Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Reggeli helyzetjelentés:mindenki szerencsésen megvan,halak úszkálnak fel-alá balra-jobbra,garnik folyamatosan matatnak valamit 1 percre sem állnak meg. Még mindig kérdezem hogy a difit hogy tudom a legegyszerűbben ki/letakarítani? Első etetés...
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. február 9., vasárnap 10:09 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Mexx2 írta: Másik crypto nem került bele? Hazaúton történt egy kis baleset és sajnos pár tő megsérült ezeket nem tudtam elültetni de pár apróbb tő van csak azok nem látszódnak a képen.De ültettem mindkettőből...
|
2014. február 9., vasárnap 7:31 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Másik crypto nem került bele?
_________________ K.Tamás
|
2014. február 8., szombat 21:21 |
|
|
Multis
|
Ahogy beszéltük a tápozáson nem fogok változtatni.Marad csak a micro és meglátom esetleg hogy viselkedik majd az aksi.Még mindig a 10ml/vízcsere adagoljak?Vagy megpróbálhatok egy minimális macro-t is?Ha igen esetleg mennyit?Liqui carbo az most biztos felejtős nem akarom hogy az algák kerüljenek fölénybe Élesztős CO2 szépen megy, difi elég jól porlaszt.Bár most megjelent rajta egy kevés alga.Hogy tudom legegyszerűbben letakarítani?Nyomjak át rajta fecskendővel valamennyi vizet/levegőt és az letakarítja?
|
2014. február 8., szombat 19:58 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: papó írta: Gratulálok az új szerzeményekhez. Végül is nem jöttetek vissza , vagy csak nem találkoztunk ? Köszönöm...Sajnos nem tudtunk már visszamenni.Egyébként szépen dolgoznak a garnik.Folyamatosan "kapirgálnak" nem állnak meg egy percre sem...Ha legközelebb arra járunk bemegyünk.Mert van kilátásban nagynyomású CO2 palack és arról úgyis kérdezni akarok majd pár dolgot hogy biztosan jól működjön majd. OFF:Remélem nincs harag hogy nem mentünk vissza Jajj dehogy is.
2014. február 8., szombat 19:53 |
|
|
Multis
|
papó írta: Gratulálok az új szerzeményekhez. Végül is nem jöttetek vissza , vagy csak nem találkoztunk ? Köszönöm...Sajnos nem tudtunk már visszamenni.Egyébként szépen dolgoznak a garnik.Folyamatosan "kapirgálnak" nem állnak meg egy percre sem...Ha legközelebb arra járunk bemegyünk.Mert van kilátásban nagynyomású CO2 palack és arról úgyis kérdezni akarok majd pár dolgot hogy biztosan jól működjön majd. OFF:Remélem nincs harag hogy nem mentünk vissza
|
2014. február 8., szombat 19:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: Ma megvolt a bevásárló körút Végül a következő lett a felállás: 9 neonhal, 10 ékfoltos razbóra, 20 garnéla red cherry de van közte 2 sakura és 2 black molly.Bekerült még egy adag Cryptocoryne wendtii, 3 szép hajtás Ludvigia repens és egy jókora adag Hemianthus Micranthemoides (HM) is.HM nagyon tetszik így elsőre, kíváncsi vagyok hogy mennyire érzi jól majd magát nálam.A Marseila crenata elkezdete hozni a kis hajtásokat, bízom benne hogy szép gyep lesz belőle.Ha esetleg mégsem akkor megpróbálom a HM-ból kialakítani a gyepet. És végül pár kép: És végül egy kép az egyik lakóról(nem egyszerű fotózni őket mert folyamatosan "rakéta" üzemmódban vannak). Remélem nem vertek át és ez tényleg RC... Gratulálok az új szerzeményekhez. Végül is nem jöttetek vissza , vagy csak nem találkoztunk ?
2014. február 8., szombat 19:45 |
|
|
Multis
|
Ma megvolt a bevásárló körút Végül a következő lett a felállás: 9 neonhal, 10 ékfoltos razbóra, 20 garnéla red cherry de van közte 2 sakura és 2 black molly.Bekerült még egy adag Cryptocoryne wendtii, 3 szép hajtás Ludvigia repens és egy jókora adag Hemianthus Micranthemoides (HM) is.HM nagyon tetszik így elsőre, kíváncsi vagyok hogy mennyire érzi jól majd magát nálam.A Marseila crenata elkezdete hozni a kis hajtásokat, bízom benne hogy szép gyep lesz belőle.Ha esetleg mégsem akkor megpróbálom a HM-ból kialakítani a gyepet. És végül pár kép: És végül egy kép az egyik lakóról(nem egyszerű fotózni őket mert folyamatosan "rakéta" üzemmódban vannak). Remélem nem vertek át és ez tényleg RC...
|
2014. február 8., szombat 19:23 |
|
|
Multis
|
Multis írta: Eddig csak micro-t adagoltam.Macroból mennyit kellene adagolni heti vagy napi szinten? papó írta: Nem biztos , hogy fog kelleni még , hiszen most viszel halakat és azok etetésével kap az akváriumod macro anyagokat. De meg lehet lassan próbálni -ha nagyon kíváncsi vagy - kétnaponta fél milit. Akkor várok még vele.Meglátom a beköltözés után hogy alakul az algafront, de bízom benne hogy nem fog alakulni,marad minden algamentesen...
|
2014. február 7., péntek 21:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: papó írta: Multis írta: Ma megvolt az "utolsó" vízcsere a lakók beköltözése előtt.Holnap megyek és bevásárolok.Igaz még nem tudom pontosan miből mennyit fogok venni de megpróbálok figyelni a helyes arányokra.Nem tudom hogy innentől kezdve milyen mennyiségben lenne ideális adagolni a micro/macro-t és a liqui carbo-t?Esetleg milyen teendők vannak még?Növények elég szépen megindultak esetleg ezeket picit visszavághatom és a levágott hajtásokat ültethetem vissza?Szűrővel kell valamit csinálni?Eddig jó a flow nem vettem észre jelentősebb csökkenést.Csövek tiszták ,nem barnultak be. Minden maradhat a régi a tápozásra értve. A carbo ha nem muszáj akkor ne adagold. A növényeket teljes lendülettel vagdoshatod , hiszen már a legtöbb leváltotta a levelét. A szűrőben legfeljebb a perlont érdemes átöblítened , de ha nem nyúlsz hozzá még vagy egy hónapig az sem gond. Gratulálok a problémamentes induláshoz ! á Eddig csak micro-t adagoltam.Macroból mennyit kellene adagolni heti vagy napi szinten? Nem biztos , hogy fog kelleni még , hiszen most viszel halakat és azok etetésével kap az akváriumod macro anyagokat. De meg lehet lassan próbálni -ha nagyon kíváncsi vagy - kétnaponta fél milit.
2014. február 7., péntek 21:06 |
|
|