Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: Lehet hogy nagy butaságot fogok kérdezni de most elég szépen beindult az eső. Arra lennék kíváncsi, hogy vajon mennyire lenne jó/biztonságos esetleg fele-fele arányban cserélni a vizet? Arra gondoltam, hogy ha gond van a csapvizemmel akkor ez hátha valamit segítene a dolgon.Olyan helyről gyűjteném, ahol elég messze vannak az utak/közlekedés.Várnék 1-2 órát míg lemossa a tetőt a víz és ezután kezdeném el gyűjteni.Persze szigorúan használnék vízelőkészítőt! Ha butaság az egész akkor sorry... Nagyon jó az esővíz .
2014. október 15., szerda 12:29 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Lehet hogy nagy butaságot fogok kérdezni de most elég szépen beindult az eső. Arra lennék kíváncsi, hogy vajon mennyire lenne jó/biztonságos esetleg fele-fele arányban cserélni a vizet? Arra gondoltam, hogy ha gond van a csapvizemmel akkor ez hátha valamit segítene a dolgon.Olyan helyről gyűjteném, ahol elég messze vannak az utak/közlekedés.Várnék 1-2 órát míg lemossa a tetőt a víz és ezután kezdeném el gyűjteni.Persze szigorúan használnék vízelőkészítőt! Ha butaság az egész akkor sorry...
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. október 15., szerda 11:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A forralás nem sokat segít , de a semminél jobb. A Ludwigis spec most még váltja a levelét. A nagy leveleket el fogja dobálni... Nem olyan rossza a helyzet , hogy el kellene keseredj
2014. október 14., kedd 12:57 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
T.Tamás30 írta: Szerintem hosszú távon megérné beszerezni egy RO készüléket. Nekem legalább is megérte. Sajnos ez most nem megy mert meg van húzva a nadrágszíj Esetleg a forralás nem segítene rajta?
|
2014. október 13., hétfő 12:07 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Szerintem hosszú távon megérné beszerezni egy RO készüléket. Nekem legalább is megérte.
|
2014. október 13., hétfő 11:41 |
|
|
Multis
|
papó írta: Lágy víz kellene ,, Nem kell most a plusz vas . RO lenne a megoldás vagy van rá más mód is?
|
2014. október 13., hétfő 11:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Lágy víz kellene ,, Nem kell most a plusz vas .
2014. október 13., hétfő 11:32 |
|
|
Multis
|
Tegnap megvolt a vízcsere és egyúttal megpróbáltam a vízkövet is leszedni egy kis sósavval. Kisebb-nagyobb sikerrel zárult a dolog. Vigyáztam hogy a vízbe ne kerüljön belőle! Beraktam mindkét 'új' fénycsövet, majd meglátom lesz-e valami változás esetleg. Zöld por alga most valamivel kevesebb van mint szokott, bár nem tudom mi befolyásolja, hogy hétről-hétre más mértékben jelenik meg.
Papó-tól kérdezném, hogy a vasat még mindig adagoljam pár alkalommal vagy már nem kell? Macro még mindig nem mehet? Fénycsővel kapcsolatban kérdezném ,hogy milyen cső lenne az ideális 'kelvin' tekintetében a rózsaszínes fény érdekében ? Csak mert ha ez megvan akkor veszek hideg fehéret is és olyat is amit esetleg ajánlasz.
|
2014. október 13., hétfő 9:13 |
|
|
Multis
|
|
2014. október 11., szombat 18:09 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Multis írta: DeKol írta: Multis írta: [quote="DeKol"Viszont így ez a világítás életveszélyes! Miért is?Vegyem inkább ki ezt a csövet? Előtét elhelyezése és a bekötése nem épp víz környékére való, fénycsővel semmi baj nincs. Jajj ez csak szárazon van/volt így összerakva. Most páramentes foglalatban van. Így néz ki a tető belülről [/quote] Ilyen elrendezésbe teljesen rendben van, csak hirtelen mikor megláttam a képet megijedtem hogy ez a tető Az Aqua Glo csövet használnám, mivel a növényeknek szükségük van a pirosas színre is
_________________ Sólyom Gábor
|
2014. október 11., szombat 13:24 |
|
|