Értem. Nekem még az édesvízi is magas néha, és teljesen tudatlannak érzem magam, úgyhogy biztos nem fogok egy tengeribe belekezdeni, de nagyon tetszik és legszívesebben két akváriumot üzemeltetnék. Egy ilyet, egy olyat...
novenyesakvariumok írta:
Szerintem nem is a teendő több, meg nem is a belefektetendő pénz, hanem a szakértelem. Egy növényesben ha észreveszed, hogy kálium, vagy vashiányod van, akkor teszel bele vasat/káliumot, stb. SPS korallok esetén, ha későn veszed észre, hogy nagy bakot lőttél, általában késő. Bár mindenféle anemónákkal és egyéb puhább dolgokkal egész jól ki lehet tanulni.
2012. május 21., hétfő 17:17
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
Szerintem nem is a teendő több, meg nem is a belefektetendő pénz, hanem a szakértelem. Egy növényesben ha észreveszed, hogy kálium, vagy vashiányod van, akkor teszel bele vasat/káliumot, stb. SPS korallok esetén, ha későn veszed észre, hogy nagy bakot lőttél, általában késő. Bár mindenféle anemónákkal és egyéb puhább dolgokkal egész jól ki lehet tanulni.
Köszi Viktor.. Ez egy másnap készült kép az akváriumról... Csak remélhetem azt, hogy nagyon állhatatosan és nagyon figyelmesen gondozza tovább az akváriumot.. Ha minden jól alakul, akkor egyre szebb lesz... A kövek szépen mészalgával /piros, bordó, lila, stb/ benőve... Időnként lesz rálátásom az akváriumra, így a továbbiakban is nyomon fogom követni a fejlődést...
_________________ Üdv. Bevi
2012. május 21., hétfő 15:28
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
Köszi... Nagyon szeretem én is a korallos tengeriket... Elvarázsola az élet sokszínűsége, mikor álok előtte és bambulok. Mikor vége lett a munkának, csak ültünk az akvárium előtt a tulajjal és vizsgáltuk centiről-centire... Minden pillanatban tudott újat mutatni... Nem is értettem, hogy az ADA galériában miért nem fordítottak nagyobb hangsújt a tengerinek és utánna meg meg is szüntették... A költségek itt is megvannak, de ez az akvárium is példa arra, hogy nem kell túl automatizálni...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 74 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.