|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:39
|
Szerző |
Üzenet |
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Gyönyörű akva ! A kvarchomok felett még mindíg nehezemre esik napirendre térni, de a sok éves tapasztalat és kísérletezés Téged igazol Papó. BIG RESPECT! Káprázatos az aki: SlyChocolate írta: [/img]
|
2011. szeptember 29., csütörtök 15:25 |
|
|
angyalföld69
|
egedzs írta: papó írta: egedzs írta: Ha nem műhelytitok, megtudhatjuk a pontos tápozási adatokat (típus, adag, gyakoriság, összetétel)? Tudom, hogy minden akváriumnak mások az igényei, de szerintem sokan tanulnánk belőle egy-két dolgot. Köszi az érdeklődést . Semmi különleges nincs a tápozásban. A 180 literes akváriumban hetente kb. 40 liter vízfrissítés van. A vízfrissítés napján heti adagolásban megy a sima TPN. Minden nap - kivétel a TPN napján - a porokból kikevert lötyit adagolom 1ml 50 liter vízhez. A világítás reggel 9-től 17 30 ig megy a telepítés óta. CO2 a világítással egy időben indul be , a mágneskapcsoló egy időzítőre van kötve a világítással. 6 500 kelvines 150 W -os Venture HQI izzó van az akvárium fölött. Carbót nem használok ./ volt néhány nap Carbózás mikor a fákon meg akart telepedni az alga / A világítás ereje bőven a felső kategóriába esik. Viszont a CO2 nem órákkal a világítás felkapcsolása előtt indul. (Mondjuk ez attól függ, éjszaka kihajtja-e a levegőztetés a CO2-t a vízből.) Viszont a tápozás töredéke az EI szerint adagolandónak. Becslésem szerint negyedannyi nitrátot és káliumot, ötödannyi foszfátot és tizedannyi vasat adagolsz, mint a GA tápokkal előírt mennyiség lenne. Gondolom a dolog lényege a vízcsere mennyiségében van. Amit nem veszel ki, nem kell visszapótolni. Számomra ez azért tanulságos, mert én is hasonló szabályok szerint szeretném üzemeltetni az akváriumomat. Én is használtam a GA tápokat. Túl jó véleményem nincs róla, mert algásodás indult meg az akiban. Talán a táp nem egzakt összetétele vezetett ehhez... Nem tudom... A nitrát-foszfátot pedig mérem azóta,hogy a 'szakik' ajánlották nekem és porból állitom elö magam.
|
2011. szeptember 29., csütörtök 14:15 |
|
|
egedzs
Csatlakozott: 2011. szeptember 21., szerda 10:11 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Budapest IV.
|
papó írta: egedzs írta: Ha nem műhelytitok, megtudhatjuk a pontos tápozási adatokat (típus, adag, gyakoriság, összetétel)? Tudom, hogy minden akváriumnak mások az igényei, de szerintem sokan tanulnánk belőle egy-két dolgot. Köszi az érdeklődést . Semmi különleges nincs a tápozásban. A 180 literes akváriumban hetente kb. 40 liter vízfrissítés van. A vízfrissítés napján heti adagolásban megy a sima TPN. Minden nap - kivétel a TPN napján - a porokból kikevert lötyit adagolom 1ml 50 liter vízhez. A világítás reggel 9-től 17 30 ig megy a telepítés óta. CO2 a világítással egy időben indul be , a mágneskapcsoló egy időzítőre van kötve a világítással. 6 500 kelvines 150 W -os Venture HQI izzó van az akvárium fölött. Carbót nem használok ./ volt néhány nap Carbózás mikor a fákon meg akart telepedni az alga / A világítás ereje bőven a felső kategóriába esik. Viszont a CO2 nem órákkal a világítás felkapcsolása előtt indul. (Mondjuk ez attól függ, éjszaka kihajtja-e a levegőztetés a CO2-t a vízből.) Viszont a tápozás töredéke az EI szerint adagolandónak. Becslésem szerint negyedannyi nitrátot és káliumot, ötödannyi foszfátot és tizedannyi vasat adagolsz, mint a GA tápokkal előírt mennyiség lenne. Gondolom a dolog lényege a vízcsere mennyiségében van. Amit nem veszel ki, nem kell visszapótolni. Számomra ez azért tanulságos, mert én is hasonló szabályok szerint szeretném üzemeltetni az akváriumomat.
|
2011. szeptember 29., csütörtök 12:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
egedzs írta: Ha nem műhelytitok, megtudhatjuk a pontos tápozási adatokat (típus, adag, gyakoriság, összetétel)? Tudom, hogy minden akváriumnak mások az igényei, de szerintem sokan tanulnánk belőle egy-két dolgot. Köszi az érdeklődést . Semmi különleges nincs a tápozásban. A 180 literes akváriumban hetente kb. 40 liter vízfrissítés van. A vízfrissítés napján heti adagolásban megy a sima TPN. Minden nap - kivétel a TPN napján - a porokból kikevert lötyit adagolom 1ml 50 liter vízhez. A világítás reggel 9-től 17 30 ig megy a telepítés óta. CO2 a világítással egy időben indul be , a mágneskapcsoló egy időzítőre van kötve a világítással. 6 500 kelvines 150 W -os Venture HQI izzó van az akvárium fölött. Carbót nem használok ./ volt néhány nap Carbózás mikor a fákon meg akart telepedni az alga /
2011. szeptember 28., szerda 18:58 |
|
|
Daníí
|
egedzs írta: Ha nem műhelytitok, megtudhatjuk a pontos tápozási adatokat (típus, adag, gyakoriság, összetétel)? Tudom, hogy minden akváriumnak mások az igényei, de szerintem sokan tanulnánk belőle egy-két dolgot. Szerintem az alap mint minden papós akváriumnál a tropica TPN táp, meg az ő által kevert kis táp aminek titkát én nem tudom
|
2011. szeptember 28., szerda 17:59 |
|
|
egedzs
Csatlakozott: 2011. szeptember 21., szerda 10:11 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Budapest IV.
|
Ha nem műhelytitok, megtudhatjuk a pontos tápozási adatokat (típus, adag, gyakoriság, összetétel)? Tudom, hogy minden akváriumnak mások az igényei, de szerintem sokan tanulnánk belőle egy-két dolgot.
|
2011. szeptember 28., szerda 15:40 |
|
|
bioland
|
Hm.. Nem sok algát látok, sőt semmi algát nem látok .
|
2011. szeptember 28., szerda 15:29 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Az állam leesett!Szép kis zöldséges! Csak fel ne tépd a mérőszalaggal a gyepet!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára myk74 2011. szeptember 28., szerda 15:38-kor.
|
2011. szeptember 28., szerda 14:54 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. szeptember 28., szerda 11:15 |
|
|
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
Van az a bizonyos alma meg a fa...
|
2011. szeptember 16., péntek 12:54 |
|
|