Szerző |
Üzenet |
Ramen
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 8:46 Hozzászólások: 79 Tartózkodási hely: Pécs
|
egedzs írta: Nálam is ilyen fekete algásak a tenelus régi szárai és bármit csinálok nem akar megszűnni. Te jutottál már valamire vele? Van valami tipped, mitől lehet ill. mi szünteti meg? A legegyszerűbb talán, ha le lenne vágva az algás szál szerintem. Én még adok neki egy kis időt, hátha megoldódik magától. Ha nem akkor megragadom az ollót.
|
2011. november 25., péntek 17:12 |
|
|
egedzs
Csatlakozott: 2011. szeptember 21., szerda 10:11 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Budapest IV.
|
Nálam is ilyen fekete algásak a tenelus régi szárai és bármit csinálok nem akar megszűnni. Te jutottál már valamire vele? Van valami tipped, mitől lehet ill. mi szünteti meg?
|
2011. november 25., péntek 15:03 |
|
|
Ramen
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 8:46 Hozzászólások: 79 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elég rég nem volt frissítés a naplómban amit most orvosolok: Mint az korábban említettem a HAC nevezés után pár nappal átalakítottam részben az akváriumot. A glosso mivel elég magasra nőtt (valószínűleg kevés volt neki a fény) kikerült és a helyére parvullát ültettem 4 cseréppel. A kövek tövébe pedig Hydrocotyle sp. Japan került. Eddig nagyon szépen fejlődnek. A szűrő (a fej és adapter csere alkalmával) kapott egy új perlon-t, némi bacterball-t és bekerült a regenerált purigen is. Bízom benne, hogy az alga nem indít rohamot. Legalábbis nem nagy mértékben. Ha már szét volt kapva minden a csöveket is kipucoltam, volt rá bő 2 napom. Képek: Twilight on the Mount Seiryu by Ramen1210, on Flickr Twilight on the Mount Seiryu by Ramen1210, on Flickr Ékfoltos Rasbora + tenellus by Ramen1210, on Flickr Idő közben volt egy fényképezőgép csere is. A képek egy Helios 2/58-as obival készültek.
|
2011. november 25., péntek 12:51 |
|
|
Ramen
|
Köszönöm, nektek. Bízom benne, hogy sikerül az első 25-ben lennem. (Tavaly 25. lettem, mondjuk még éretlen volt az akkori állapota)
|
2011. november 13., vasárnap 8:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Sok minden nem látszik , de ismerem valamennyire az akváriumodat. Szép jövőt jósolok a versenyen
2011. november 12., szombat 17:50 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szép zöld! Gratula! Sok sikert!
_________________ Pé.Zoli
|
2011. november 12., szombat 9:35 |
|
|
Ramen
|
Egy kis helyzetjelentés: Az akival én is szerencsét próbálok a HAC-on. Ha már a tavalyi helyezésnél jobbat érek el már megérte. Mivel a versenyre már kész voltak a képek, tegnap egy kis átalakításon esett át a kis 54 literesem. A glossot kiszedtem, a helyére parvula és Hydrocotyle sp. Japan került. Érdekes mert amíg az előző akimnál a parvullának kb. 1 év kellett, hogy gyeptégla legyen, addig a glossonak elég volt 2 hónap. Egyben ki tudtam az egészet emelni. HAC 2011 nevezés by Ramen1210, on Flickr
|
2011. november 12., szombat 9:32 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
DeKol írta: Szia! nagyon szép az akvárium. fonalalgára tudnám javasolni a black mollyt:) nagyon hasznos hal, lerágcsálja a fonal algát Köszi DeKol! Mollyn kívül nincs más ötleted?[/quote] Hm így hirtelen nincs, de papó biztos tud rá megoldást:)
_________________ Sólyom Gábor
|
2011. október 19., szerda 16:29 |
|
|
Ramen
|
Hathor írta: Jaj, de nagyon szép! Gyönyörű! Grat! Köszi Hathor! DeKol írta: Szia! nagyon szép az akvárium. fonalalgára tudnám javasolni a black mollyt:) nagyon hasznos hal, lerágcsálja a fonal algát Köszi DeKol! Mollyn kívül nincs más ötleted?
|
2011. október 19., szerda 8:04 |
|
|
Ramen
|
Hathor írta: Jaj, de nagyon szép! Gyönyörű! Grat! Köszi Hathor! DeKol írta: Szia! nagyon szép az akvárium. fonalalgára tudnám javasolni a black mollyt:) nagyon hasznos hal, lerágcsálja a fonal algát Köszi DeKol! Mollyn kívül nincs más ötleted?
|
2011. október 19., szerda 8:04 |
|
|