Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Mexx2 írta: Üdv! Én így ültettem a marsiera-t. Nekem nincsenek olyan csomóban mint neked. Lehet veszek még egy adagot és akkor jobban szét fogom szedni...
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. január 28., kedd 17:40 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Üdv! Én így ültettem a marsiera-t. Nekem nincsenek olyan csomóban mint neked.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 28., kedd 17:38 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Ma elkészült a DIY lily pipe.Természetesen PET palackból Sokkal másabb lett az áramlás.Mostmár nem elölről hátra megy a sok CO2 bubi hanem fordítva és így elkerüli a növényeket.Mármint nem közvetlen éri.A bubik szép lassan áramlanak végig először elől majd a jobb oldalt hátra fordulnak...Felfigyeltem viszont arra hogy van egy vékony kis hártya a vízen és a bubik fennakadtak rajta és a felszín tele van bubival.A lily csinál valamennyi örvényt és van egy minimális szívó hatása is de nem annyira nagy.Esetleg vigyem közelebb a vízfelszínhez hogy jobban leszívja a felszínt és így széttördelve a hártyát?Vagy valamennyire ki is emelkedhet a lily a vízből?
|
2014. január 28., kedd 17:17 |
|
|
Multis
|
papó írta: Te magad találtad meg az okot :
" Az áramlás egyből a Hygrophila-ra tolja a bubikat"
Gondolj bele mi történne , ha kapnád az arcodba az égésterméket. Akkor valahogy át kell helyezni a difit és az esőztetőn is állítani hogy javuljon a helyzet.Megvan a holnapi elfoglaltság...
|
2014. január 27., hétfő 19:57 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: papó írta: Idézet: Az új levelekről mutatsz képet ? Új levelek vannak de nem túl sok.Igazából a Bacopa és a Rotala hozza az új leveleket.Rotala is elég szépen gyarapodik.Staurogyne repens nem igazán hozott levelet de már lassan a duplája mint amikor elültettem.Hygrophila corymbosa ’Angustifolia’ elég gyatrán néz ki.De a végein mintha hozná az új leveleket.Erről tudni kell hogy bal oldalt van és a difi az aksi bal első sarkában van.Az áramlás egyből a Hygrophila-ra tolja a bubikat.Igaz nem annyira töményen éri -és elég aprók is,mert a difi elég jól porlaszt- a bubi de lehet hogy ez is oka hogy úgy néz ki ahogy. f Te magad találtad meg az okot : " Az áramlás egyből a Hygrophila-ra tolja a bubikat" Gondolj bele mi történne , ha kapnád az arcodba az égésterméket.
2014. január 27., hétfő 19:51 |
|
|
Multis
|
|
2014. január 27., hétfő 19:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: Mindenesetre levágom ezek a leveleket mert még egy pár levélen észrevettem kisebb foltokat.Majd figyelem és hátha nem jön vissza... Az új levelekről mutatsz képet ?
2014. január 27., hétfő 18:46 |
|
|
Multis
|
Mindenesetre levágom ezek a leveleket mert még egy pár levélen észrevettem kisebb foltokat.Majd figyelem és hátha nem jön vissza...
|
2014. január 27., hétfő 18:27 |
|
|
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
Ne a lakókon gondolkodj előszöris hagy áljon be a biológiai élettér az akidban,majd utánna lehet telepiteni még pontyot is
|
2014. január 27., hétfő 17:30 |
|
|
Multis
|
papó írta: Nem fonalalga , az meglehetősen hosszú szárú. Vágd le azt az egy levelet . Mennyi carbót kapott az akvárium ? Nem kapott carbot, csak a 10ml Dr. Garden microt minden vizcserénél (2 x 40 liter/hét) Élesztős Co2 megy de nem tudom milyen arányban van beoldva mert DC nincs az aksiban...
|
2014. január 27., hétfő 17:17 |
|
|