ha növényes? hetente 100% vízcsere és probléma megoldva. Nézz körül az interneten, pico-akváriumoknak hívják az ekkorákat. Senki nem szűri... Meg mit is szűrnél ki belőle? Halat nem tarthatsz benne, a garnéla amennyi "koszt" okoz, azzal meg a növények simán elbánnak. Csak el kell felejteni az EI alapú tápozást, nem teleönteni minden szarral, és működni fog szűrés/vízmozgás nélkül
|
2012. július 15., vasárnap 14:06 |
|
|
AQViktor
|
novenyesakvariumok írta: nálam sincs kép. Viszont azt szeretném megkérdezni mit szeretnél egy 12 literes akváriumban 400 liter per órás szűréssel? Főleg ha csak mohák vannak, egyáltalán minek szűrés? Kár hogy nincs piros lapot adó szmájli:) Teljesen jogos kérdés. Amúgy nem 400, hanem 600lph-s a tetra. Szűrés nélkül nem akarok belekezdeni, belsőt nem akarok semmiképp beletenni, mert nem is férne be a hardscape-től, a tetrán kívül csak egy Sera külsőm van, ami meg iszonyat hangos.
|
2012. július 15., vasárnap 13:09 |
|
|