Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:56

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Multis írta:
Azon gondolkodom, hogy mivel elszaporodtak a növények elég szépen nem-e lenne érdemes egy picit emelni a CO2 szinten? Mert már a kezdetek óta 1 bubi / 3mp tempóval adagolom napi 24 órában...Pontosan azt sem tudom, hogy milyen a CO2 szint a vízben mert a drop checker nincs berakva.Vagy elégnek kell lennie annak a mennyiségnek amit most adagolok?Esetleg tegyek be drop checkert és meglátom mit mutat majd?

Ha engem kérdeznél azt tanácsolnám , hogy ne nyúlj a CO2 höz. :)

2014. október 21., kedd 19:56

Azon gondolkodom, hogy mivel elszaporodtak a növények elég szépen nem-e lenne érdemes egy picit emelni a CO2 szinten? Mert már a kezdetek óta 1 bubi / 3mp tempóval adagolom napi 24 órában...Pontosan azt sem tudom, hogy milyen a CO2 szint a vízben mert a drop checker nincs berakva.Vagy elégnek kell lennie annak a mennyiségnek amit most adagolok?Esetleg tegyek be drop checkert és meglátom mit mutat majd?

2014. október 21., kedd 19:27

Megvolt a vízcsere fele-fele arányban eső/csapvíz. Használtam vízelőkészítőt és eddig semmi gond. Nem lett zavaros/homályos a víz ami remélem így is fog maradni. Megpróbálok még vagy 80-100 liter vizet félre tenni és így egy pár vízcserére megoldott lesz az esővíz. Már csak abban kell bíznom, hogy lesz utánpótlás és hogy javul a növények kondíciója az esővíz miatt.

Kép

2014. október 19., vasárnap 19:44
Adminisztrátor

Még ne vágd vissza a ludwigiát .
Majd ha eldobálta a nagy leveleit.

2014. október 18., szombat 21:43

Holnap jön az első esővizes vízcsere. Remélem minden rendben lesz utána és nem csinálok vele nagy galibát. 20liter eső keverve lesz 20 liter pihentetett csapvízzel, így nem lesz egyből olyan nagy mennyiségben az esővíz.Szigorúan vízelőkészítővel kezelem majd az esővizet és egy harisnyán fogom átszűrni, hogy minél több esetleg koszt felfogjak.

Ludwigia Spec. alsó levelei lassan eltűnnek de már hozott pár szép hosszabb hajtást a végén. Esetleg ezeket visszavágjam és öltessem el?!
Ma esti állapot nyírás után, igaz holnap még lesz egy kis korrekció...
Kép

Egy kis szemléltetés a HM növekedéséről 2 hét alatt...
Kép

2014. október 18., szombat 20:20

Maradok az esővíznél mert az Ro egyelőre várat magára de majd szép lassan megpuhítom párom, hogy mennyi mindenre is jó az Ro víz. Minél többet bespájzolok az esővízből egyenlőre :ezkesz: és elteszem napfénytől védett, hűvös helyre...

2014. október 15., szerda 20:10
Adminisztrátor

Ha van esővíz azért csak kényelmesebb és olcsóbb :)

2014. október 15., szerda 18:42

Multis írta:
papó írta:
Nagyon jó az esővíz .

Akkor most megpróbálok minél több vizet begyűjteni, hogy egy pár vízcserére elég legyen és meglátjuk lesz-e változás.Kannákban, sötét helyen tárolva biztos el lesz egy darabig a víz minden gond nélkül.

Vagy egy sokkal tisztább megoldás a lepárlás!
Anno én így csináltam:

http://www.akvaforum.hu/csinald-magad-barkacs-megoldasok/diy-vizleparo-avagy-vizlagyitas-hazilag-t292-10.html#p6600

2014. október 15., szerda 17:39

Esetleg kevertágyas műgyanta?

2014. október 15., szerda 16:46

papó írta:
Nagyon jó az esővíz .

Akkor most megpróbálok minél több vizet begyűjteni, hogy egy pár vízcserére elég legyen és meglátjuk lesz-e változás.Kannákban, sötét helyen tárolva biztos el lesz egy darabig a víz minden gond nélkül.

2014. október 15., szerda 12:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 71  Következő