|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:46
|
Szerző |
Üzenet |
titusz
|
Sziasztok! Ma volt vízcsere, kis metszegetés, pici módosítás. Pici megtorpanás van, javultak a makrohiányos tünetek, de még egyes növénykék új levelein még mindig látom, most töprengek, hogy picit meg kellene emelnem a macrot (?) . Alga a szokásos ecset- megy a karbozás, cladophora- szedegetem ahol látom, kényesebb helyen carbo, fonál-szedegetem ahol tudom A stem sort még mindig nem tudtam beinditani , vennem kell majd ludwigiát, de ha az sem jön be akkor najas lesz. Most van abban az állapotban az aksi ahol féluton se nem kevés se nem sok a növényzet ilyenkor szoktam "áttúrni" az egész aksit , de most megpróbálom nem elb...ni. Képet sajnos nem tudok hozni, mert csak a telós sz..rjaim vannak Szép napot mindenkinek!
|
2017. október 25., szerda 16:18 |
|
|
titusz
|
papó írta: Alakul szépen . Tac ra készen legyél Hááát... valami majd lesz. Szegény ludwigiáimat nem bírom megvilágitani, hogy beinduljanak, két kicsi tövet tudtam csak átmenteni az előző összeállitásból.
|
2017. október 18., szerda 18:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Alakul szépen . Tac ra készen legyél
2017. október 18., szerda 17:47 |
|
|
titusz
|
Sziasztok! a "gép " működik, az elvárásoknak megfelelően kevés törődéssel :-) alga van, de nem kétségbeejtő, most a fonal próbálkozik. Aminek legjobban örülök zéro hártya, egy hét után is üveg a felszín Kis rendszabályozást be kell iktassak a növényeknek. A rotala és a pinnatifida vesztésre áll a fényháboruban, hiába a tropica talajkapszula, a rotalátol búcsúzom a pinnát feljebb költöztettem, hátha... és most Köszi, hogy benéztél!
|
2017. október 18., szerda 10:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: papó írta: titusz írta: Sziasztok! szeptemberben engem is utólért a "nincsidőmsemmire" , reggel el este haza, ennek az lett a következménye, hogy az akva nulla törődést kapott (még szerencse, hogy a nejem etetett) kb két hétig. Algagyűjtemény lett a vége, talán csak a cyano nem jelentkezett, meg egy kis makrohiány, nem vészes, de azért még látszik, most már jobban van időm, megy a tápozás és a karbantartás. kapott az akva egy új "világitás tartót" home made by Mekk Elek ,így a plusz fényről lemondtam ami 3 órában ment, de egyelőre nem is hiányzik. Öszintén szólva kételkedtem az aquaplant tabiban, de 2-t kapott a subulata csoport azóta azon töröm a fejem, hogy kellene ritkitani A növények kezdik megenni a részleteket, a rotala helyére ki kell találjak valamit ,azokkal nem boldogulok. Tápozás most 2ml carbo 2 részletben , 0,7-8ml macro ezek naponta, 2naponta 1ml micro itt járunk most Mostanában egyik berendezés sem volt ilyen jó formában . Végre -.. Ebből lehetne egy TAC nano .. Köszi papó! kibővititek a kategóriát? 96literel is beférek a nanoba Benéztem
2017. szeptember 25., hétfő 21:06 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Sziasztok! szeptemberben engem is utólért a "nincsidőmsemmire" , reggel el este haza, ennek az lett a következménye, hogy az akva nulla törődést kapott (még szerencse, hogy a nejem etetett) kb két hétig. Algagyűjtemény lett a vége, talán csak a cyano nem jelentkezett, meg egy kis makrohiány, nem vészes, de azért még látszik, most már jobban van időm, megy a tápozás és a karbantartás. kapott az akva egy új "világitás tartót" home made by Mekk Elek ,így a plusz fényről lemondtam ami 3 órában ment, de egyelőre nem is hiányzik. Öszintén szólva kételkedtem az aquaplant tabiban, de 2-t kapott a subulata csoport azóta azon töröm a fejem, hogy kellene ritkitani A növények kezdik megenni a részleteket, a rotala helyére ki kell találjak valamit ,azokkal nem boldogulok. Tápozás most 2ml carbo 2 részletben , 0,7-8ml macro ezek naponta, 2naponta 1ml micro itt járunk most Mostanában egyik berendezés sem volt ilyen jó formában . Végre -.. Ebből lehetne egy TAC nano .. Köszi papó! kibővititek a kategóriát? 96literel is beférek a nanoba
|
2017. szeptember 25., hétfő 18:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: Sziasztok! szeptemberben engem is utólért a "nincsidőmsemmire" , reggel el este haza, ennek az lett a következménye, hogy az akva nulla törődést kapott (még szerencse, hogy a nejem etetett) kb két hétig. Algagyűjtemény lett a vége, talán csak a cyano nem jelentkezett, meg egy kis makrohiány, nem vészes, de azért még látszik, most már jobban van időm, megy a tápozás és a karbantartás. kapott az akva egy új "világitás tartót" home made by Mekk Elek ,így a plusz fényről lemondtam ami 3 órában ment, de egyelőre nem is hiányzik. Öszintén szólva kételkedtem az aquaplant tabiban, de 2-t kapott a subulata csoport azóta azon töröm a fejem, hogy kellene ritkitani A növények kezdik megenni a részleteket, a rotala helyére ki kell találjak valamit ,azokkal nem boldogulok. Tápozás most 2ml carbo 2 részletben , 0,7-8ml macro ezek naponta, 2naponta 1ml micro itt járunk most Mostanában egyik berendezés sem volt ilyen jó formában . Végre -.. Ebből lehetne egy TAC nano ..
2017. szeptember 25., hétfő 18:11 |
|
|
titusz
|
Sziasztok! szeptemberben engem is utólért a "nincsidőmsemmire" , reggel el este haza, ennek az lett a következménye, hogy az akva nulla törődést kapott (még szerencse, hogy a nejem etetett) kb két hétig. Algagyűjtemény lett a vége, talán csak a cyano nem jelentkezett, meg egy kis makrohiány, nem vészes, de azért még látszik, most már jobban van időm, megy a tápozás és a karbantartás. kapott az akva egy új "világitás tartót" home made by Mekk Elek ,így a plusz fényről lemondtam ami 3 órában ment, de egyelőre nem is hiányzik. Öszintén szólva kételkedtem az aquaplant tabiban, de 2-t kapott a subulata csoport azóta azon töröm a fejem, hogy kellene ritkitani A növények kezdik megenni a részleteket, a rotala helyére ki kell találjak valamit ,azokkal nem boldogulok. Tápozás most 2ml carbo 2 részletben , 0,7-8ml macro ezek naponta, 2naponta 1ml micro itt járunk most
|
2017. szeptember 25., hétfő 15:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Egy kis igazítás elég lesz .
2017. szeptember 9., szombat 20:42 |
|
|
titusz
|
Sziasztok! sűrű volt az augusztus nem nagyon volt időm az akvára, most már a vizcsere is megcsúszott. nem akarok senkit untatni a részletekkel. viszont most viszont már be kell iktatni egy komolyabb metszést és ritkitást majdnem 2 hónaposan
|
2017. szeptember 4., hétfő 17:38 |
|
|