Pontos idő: 2024. november 30., szombat 1:01

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Talán a crypto levelei már bekúsztak alá.

2014. november 2., vasárnap 17:43

Sajnos a pogo is elkezdett felkopaszodni. Furcsa mód középen teljesen jól érzi magát a Staurogyne repens jobb oldalt viszont megint kopaszodik és lyukasak a levelek. Mi nem tetszik a jobb oldalinak?

Középső stau
Kép

Pogo
Kép

Összkép
Kép

2014. november 2., vasárnap 16:34

Mai vízcsere eltolódott holnapra de a nyírást megejtettem. Hydrocotyle sp. japan közelről nézve elég csúnyácska volt már így kivettem és a felcsupaszodott szárakat levágtam és a szebb szárakat, amelyeken elég sok levél volt visszaültettem. Így most kicsit foghíjas a bal oldal de majd észhez tér és akkor bízom benne, hogy szebben fog mutatni. Halakkal minden rendben van és nincs semmi ok az aggodalomra. Nem látom, hogy bármelyik hal is furcsán viselkedne így bízom benne, hogy az az egy ami elhullott csak egyedi eset volt.

Kép

Kép

2014. november 1., szombat 20:44
Adminisztrátor

Multis írta:
Ma sajnos a következő látvány fogadott. Az egyik razbóra a szűrő szívó ágára volt tapadva és 4 garni erőteljesen falatozott belőle. Reggel még semmi baja nem volt. Elég nagy hasa volt és arra tudok gondolni, hogy nem tudott leívni és emiatt pusztult el. Vagy ilyen nincs, hogy amiatt pusztul el mert nem tud leívni?

Kép

Nem jellemző , hogy az ívás hiánya miatt pusztult el .
Ha csak ő távozott akkor nincs különösebb baj , de egyszerre több hal pusztul akkor kell betegségre gyanakodni .
Minden esetre , kicsit tüzetesebben figyelt a többi lakót az elkövetkező napokban.

2014. október 28., kedd 14:19

Ma sajnos a következő látvány fogadott. Az egyik razbóra a szűrő szívó ágára volt tapadva és 4 garni erőteljesen falatozott belőle. Reggel még semmi baja nem volt. Elég nagy hasa volt és arra tudok gondolni, hogy nem tudott leívni és emiatt pusztult el. Vagy ilyen nincs, hogy amiatt pusztul el mert nem tud leívni?

Kép

2014. október 28., kedd 14:13
Adminisztrátor

Multis írta:
papó írta:
Jól néz ki .
A Ludwigia sp fáj nekem :(

Teljesen szétment a szára és nem csak a leveleket dobta le. Esetleg nem kellene már adagolni a macro-t? Bár hiánytünetet nem látok...

A Ludwiga a kemény vizet nem bírta :(
Természetesen adhatsz macrot ha úgy érzed .
De ha nincs hiánytünet felesleges , hiszen a halaid etetésével és a halak végtermékével adagolsz macrot.

2014. október 26., vasárnap 19:39

papó írta:
Jól néz ki .

Teljesen szétment a szára és nem csak a leveleket dobta le. Esetleg nem kellene már adagolni a macro-t? Bár hiánytünetet nem látok...

2014. október 26., vasárnap 19:18
Adminisztrátor

Jól néz ki .

2014. október 26., vasárnap 17:34

Ma megvolt a vízcsere. Még mindig fele-fele arányban cserélem eső/csapvizet. 5 csepp vasat és 12ml micro-t adagolok, macro-t még továbbra sem. Sajnos meg kell hogy állapítsam ,hogy a Ludwigia Spec. elkezdte feladni a harcot mivel teljesen elmállottak a szárai és csak a végén lévő 6-7 levélpár maradt meg. Kivettem és visszaültettem a még ép részeket. Nem tudom mi lesz belőle.Mellé/elé került pár Reineckii mini hajtás mert nagyon kopár lett így a jobb oldal. Crypro is meg lett ritkítva hátul mert már nagyon sok levele volt de még jövőhéten igazítok. Sessiliflora is elég kajlára sikeredett a jobb oldalán de majd a jövőhéten ezen is korrigálok.

Kép

2014. október 26., vasárnap 13:36

Ha már esik az eső és nem nagyon lehet az udvaron tevékenykedni így bevettem a műhelyt és picit építgettem az új világítást. 6 db led van itthon így ennyit tudtam összerakni és kipróbálni. Egyenlőre csak egy 12V / 6A adapterrel hajtottam meg a ledeket de a későbbiekben egy 12V / 10A /120W ipari tápegységet fogok erre a célra használni. Minden led elé 5W / 4.7Ohm kerámia ellenállás van kötve így nem melegszik és a 10A sem teszi tönkre a ledeket.

Még messze áll attól, hogy az akvárium fölé kerüljön de addig is feldobtam egy vékonyabb lécre a ledeket és jöhet majd a próbaüzem.

Fénycső 4x18w T8
Kép

Led 6x10W Power led
Kép

Kép

És végül egy kis mozgókép a fényerőről.100% és 25% között változik a fényerő...
https://www.youtube.com/watch?v=TikPNlt3Pjo

2014. október 23., csütörtök 19:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 71  Következő