Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:38

Hozzászólás a témához  [ 81 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő
 The tree of life 
Szerző Üzenet

Nekem nem tünt fel hogy sz@r lenne! :-)

2013. december 23., hétfő 20:41
Adminisztrátor

pit975 írta:
Miért sz@r a tropicás táptalaj?
Negatív élményed volt vele?

Inkább azt mondanám , hogy önmagában nem jó , vagy sok idő kell neki mire elkezd porlani , "megérni"

2013. december 23., hétfő 20:39

Miért sz@r a tropicás táptalaj?
Negatív élményed volt vele?

2013. december 23., hétfő 20:36

papó írta:
Hogy őszinte legyek Tomi , szerintem 2 nap sem múlt el mióta változtattál.
Emlékszel mit beszéltünk ? :D

Van az 3 is. De nem esküszöm meg rá. Inkább úgy mondanám, hogy más alapokra helyeztem az akit. Ha tehettem volna kicserélem a táptalajt is valami másra, mert ez az új tropica egy sz@ar.

2013. december 23., hétfő 20:32

Molnár Béla írta:
Tomikám nem bonyolitod túl egy kicsit én soha nem mérek semmit csak mindig kicserélem a vizet időben és mégis minden smakkol.
Jó tudom egy ekkora akvának másabb a biológiai rendszere de akkor hogy van ez :D

Mikor nálam volt az a fürdőkád akkor nálam sem volt semmi gond. Már csak azért sem, mert annyi helyen elvész egy morzsányi alga, vagy rohadó növény. Lehet észre sem veszed. itt 60 literben minden nap van időm minden egyes négyzetmilimétert átnézni. De egyébként nagyságrendekkel könnyebb ott kialakítani a helyes egyensúlyt. Nincsenek nagy gondok (kis retussal akár lassan versenyfotó is készülhetne) csak engem idegesít hogy nem minden 100%, csak mondjuk 90.

2013. december 23., hétfő 20:25
Adminisztrátor

Hogy őszinte legyek Tomi , szerintem 2 nap sem múlt el mióta változtattál.
Emlékszel mit beszéltünk ? :D

2013. december 23., hétfő 20:01

Tomikám nem bonyolitod túl egy kicsit én soha nem mérek semmit csak mindig kicserélem a vizet időben és mégis minden smakkol.
Jó tudom egy ekkora akvának másabb a biológiai rendszere de akkor hogy van ez :D

2013. december 23., hétfő 19:40

rég posztoltam már ebbe a kis topicba. Képet majd csak karácsonyi ajándékként lövök, (hátha megkapom a várva várt obit) de addig is untatlak néhány infóval.

Update: szűrőcsere, de a szűrőanyagok maradtak. Az új szűrű egy tetra ex 700-as, effimech,szivacs, matrix trop és szubsztrat pro keverék, purigen, perlon a töltet.
Co2 beoldás maradt az ista inline
1 napra kikaptam a twinstart, de aztán arra a döntésre jutottam, hogy túl drága játékszer ahhoz hogy a polcon porosodjon, meg hogy magyarázom meg az asszonynak, hogy miért nem használom az ajándékot...ezért visszatettem egy olyan helyre ahol nem nagyon tud árnyékolni.
Kicseréltem a sphere beömlőt lillyre. Így azért még szellőzik is a víz.

Vízadatok:
KH 3
GH 7
Ph 6.5
ammónia nincs
po4 0,5
No3 10
Fe 0,2

További update, hogy visszaváltottam rég megszokott tápozási módszeremhez és tápomhoz is. Hozzá kell tennem, hogy eddig a papó féle mixeket használtam, de nekem valahogy jobban bejön az EI-hez hasonló cucc. Nem szebbek a növények, csak kényelmesebb, hogy a tápanyaghiányt (kivéve a Ca, Mg ) szinte ki lehet zárni. Heti 6 nap tápozás, a hetedik pihi. Ebből 3 szor csak mikrót, háromszor csak makrót adok. Valahogy így mindig könnyebb volt az algákat legyőzni, vagy egyáltalán elő sem jöttek.
1 dolog viszont aggaszt. A tds-em vízcsere előtt 300 fölött volt, utána is visszakúszott 200-ra, pedig még semmit nem raktam bele. A növényeken meg némi mg hiányt vélek felfedezni, vagy relatív mg hiányra gondolok, tehát a K tartalom nyomja felfele a tdsemet. Seryiuból oldódik a cucc rendesen, de az szerintem inkább kalcium mint magnézium.
Vélemény?

2013. december 23., hétfő 19:10
Adminisztrátor

hunwarp írta:
papó írta:
"NO3 kb 20
PO4 0,5 és 1 között."
Te is látod , hogy az NO+ sok.
10 körül lenne jó de inkább alatta.
A többi értékkel semmi baj.
Valamiért nem veszi fel a vasat a stau.
Magas ammónia szinted lehet , hiszen nem régen indítottad az akváriumot.
A cérna szerü alga is ezt mutatja , no meg a magas nitrát szintet.
A Staghorn jelent meg a stau szélén .
Nem kellene macrot dagolnod egy darabig , vagy csak nagyon minimálisat.

mondjuk egyik mérésben sem vagyok biztos, mert csepegtetős, az no3-no2 meg tesztcsík. Lehet holnap beszerzek abból is cseppeset így egyformán lesznek pontatlanok.
Ammónia biztos nincs, vagy csak minimál, mert a crsssssssss elég jól bírja. Meg a bacik bontanak ezerrel, nyílván az no3 azért lehet magas.
Külön adom a macro tápokat. Vagyis külön van bekeverve kno3, kh2po4, és k2so4 is. foszfátot, meg káliumot adok az akihoz, mert
1., a kálium nem árt
2., a foszfátot meg beszippantják egy nap alatt.

Na majd holnap személyesen .. :hogyis?:

2013. december 8., vasárnap 21:57

papó írta:
"NO3 kb 20
PO4 0,5 és 1 között."
Te is látod , hogy az NO+ sok.
10 körül lenne jó de inkább alatta.
A többi értékkel semmi baj.
Valamiért nem veszi fel a vasat a stau.
Magas ammónia szinted lehet , hiszen nem régen indítottad az akváriumot.
A cérna szerü alga is ezt mutatja , no meg a magas nitrát szintet.
A Staghorn jelent meg a stau szélén .
Nem kellene macrot dagolnod egy darabig , vagy csak nagyon minimálisat.

mondjuk egyik mérésben sem vagyok biztos, mert csepegtetős, az no3-no2 meg tesztcsík. Lehet holnap beszerzek abból is cseppeset így egyformán lesznek pontatlanok.
Ammónia biztos nincs, vagy csak minimál, mert a crsssssssss elég jól bírja. Meg a bacik bontanak ezerrel, nyílván az no3 azért lehet magas.
Külön adom a macro tápokat. Vagyis külön van bekeverve kno3, kh2po4, és k2so4 is. foszfátot, meg káliumot adok az akihoz, mert
1., a kálium nem árt
2., a foszfátot meg beszippantják egy nap alatt.

2013. december 8., vasárnap 21:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 81 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő