Szerző |
Üzenet |
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
hunwarp írta: pit975 írta: Az új akvámba adtam ennek a talajnak még egy esélyt, de lehet nem kellett volna inkább választottam volna jbl-t. Szerintem az jobb volt. Jól gondolom? Bocs az off-ért Hunwarp A különbséget a HC-n látom . Azt hiszem 4 hetes elmúlt most az akva. Ilyen korában az EI tápozással már egybefüggő gyep volt, szép erős gyökérzettel. Itt meg még lyukacsos, és a gyökérzet elég silány. Úgy értem hogy ha nyírom akkor van hogy kijön egy.egy tő. Ez nálam régebben nem fordult elő. De az UG is nagyon jól viselkedett a régi tropicaval, a mini parvuláról meg már nem is beszélek. Ezért most jbl golyókat dugdostam be. Pont az agyag réteg kialakulása miatt. Hátha ez segít. Már régóta mondom Papának hogy csináljon táptalajt , de lusta mint a dög
|
2013. december 23., hétfő 21:45 |
|
|
hunwarp
|
Akkor ötleteljünk hogyan lehetne anaerob réteget bejuttatni már működö akiba. Nekem elsőre a jbl golyó jut eszembe
|
2013. december 23., hétfő 21:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
N-emy írta: Szerintem is sz@r az új tropica . Másfél hónap alatt sem képes fejlődni a parvula szinte sehova az akimban. A többi növény köszöni , jól van. A régi táptalajokkal sosem volt ilyen problémám (régi tropica, aquabasis plus), de majd dobok egy fotót holnap , miről is beszélek. Hozzátenném hogy ahol önmagában volt vagy van ott a cyano is megjelenik és gondot okoz visszaszorítani.
2013. december 23., hétfő 21:35 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Szerintem is sz@r az új tropica . Másfél hónap alatt sem képes fejlődni a parvula szinte sehova az akimban. A többi növény köszöni , jól van. A régi táptalajokkal sosem volt ilyen problémám (régi tropica, aquabasis plus), de majd dobok egy fotót holnap , miről is beszélek.
|
2013. december 23., hétfő 21:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
pit975 írta: Az új akvámba adtam ennek a talajnak még egy esélyt, de lehet nem kellett volna inkább választottam volna jbl-t. Szerintem az jobb volt. Jól gondolom? Bocs az off-ért Hunwarp A kettőt keverni a legjobb , nálam most Sera floradepottal van és nincs egy szem algám . Igaz, bacival jól meg lett szórva a substrat.
2013. december 23., hétfő 21:18 |
|
|
hunwarp
|
Az ammónia eresztéséről meg már nem is beszélek
|
2013. december 23., hétfő 21:17 |
|
|
hunwarp
|
pit975 írta: Az új akvámba adtam ennek a talajnak még egy esélyt, de lehet nem kellett volna inkább választottam volna jbl-t. Szerintem az jobb volt. Jól gondolom? Bocs az off-ért Hunwarp A különbséget a HC-n látom . Azt hiszem 4 hetes elmúlt most az akva. Ilyen korában az EI tápozással már egybefüggő gyep volt, szép erős gyökérzettel. Itt meg még lyukacsos, és a gyökérzet elég silány. Úgy értem hogy ha nyírom akkor van hogy kijön egy.egy tő. Ez nálam régebben nem fordult elő. De az UG is nagyon jól viselkedett a régi tropicaval, a mini parvuláról meg már nem is beszélek. Ezért most jbl golyókat dugdostam be. Pont az agyag réteg kialakulása miatt. Hátha ez segít.
|
2013. december 23., hétfő 21:16 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Az új akvámba adtam ennek a talajnak még egy esélyt, de lehet nem kellett volna inkább választottam volna jbl-t. Szerintem az jobb volt. Jól gondolom? Bocs az off-ért Hunwarp
|
2013. december 23., hétfő 21:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
pit975 írta: Ezt hogy érted Papó? Keverni kéne valamivel a táptalajt esetleg más fajta táptalajjal? Vagy porlani "megérni" én úgy gondolnám hogy egy ilyen talaj tele van pumpálva tápanyaggal és nem kell hogy érjen. Az anaerob réteg a növények tápanyagfelvételének szempontjából nagyon fontos szerepet játszik. A régi Tropica táptalaj egyből anaerobbá vált ahogy vizet kapott , egy tömény agyagréteggé alakult az egész , nagyon jól kizárva az oxigént. A mostaninak bizony porladni kell mire a gömböcskékből kialakul az agyagréteg (ha egyáltalán elég vastag lesz erre a célra ) A legutóbbi két akváriumban ezért már kevertem a Tropicát más táptalajjal, mert jó néhány növénynél nem jól működött önmagában .
2013. december 23., hétfő 21:01 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ezt hogy érted Papó? Keverni kéne valamivel a táptalajt esetleg más fajta táptalajjal? Vagy porlani "megérni" én úgy gondolnám hogy egy ilyen talaj tele van pumpálva tápanyaggal és nem kell hogy érjen.
|
2013. december 23., hétfő 20:49 |
|
|