Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
wágner úr írta: Eddig nagyon ügyesen gondozod , hogy semmi algád nincs , pedig nem sok növénnyel indítottál. Betartom a vízcseréket(pihentetett csapvíz vízelőkészítővel) és naponta figyelem az aksit hogy nem-e jelenik meg valami nem oda való de eddig (3x kopp) semmi nem jelentkezett.Napi 6 óra ( 4x18W T8 - Philips 865) világítás megy jelenleg.Szombaton lesz 3 hetes és beköltöztetek pár halat.8-8 neonhal és ékfoltos razbóra lesz kezdésnek 15-20 RC-vel megtámogatva.Algaevő fronton nem tudom mit kellene esetleg venni, bár most éhen halnának mert nincs mit enniük Oto nagyon tetszik de nem tudom mennyire érezné jól magát ilyen körülmények között?
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. február 3., hétfő 18:25 |
|
|
wágner úr
|
Eddig nagyon ügyesen gondozod , hogy semmi algád nincs , pedig nem sok növénnyel indítottál.
|
2014. február 3., hétfő 17:21 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Pár kép...2 hetes az aksi... Indulás 2. hét Indulás 2. hét Igaz nem egy verseny aksi de nekem ez az első és hát van még mit tanulnom, "lassan de biztosan mint ahogy a nap jár az égen" majd kialakul... Képek minősége nem a legjobb de gyorsan lőttem egy párat.
|
2014. február 3., hétfő 9:40 |
|
|
Multis
|
papó írta: Multis írta: Halkan megjegyzem hogy a Marseila még mindig nem sieti el a növekedést.Legszívesebben kivenném és 'Monte Carlo'-t ültetnék helyette.Ahogy utána olvastam az elég gyorsan képes megindulni.Vagy esetleg valami nem tetszik neki és azért nem akar nőni?Vagy csak simán türelmetlen vagyok?De 2 hét alatt nem sok mindenre vitte... Ez egy lassú növény , de majd kárpótol az igénytelenségével. Ha jövőhéten megyek felétek akkor lehet veszek még egy adagot és azt sokkal jobban szétszedem, kicsit megpróbálom sűríteni hátha úgy hamarabb célt érek vele...
|
2014. február 2., vasárnap 19:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: Halkan megjegyzem hogy a Marseila még mindig nem sieti el a növekedést.Legszívesebben kivenném és 'Monte Carlo'-t ültetnék helyette.Ahogy utána olvastam az elég gyorsan képes megindulni.Vagy esetleg valami nem tetszik neki és azért nem akar nőni?Vagy csak simán türelmetlen vagyok?De 2 hét alatt nem sok mindenre vitte... Ez egy lassú növény , de majd kárpótol az igénytelenségével.
2014. február 2., vasárnap 19:14 |
|
|
Multis
|
Halkan megjegyzem hogy a Marseila még mindig nem sieti el a növekedést.Legszívesebben kivenném és 'Monte Carlo'-t ültetnék helyette.Ahogy utána olvastam az elég gyorsan képes megindulni.Vagy esetleg valami nem tetszik neki és azért nem akar nőni?Vagy csak simán türelmetlen vagyok?De 2 hét alatt nem sok mindenre vitte...
|
2014. február 2., vasárnap 18:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: Tanácsot szeretnék kérni.Szerintetek mennyi garni és hal férne el kényelmesen az aksiban?Ékfoltos razbórát, neonhalat szeretnék majd venni és RC-t...Be fog még kerülni majd egy "Cryptocoryne wendtii" és "Cryptocoryne undulata", ezek vajon jól fogják magukat érezni ilyen körülmények között? A növényekkel nem lesz semmi gondod , legfeljebb ha ki szeretnéd őket szedni a későbbiekben. A garnik száma lényegtelen. Max 12-16 halat tennék be a fentiekből.
2014. február 2., vasárnap 16:55 |
|
|
Multis
|
Tanácsot szeretnék kérni.Szerintetek mennyi garni és hal férne el kényelmesen az aksiban?Ékfoltos razbórát, neonhalat szeretnék majd venni és RC-t...Be fog még kerülni majd egy "Cryptocoryne wendtii" és "Cryptocoryne undulata", ezek vajon jól fogják magukat érezni ilyen körülmények között?
|
2014. február 2., vasárnap 15:40 |
|
|
Multis
|
Üdv Újra itt... Ma megvolt a 4. vízcsere, de szinte lemásolhatnám az előző hozzászólásom.Helyzet még mindig változatlan... U.I.:Valakinek RC eladó Debrecenben?10-15db érdekelne.Jövőhéten ha minden jól megy viszek egy kis életet az aksiba és hát egyedül a garni aminek kicsit "húzós" az ára...
|
2014. február 1., szombat 13:04 |
|
|
Multis
|
Tegnap megvolt a 3. vízcsere is.Sok minden nem történt.Még mindig algamentes a tank ( 3x kopp ) leszámítva a Hygrophila pár levelén megjelent kis algát,ezeket a leveleket levágtam (3db) és azóta nincs gond.Kb. 13 apró csigát számoltunk meg amik elég gyorsan nőnek.Folyamatosan a difi tapadókorongján vannak és néha mennek egy kört az üvegen.Növények lassan de biztosan nőnek,élesztős CO2 eddig jól megy.Már alig várom hogy egy kis élet költözzön be ami a jövőhéten remélem összejön Marseile crenata mintha hozni apró hajtásokat,bízom benne hogy azért meg fog majd indulni záros időn belül.
|
2014. január 30., csütörtök 14:48 |
|
|