|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:54
|
Szerző |
Üzenet |
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
Szerintem egyértelmű... Egy szimpla belső szűrővel... Amikor az akváriumot csináltam, akkor még volt egy akasztós külső szűrő is képbe került, de nem tetszett a vízmozgás amit gerjesztett.
_________________Üdv. Bevi
|
2012. május 31., csütörtök 22:14 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
bevi írta: T.Tamás30 írta: Komolyra fordítva nagyon szuper kis nanot raktál össze,magam részéről nem találok benne hibát vagy kifogásolható részt. A szűrésre egy kicsit elkanyarodva nem értem ezek után ezt a túlszűrt dolgot amit úgy általánosan tukmálnak az emberre.Akár nano akár valami nagyobb méretű akváriumról legyen szó,vagy az ehhez köthető "túltápozás" is ilyen dolog.... Köszi... A szűrésről, csak annyit, hogy van egy vonal ami egy ideje trend néhány embernél és ezt itthon is marketingelik olyanok, akiknek csak a profit számít... "Tegyünk rá egy csomó szűrőt és majd kiszűri mindent" Persze ehhez két ember kell. Egy aki eladja és egy aki megveszi és vakon bízik az eladóban... Persze mi is szeretünk eladni minél több szűrőt ,de eddig sem vakítottunk senkit és ezután sem fogunk... Szerintem az akváriumhoz mérten kell kiválasztani a szűrőt és nem a pénztárcához... A facebook-on is láttam egy képet még régebben. Egy kb 200 literes akvárium volt rajta és 3 vagy 4 nagy teljesítményű EHEIM külsőszűrő volt rajat... Még magyarok is írtak kommentet a képhez, hogy "milyen fasza"!!!! A tápozásról meg már többször kifejtette Papó a nézeteinket és ez azóta sem változott. Isten tudja mióta tápozunk így és ezt nem csak pár éve. Sosem voltunk hívei ennek a mostani irányvonalnak, amit próbálnak és próbáltak meghonosítani... Egy lényege van a túlzott tápozásnak és ez az, hogy minél több tápot adjanak el... Nem??? zoi írta: A KÖVEK kicsit háttérbe szorultak, de a növények nagyon természetes hatást adnak az akvának. A fa érdekes alakja pedig nagyon jó mélységet is ad, jók az arányok is. Szóval tetszetős kis akva, le a kalappal. Szép az a moha. Jól látom, hogy a talajon is van? Olyan páfrányos hatást kölcsönöz. Szép. Be kell valljam, hogy picit átalakítottam. Ami élőben nem olyan látványos az a képen szemet szúr... Már reggel neki ugrottam és ritkítottam a mohát, hogy látszódjanak a kövek... A gondolataimat láthattad... Plusz a bal oldali fa csonk is megkapat a lombkoronáját... stevbig írta: Nagyon szépen alakul ez az akvárium is. Remélem lesz időm szombaton bemenni, hogy élőben is élvezhessem egy kicsit ! Várunk szeretettel... Ha minden igaz, akkor jövő héten eltűnik az akvárium vagy két hétre... Egy titkos projekten dolgozom vele kapcsolatban... Kitaláltunk megint valamit.. Igaz, hogy nem mi találtuk ki a Spanyol viaszt de azért néha van pár ötletünk... Itt van írva a szűrésről......
|
2012. május 31., csütörtök 14:05 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
bevi írta: Nem értem a kérdést??? Azt kérdezed, hogy az akváriumban mi van, vagy itt a boltban nálunk??? Vagy hogy mivel érdemes szűrni egy ilyen kis nano-t??? Milyen szűrővel szűritek az akváriumot. Szerintem erre kíváncsi.
_________________ K.Tamás
|
2012. május 31., csütörtök 10:37 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
|
Nem értem a kérdést??? Azt kérdezed, hogy az akváriumban mi van, vagy itt a boltban nálunk??? Vagy hogy mivel érdemes szűrni egy ilyen kis nano-t???
|
2012. május 31., csütörtök 8:47 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Durven írta: A közeljövőben én is szeretnék indítani egy hasonló paraméterű nanot. Érdekelne hogy csak az a kis belső szűrő van? vagy külső is? üdv csak az a kis belső
|
2012. május 30., szerda 18:22 |
|
|
Durven
Csatlakozott: 2010. május 28., péntek 13:30 Hozzászólások: 56 Tartózkodási hely: Hungary,Debrecen
|
A közeljövőben én is szeretnék indítani egy hasonló paraméterű nanot. Érdekelne hogy csak az a kis belső szűrő van? vagy külső is? üdv
_________________ "Nem az a lényeg,hanem a fontos!"
|
2012. május 30., szerda 18:10 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
|
zoi írta: Nocsak-nocsak... Mi készülhet a boszorkánykonyhában? Projekt elhalasztva... Az egyik kedves barátunk elkezdett alkudozni a kis csöppségre... Lehet, hogy búcsút intek a kis nano-nak... Nemet sem nagyon tudok mondani, mert olyan fát hozott nekem a "Rainforest"-es új kreációhoz, hogy leesett az állam... Durven írta: hát erre nem tudok mit mondani:) Csak ,hogy gyönyörű akvárium,gyönyörű garnik, profi masina és fotós! Grat,csak tanulni lehet! Köszi! Jól esik a dicséret... Már hízott a májam 2 kilót...
|
2012. május 30., szerda 10:22 |
|
|
Durven
Csatlakozott: 2010. május 28., péntek 13:30 Hozzászólások: 56 Tartózkodási hely: Hungary,Debrecen
|
hát erre nem tudok mit mondani:) Csak ,hogy gyönyörű akvárium,gyönyörű garnik, profi masina és fotós! Grat,csak tanulni lehet!
_________________ "Nem az a lényeg,hanem a fontos!"
|
2012. május 28., hétfő 21:29 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Nocsak-nocsak... Mi készülhet a boszorkánykonyhában?
|
2012. május 18., péntek 17:40 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
|
T.Tamás30 írta: Komolyra fordítva nagyon szuper kis nanot raktál össze,magam részéről nem találok benne hibát vagy kifogásolható részt. A szűrésre egy kicsit elkanyarodva nem értem ezek után ezt a túlszűrt dolgot amit úgy általánosan tukmálnak az emberre.Akár nano akár valami nagyobb méretű akváriumról legyen szó,vagy az ehhez köthető "túltápozás" is ilyen dolog.... Köszi... A szűrésről, csak annyit, hogy van egy vonal ami egy ideje trend néhány embernél és ezt itthon is marketingelik olyanok, akiknek csak a profit számít... "Tegyünk rá egy csomó szűrőt és majd kiszűri mindent" Persze ehhez két ember kell. Egy aki eladja és egy aki megveszi és vakon bízik az eladóban... Persze mi is szeretünk eladni minél több szűrőt ,de eddig sem vakítottunk senkit és ezután sem fogunk... Szerintem az akváriumhoz mérten kell kiválasztani a szűrőt és nem a pénztárcához... A facebook-on is láttam egy képet még régebben. Egy kb 200 literes akvárium volt rajta és 3 vagy 4 nagy teljesítményű EHEIM külsőszűrő volt rajat... Még magyarok is írtak kommentet a képhez, hogy "milyen fasza"!!!! A tápozásról meg már többször kifejtette Papó a nézeteinket és ez azóta sem változott. Isten tudja mióta tápozunk így és ezt nem csak pár éve. Sosem voltunk hívei ennek a mostani irányvonalnak, amit próbálnak és próbáltak meghonosítani... Egy lényege van a túlzott tápozásnak és ez az, hogy minél több tápot adjanak el... Nem??? zoi írta: A KÖVEK kicsit háttérbe szorultak, de a növények nagyon természetes hatást adnak az akvának. A fa érdekes alakja pedig nagyon jó mélységet is ad, jók az arányok is. Szóval tetszetős kis akva, le a kalappal. Szép az a moha. Jól látom, hogy a talajon is van? Olyan páfrányos hatást kölcsönöz. Szép. Be kell valljam, hogy picit átalakítottam. Ami élőben nem olyan látványos az a képen szemet szúr... Már reggel neki ugrottam és ritkítottam a mohát, hogy látszódjanak a kövek... A gondolataimat láthattad... Plusz a bal oldali fa csonk is megkapat a lombkoronáját... stevbig írta: Nagyon szépen alakul ez az akvárium is. Remélem lesz időm szombaton bemenni, hogy élőben is élvezhessem egy kicsit ! Várunk szeretettel... Ha minden igaz, akkor jövő héten eltűnik az akvárium vagy két hétre... Egy titkos projekten dolgozom vele kapcsolatban... Kitaláltunk megint valamit.. Igaz, hogy nem mi találtuk ki a Spanyol viaszt de azért néha van pár ötletünk...
|
2012. május 16., szerda 22:25 |
|
|