|
|
|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:34
|
Szerző |
Üzenet |
keszalvo
|
Holnap meg lesz az akvarum. Ha minden jol megy akkor hetvegen epites lesz !
keszalvo lg l70
|
2015. április 29., szerda 20:24 |
|
|
keszalvo
|
Ket nyomo es ket szivo ag lesz mindket reszben egy-egy,ha meg igy is eros lenne akkor fojtok a kimenon !
keszalvo lg l70
|
2015. április 25., szombat 22:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
keszalvo írta: Ja azt kihagytam 50*25*30 az elvalasztas pont kozepen lesz !
keszalvo lg l70 Nem lesz erre egy kicsit nagy a Tetra 800 ?
2015. április 25., szombat 22:42 |
|
|
keszalvo
|
Ja azt kihagytam 50*25*30 az elvalasztas pont kozepen lesz !
keszalvo lg l70
|
2015. április 25., szombat 22:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Milyen méretűek lesznek az új akváriumok ?
2015. április 25., szombat 14:16 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Igazán izgalmasnak hangzik. Sok sikert !
2015. április 25., szombat 7:54 |
|
|
keszalvo
|
Ígértem Papónak hogy nyitom az új naplót a készülő kicsit egyedi garnélás akváriumról. Hát íme ennek eleget téve :
Sziasztok ! Lassan a Shadow of the Colossus 26 literes akvárium felszámolásra kerül.Sok mindent nem értem el vele,de mivel több garnéla fajt is szeretnék megismerni ezért egy teljesen más megközelítésre adtam a fejem. Legyen elég annyi hogy egy osztott de még is egy szűrővel szűrt akvárium terve volt a fejemben. És hogy miért is nyitok egy naplót a még nem létező akváriumnak hát persze hogy azért hogy tanakodjunk egy kicsit és akinek jobb kivitelezésre ötlete van az ne tartsa magában. Technikai adatok :
A szűréssel úgy érzem nem lehet probléma egy Tetra ex 800 plusz személyében. A világítás már más kérdés,majd kiderül mit tud a Odyssea 24 watt lámpa Philips 1800 lm es 6500 k-s csővel,ha nem jól teljesít csere lesz szerintem egy qvad 2 x 24 wattra. CO2 beoldás lesz,de egyenlőre élesztős rendszerrel,majd idővel váltás lesz citromsavasra. A scape kialakítás meglepi lesz,legyen elég annyi hogy valami iker akvárium félét képzelek el,de egy "sötét" és egy "világos" oldallal,mindkét oldalon fás,köves dekor homokos berendezéssel. NEM szeretnék egy új növényes akváriumot és itt a nem szócskán van a hangsúly,de kifejezetten garnélásat sem akarok,valahol a kettő közt lesz majd a végleges kialakítás,mert a fő szempont most az hogy lássam is a garnélákat és ne kelljen keresgélni a növények közt. Az egyik felében már biztos hogy Yellow garnélák lesznek + még egy másik faj ami még nem körvonalazódott. A másik felében pedig szeretném régi álmomat most már ténylegesen valóra váltani a Blue Carbon Rili személyében,és hogy melléjük kik jönnek azt még nem tudom. Egyenlőre itt tartok és minden tanácsot és kritikát elfogadok,főleg nálam tapasztaltabb garnélatartóktól. Így egyenlőre ennyi az akvárium a jövő héten lesz meg a kövek fák talaj miegymás már várják a beüzemelést ! Üdv. Viktor
|
2015. április 25., szombat 7:42 |
|
|