Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Tudom hogy nem szünteti meg de elég rendesen legyalulta az algát a kőröl ott ahol töményen érte a cucc.Igaz nem lesz egyszerü megszabadulni a zöld por algától. Olvastam olyat is, hogy ha csökkentem a világitás idejét akkor az segithet rajta és az oxigéndús környezetet sem szereti. Elvileg vizcserekor ha várok 10-15 percet mielött visszatöltöm a friss vizet akkor azon a részen ahol a levegővel érintkezik ott valamelyest visszahúzódik.Kitudja mi lenne a legjobb megoldás, bár a kiváltó ok megszüntetése lenne a biztos megoldás. SlyChocolate írta: Nagyon jó a cucc ez tény de sajna az algásodás okát nem szünteti meg.
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. november 12., szerda 21:12 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nagyon jó a cucc ez tény de sajna az algásodás okát nem szünteti meg.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. november 12., szerda 18:13 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
|
2014. november 12., szerda 11:58 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Már nem azért , de ez így is szemet gyönyörködtető
2014. november 10., hétfő 21:15 |
|
|
Multis
|
Ma volt időm a vízcserére és a nyírásra. Elég rendesen meg lett ritkítva a növény állomány. Még mindig fele-fele arányban cserélek esővízzel. Arra lettem figyelmes, hogy a HM között elég sok mulm gyűlt fel amit sajnos nem tudok hogy kiszedni Próbáltam kézzel picit felkavarni de annyira sűrűn vannak a levelek, hogy szinte semmi nem jött ki közüle. Lehet ez is az oka a növények hanyatlásának. De kitartó vagyok és mindent megteszek azért, hogy újra régi fényében pompázzon az aksi Végül pár kép az aktuális állapotról A sok kis apró bubi mind a HM-ből jön Jobban tetszik a nyírás előtti állapot, mert utána túl alacsony az összkép. Következő nyírásnál nagyobbra fogom hagyni.
|
2014. november 10., hétfő 20:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nagyon szép lesz , főleg ha leváltja a leveleit.
2014. november 3., hétfő 19:15 |
|
|
Multis
|
Ma volt egy villámlátogatás a Tropicalfish-ben és szokás szerint nem jöttem el üres kézzel. A crypto-k helyén elég nagy űr tátongott így valamit kellett oda vennem. Echinodorus 'Red Diamond' lett a választott/ajánlott növény. 3 kisebb tőre tudtam szétszedni így hátha hamarabb elterjed...
|
2014. november 3., hétfő 18:54 |
|
|
Multis
|
papó írta: Multis írta: papó írta: Talán a crypto levelei már bekúsztak alá. Crypto nem gyengén meg lett ritkítva pár tő maradt csak. Gyökereket akartam írni elnézést . Pár napja vettem ki a crypto töveket majd kiderül hogy esetleg ez (volt-)e a gond.
|
2014. november 2., vasárnap 17:58 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: papó írta: Talán a crypto levelei már bekúsztak alá. Crypto nem gyengén meg lett ritkítva pár tő maradt csak. Gyökereket akartam írni elnézést .
2014. november 2., vasárnap 17:56 |
|
|
Multis
|
papó írta: Talán a crypto levelei már bekúsztak alá. Crypto nem gyengén meg lett ritkítva pár tő maradt csak.
|
2014. november 2., vasárnap 17:53 |
|
|