Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Multis írta: Ozmó sajnos nincs csak sima csapvíz De eddig nem volt vele gond és remélem nem is nagyon lesz."Easy Life fluid liquid filrer medium" jobb lenne ha ez elfogy vagy maradjak a SERA-nál? papó írta: Mindkettőnél van jobb . A boltban majd megmutatom. Szombaton találkozunk U.I.:itt sokkal jobbnak és gyorsabbnak "látom" / "érzem" az információ áramlást a másik fórumhoz képest és ez nagyon tetszik...
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. február 3., hétfő 20:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: Ozmó sajnos nincs csak sima csapvíz De eddig nem volt vele gond és remélem nem is nagyon lesz."Easy Life fluid liquid filrer medium" jobb lenne ha ez elfogy vagy maradjak a SERA-nál? Mindkettőnél van jobb . A boltban majd megmutatom.
2014. február 3., hétfő 20:43 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
papó írta: Multis írta: papó írta: Az AZOO készítményében nincsenek benne azok a polimerek ami a Sera -Tetra és JBL -Seachem készítményekben , és hiányzik belőle a stressz oldó is , elég ha megszagolod és magad is össze tudod hasonlítani. A nehézfém megkötő képessége 0 , pedig a mi esetünkben fontos szempont , hogy nem kívánatos nehézfémek megfogható állapotban kerüljenek a szűrők számára. Sima fixírsónak pedig még sem annyira olcsó .. Eddig nincs gond vele.Majd ha bekerülnek a lakók akkor elválik hogy hogy teljesít.Ha azt látom hogy valami nem jó vele akkor cserélek.Remélem nem lesz még akkor késő Jajj dehogy is .. használd nyugodtan , csak egy kicsit legyél körültekintőbb a csapvízzel , tehát ha lehetséges több ozmó víz kerüljön be a csapvíz hátrányára. Ozmó sajnos nincs csak sima csapvíz De eddig nem volt vele gond és remélem nem is nagyon lesz."Easy Life fluid liquid filrer medium" jobb lenne ha ez elfogy vagy maradjak a SERA-nál?
|
2014. február 3., hétfő 20:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: papó írta: Az AZOO készítményében nincsenek benne azok a polimerek ami a Sera -Tetra és JBL -Seachem készítményekben , és hiányzik belőle a stressz oldó is , elég ha megszagolod és magad is össze tudod hasonlítani. A nehézfém megkötő képessége 0 , pedig a mi esetünkben fontos szempont , hogy nem kívánatos nehézfémek megfogható állapotban kerüljenek a szűrők számára. Sima fixírsónak pedig még sem annyira olcsó .. Eddig nincs gond vele.Majd ha bekerülnek a lakók akkor elválik hogy hogy teljesít.Ha azt látom hogy valami nem jó vele akkor cserélek.Remélem nem lesz még akkor késő Jajj dehogy is .. használd nyugodtan , csak egy kicsit legyél körültekintőbb a csapvízzel , tehát ha lehetséges több ozmó víz kerüljön be a csapvíz hátrányára.
2014. február 3., hétfő 20:34 |
|
|
Multis
|
papó írta: Az AZOO készítményében nincsenek benne azok a polimerek ami a Sera -Tetra és JBL -Seachem készítményekben , és hiányzik belőle a stressz oldó is , elég ha megszagolod és magad is össze tudod hasonlítani. A nehézfém megkötő képessége 0 , pedig a mi esetünkben fontos szempont , hogy nem kívánatos nehézfémek megfogható állapotban kerüljenek a szűrők számára. Sima fixírsónak pedig még sem annyira olcsó .. Eddig nincs gond vele.Majd ha bekerülnek a lakók akkor elválik hogy hogy teljesít.Ha azt látom hogy valami nem jó vele akkor cserélek.Remélem nem lesz még akkor késő
|
2014. február 3., hétfő 20:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: Mexx2 írta: Csak azért kérdeztem, mert írtad, hogy állott csapvízzel cserélsz vizet. Gondolom a klór miatt, és az aquatan alapból kiszedi a klórt a vízből így nem kell pihentetni. Az AZOO-t nem ismerem. Van rá lehetőségem hogy pihentessem így ezzel a módszerre csinálom.Max túl biztosítom magam így hogy pihentetem is meg előkészítem is AZOO (250ml-2500 literhez) kb. ugyanazt tudja mint a SERA (250ml-1000literhez) csak ez valamivel kiadósabb Az AZOO készítményében nincsenek benne azok a polimerek ami a Sera -Tetra és JBL -Seachem készítményekben , és hiányzik belőle a stressz oldó is , elég ha megszagolod és magad is össze tudod hasonlítani. A nehézfém megkötő képessége 0 , pedig a mi esetünkben fontos szempont , hogy nem kívánatos nehézfémek megfogható állapotban kerüljenek a szűrők számára. Sima fixírsónak pedig még sem annyira olcsó ..
2014. február 3., hétfő 20:18 |
|
|
Multis
|
Mexx2 írta: Csak azért kérdeztem, mert írtad, hogy állott csapvízzel cserélsz vizet. Gondolom a klór miatt, és az aquatan alapból kiszedi a klórt a vízből így nem kell pihentetni. Az AZOO-t nem ismerem. Van rá lehetőségem hogy pihentessem így ezzel a módszerre csinálom.Max túl biztosítom magam így hogy pihentetem is meg előkészítem is AZOO (250ml-2500 literhez) kb. ugyanazt tudja mint a SERA (250ml-1000literhez) csak ez valamivel kiadósabb
|
2014. február 3., hétfő 19:09 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Multis írta: Mexx2 írta: Sera aquatan-t használsz vízelőkészítésnek? Nem...AZOO Aquaguard Plus-t használok de jónak tűnik.Nem volt még vele gondom. Csak azért kérdeztem, mert írtad, hogy állott csapvízzel cserélsz vizet. Gondolom a klór miatt, és az aquatan alapból kiszedi a klórt a vízből így nem kell pihentetni. Az AZOO-t nem ismerem.
_________________ K.Tamás
|
2014. február 3., hétfő 19:07 |
|
|
Multis
|
Mexx2 írta: Sera aquatan-t használsz vízelőkészítésnek? Nem...AZOO Aquaguard Plus-t használok de jónak tűnik.Nem volt még vele gondom.
|
2014. február 3., hétfő 18:58 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Multis írta: wágner úr írta: Eddig nagyon ügyesen gondozod , hogy semmi algád nincs , pedig nem sok növénnyel indítottál. Betartom a vízcseréket(pihentetett csapvíz vízelőkészítővel) és naponta figyelem az aksit hogy nem-e jelenik meg valami nem oda való de eddig (3x kopp) semmi nem jelentkezett.Napi 6 óra ( 4x18W T8 - Philips 865) világítás megy jelenleg.Szombaton lesz 3 hetes és beköltöztetek pár halat.8-8 neonhal és ékfoltos razbóra lesz kezdésnek 15-20 RC-vel megtámogatva.Algaevő fronton nem tudom mit kellene esetleg venni, bár most éhen halnának mert nincs mit enniük Oto nagyon tetszik de nem tudom mennyire érezné jól magát ilyen körülmények között? Sera aquatan-t használsz vízelőkészítésnek?
_________________ K.Tamás
|
2014. február 3., hétfő 18:53 |
|
|