Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:28

Hozzászólás a témához  [ 81 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő
 The tree of life 
Szerző Üzenet

hunwarp írta:
pit975 írta:
Az új akvámba adtam ennek a talajnak még egy esélyt, de lehet nem kellett volna inkább választottam volna jbl-t. Szerintem az jobb volt. Jól gondolom?
Bocs az off-ért Hunwarp

A különbséget a HC-n látom . Azt hiszem 4 hetes elmúlt most az akva. Ilyen korában az EI tápozással már egybefüggő gyep volt, szép erős gyökérzettel. Itt meg még lyukacsos, és a gyökérzet elég silány. Úgy értem hogy ha nyírom akkor van hogy kijön egy.egy tő. Ez nálam régebben nem fordult elő. De az UG is nagyon jól viselkedett a régi tropicaval, a mini parvuláról meg már nem is beszélek. Ezért most jbl golyókat dugdostam be. Pont az agyag réteg kialakulása miatt. Hátha ez segít.

Már régóta mondom Papának hogy csináljon táptalajt , de lusta mint a dög :D

2013. december 23., hétfő 21:45

Akkor ötleteljünk hogyan lehetne anaerob réteget bejuttatni már működö akiba. Nekem elsőre a jbl golyó jut eszembe

2013. december 23., hétfő 21:45
Adminisztrátor

N-emy írta:
Szerintem is sz@r az új tropica . Másfél hónap alatt sem képes fejlődni a parvula szinte sehova az akimban. A többi növény köszöni , jól van. A régi táptalajokkal sosem volt ilyen problémám (régi tropica, aquabasis plus), de majd dobok egy fotót holnap , miről is beszélek.

Hozzátenném hogy ahol önmagában volt vagy van ott a cyano is megjelenik és gondot okoz visszaszorítani.

2013. december 23., hétfő 21:35
Barkács Szaki

Szerintem is sz@r az új tropica . Másfél hónap alatt sem képes fejlődni a parvula szinte sehova az akimban. A többi növény köszöni , jól van. A régi táptalajokkal sosem volt ilyen problémám (régi tropica, aquabasis plus), de majd dobok egy fotót holnap , miről is beszélek.

2013. december 23., hétfő 21:30
Adminisztrátor

pit975 írta:
Az új akvámba adtam ennek a talajnak még egy esélyt, de lehet nem kellett volna inkább választottam volna jbl-t. Szerintem az jobb volt. Jól gondolom?
Bocs az off-ért Hunwarp

A kettőt keverni a legjobb , nálam most Sera floradepottal van és nincs egy szem algám .
Igaz, bacival jól meg lett szórva a substrat.

2013. december 23., hétfő 21:18

Az ammónia eresztéséről meg már nem is beszélek :(

2013. december 23., hétfő 21:17

pit975 írta:
Bocs az off-ért Hunwarp

A különbséget a HC-n látom . Azt hiszem 4 hetes elmúlt most az akva. Ilyen korában az EI tápozással már egybefüggő gyep volt, szép erős gyökérzettel. Itt meg még lyukacsos, és a gyökérzet elég silány. Úgy értem hogy ha nyírom akkor van hogy kijön egy.egy tő. Ez nálam régebben nem fordult elő. De az UG is nagyon jól viselkedett a régi tropicaval, a mini parvuláról meg már nem is beszélek. Ezért most jbl golyókat dugdostam be. Pont az agyag réteg kialakulása miatt. Hátha ez segít.

2013. december 23., hétfő 21:16

Bocs az off-ért Hunwarp

2013. december 23., hétfő 21:08
Adminisztrátor

pit975 írta:
Ezt hogy érted Papó? Keverni kéne valamivel a táptalajt esetleg más fajta táptalajjal?
Vagy porlani "megérni" én úgy gondolnám hogy egy ilyen talaj tele van pumpálva tápanyaggal és nem kell hogy érjen.

Az anaerob réteg a növények tápanyagfelvételének szempontjából nagyon fontos szerepet játszik.
A régi Tropica táptalaj egyből anaerobbá vált ahogy vizet kapott , egy tömény agyagréteggé alakult az egész , nagyon jól kizárva az oxigént.
A mostaninak bizony porladni kell mire a gömböcskékből kialakul az agyagréteg (ha egyáltalán elég vastag lesz erre a célra )
A legutóbbi két akváriumban ezért már kevertem a Tropicát más táptalajjal, mert jó néhány növénynél nem jól működött önmagában .

2013. december 23., hétfő 21:01

Ezt hogy érted Papó? Keverni kéne valamivel a táptalajt esetleg más fajta táptalajjal?
Vagy porlani "megérni" én úgy gondolnám hogy egy ilyen talaj tele van pumpálva tápanyaggal és nem kell hogy érjen.

2013. december 23., hétfő 20:49
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 81 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő