Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:40

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet

papó írta:
Multis írta:
Ma megvolt az "utolsó" vízcsere a lakók beköltözése előtt.Holnap megyek és bevásárolok.Igaz még nem tudom pontosan miből mennyit fogok venni de megpróbálok figyelni a helyes arányokra.Nem tudom hogy innentől kezdve milyen mennyiségben lenne ideális adagolni a micro/macro-t és a liqui carbo-t?Esetleg milyen teendők vannak még?Növények elég szépen megindultak esetleg ezeket picit visszavághatom és a levágott hajtásokat ültethetem vissza?Szűrővel kell valamit csinálni?Eddig jó a flow nem vettem észre jelentősebb csökkenést.Csövek tiszták ,nem barnultak be.

Minden maradhat a régi a tápozásra értve.
A carbo ha nem muszáj akkor ne adagold.
A növényeket teljes lendülettel vagdoshatod , hiszen már a legtöbb leváltotta a levelét.
A szűrőben legfeljebb a perlont érdemes átöblítened , de ha nem nyúlsz hozzá még vagy egy hónapig az sem gond.
Gratulálok a problémamentes induláshoz !
á

Eddig csak micro-t adagoltam.Macroból mennyit kellene adagolni heti vagy napi szinten?

2014. február 7., péntek 20:59
Adminisztrátor

Multis írta:
Ma megvolt az "utolsó" vízcsere a lakók beköltözése előtt.Holnap megyek és bevásárolok.Igaz még nem tudom pontosan miből mennyit fogok venni de megpróbálok figyelni a helyes arányokra.Nem tudom hogy innentől kezdve milyen mennyiségben lenne ideális adagolni a micro/macro-t és a liqui carbo-t?Esetleg milyen teendők vannak még?Növények elég szépen megindultak esetleg ezeket picit visszavághatom és a levágott hajtásokat ültethetem vissza?Szűrővel kell valamit csinálni?Eddig jó a flow nem vettem észre jelentősebb csökkenést.Csövek tiszták ,nem barnultak be.

Minden maradhat a régi a tápozásra értve.
A carbo ha nem muszáj akkor ne adagold.
A növényeket teljes lendülettel vagdoshatod , hiszen már a legtöbb leváltotta a levelét.
A szűrőben legfeljebb a perlont érdemes átöblítened , de ha nem nyúlsz hozzá még vagy egy hónapig az sem gond.
Gratulálok a problémamentes induláshoz !
á

2014. február 7., péntek 20:55

2014. február 7., péntek 20:40
Adminisztrátor

Multis írta:
Multis írta:
Ma megint megjelent ez a fránya kis szálas alga.Keresgéltem a neten és ha jól látom akkor zöld szőr alga.Nekem nem ilyen durván van jelen hanem jóval ritkábban de hasonlít rá.Saját képet nem tudok mutatni de találta olyat ami nagyon hasonlít rá...Mit tudok ellene tenni?Hétvégén jönnek az RC-k és talán még oto is.Ők vajon szeretni fogják?

Kép

Este dolgoztak a csigák és reggelre pár apró kis szál maradt csak...Ma megvolt a soron következő vízcsere és még mindig nem tudok újat mondani :lol: Olyan kérdésem lenne még hogy szombaton költöznek be a lakók.Na most akkor lenne esedékes a következő vízcsere.Cseréljem le még pénteken vagy szombaton? Esetleg várjak vele plusz 1 napot?

Előtte lene szerencsés a vízcsere.
Nem szerencsés egyből stresszelni a halakat.

2014. február 5., szerda 20:28

Multis írta:
Ma megint megjelent ez a fránya kis szálas alga.Keresgéltem a neten és ha jól látom akkor zöld szőr alga.Nekem nem ilyen durván van jelen hanem jóval ritkábban de hasonlít rá.Saját képet nem tudok mutatni de találta olyat ami nagyon hasonlít rá...Mit tudok ellene tenni?Hétvégén jönnek az RC-k és talán még oto is.Ők vajon szeretni fogják?

Kép

Este dolgoztak a csigák és reggelre pár apró kis szál maradt csak...Ma megvolt a soron következő vízcsere és még mindig nem tudok újat mondani :lol: Olyan kérdésem lenne még hogy szombaton költöznek be a lakók.Na most akkor lenne esedékes a következő vízcsere.Cseréljem le még pénteken vagy szombaton? Esetleg várjak vele plusz 1 napot?

2014. február 5., szerda 15:24

papó írta:
Pár molli vagy platti kellene az akváriumodba.
Hiányzik már a karbantartó brigád.

Arany molli tetszett ,múltkor amikor bent voltunk néztük hogy milyen szépek.Lehet pár darabra beruházok majd.Remélem addig nem fog nagyon elszaporodni bár a csigák valamennyit elmajszolnak belőle...

2014. február 4., kedd 19:43
Adminisztrátor

Pár molli vagy platti kellene az akváriumodba.
Hiányzik már a karbantartó brigád.

2014. február 4., kedd 19:40

Kép

2014. február 4., kedd 19:32

papó írta:
Multis írta:
Multis írta:
Ozmó sajnos nincs csak sima csapvíz :? De eddig nem volt vele gond és remélem nem is nagyon lesz."Easy Life fluid liquid filrer medium" jobb lenne ha ez elfogy vagy maradjak a SERA-nál?

papó írta:
Mindkettőnél van jobb .
A boltban majd megmutatom.

Szombaton találkozunk :pápá: :lol:

U.I.:itt sokkal jobbnak és gyorsabbnak "látom" / "érzem" az információ áramlást a másik fórumhoz képest és ez nagyon tetszik...

Csak ugye 18/30 ig dolgozom :D

De utána itt az éterben jönnek az infók és így azoknak is tudsz/tudtok segíteni akik nem tudnak mindig személyesen is elmenni hozzátok...Na de mára ennyi aludni is kell néha :-)

Tapatalk 2-vel küldve az én ST25i-ről

2014. február 3., hétfő 21:14
Adminisztrátor

Multis írta:
Multis írta:
Ozmó sajnos nincs csak sima csapvíz :? De eddig nem volt vele gond és remélem nem is nagyon lesz."Easy Life fluid liquid filrer medium" jobb lenne ha ez elfogy vagy maradjak a SERA-nál?

papó írta:
Mindkettőnél van jobb .
A boltban majd megmutatom.

Szombaton találkozunk :pápá: :lol:

U.I.:itt sokkal jobbnak és gyorsabbnak "látom" / "érzem" az információ áramlást a másik fórumhoz képest és ez nagyon tetszik...

Csak ugye 18/30 ig dolgozom :D

2014. február 3., hétfő 20:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 71  Következő