Pontos idő: 2024. november 29., péntek 20:52

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet

És itt a vége :pápá:
Hát mit ne mondjak örülök, hogy sikerült számomra egy elég pofás kis aksit összehozni.Sok mindent tanultam belőle, bár van még mit na de ami késik az nem múlik.Fejben már összeraktam a következő scape-t, bár kérdés hogy mit tudok majd kihozni belőle.Növényeket és a halakat átköltöztettem a kis 54 literesbe, amiben most igazi telt ház van.Tápozni valamennyit tápozok majd erre a pár napra míg visszaköltöznek. De kibírják itt addig míg be nem áll újra a nagy aksi. Garnikat egy kisebb aksiba raktam külön és egy levegőztetőt raktam melléjük, nehogy feladják menet közben.Holnap jöhet a nagytakarítás, majd a merevítő cseréje. Világítás upgrade is lesz egy picit 4x18W -> 5x18W-ra :lol: így a 0,64wpg picit fentebb tolódik 0,80 wpg-re.

Végül pár kép a tejesség igénye nélkül...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

2015. március 11., szerda 21:37

És elkezdődött a restart. A mai nap folyamán megcsináltam az ideiglenes 54 literes medencét.EHEIM 2075 szűri és -sajnos- csak 15W T8 van fölötte. Ide fognak kerülni a halak/garnik/csigák míg a nagyban be nem áll minden. A nagyban még várok a növények/lakók kiköltöztetésével mert szombat este tettem bele a papó féle algairtót. Kivárom a 3-4 napot és csak ezután szedem szét, hogy minél több algát elpusztítson a cucc. Bár eddig sok változást nem látok alga fronton, ecset még mindig van egy kevés , viszont a zöld por alga mintha picit csökkent volna. Ha megvolt a restart akkor érdemes még egyszer megismételni a kezelést vagy majd csak később? Csak mert ha megismételnél akkor az esetleges maradék algát is elpusztítanám?! Garnikat nem lesz egyszerű levadászni, mert a csapdába nem mennek bele így marad a hálózás és a csővel való vadászat. Az ideiglenes aksiba nem fogok/tudok/akarok élő növényt tenni csak műt :ezkesz: ,mert a nagy aksiba vissza kell pakolnom ami van. Bár meglátom ha kiszedem őket, hogy mennyi lesz/van és akkor megpróbálok valamennyit átpakolni...

Remélem minden rendben fog menni és nem üt be semmi vész... :shock:

2015. március 9., hétfő 11:21

Lassan de biztosan eljön az ideje a szétszedésnek. Addig is egy nyírás előtt-után kép. Ha @papó szól, hogy megvan az algairtó cucc akkor megyek érte és jöhet a költöztetés. Igaz még a fa nem süllyedt el, de más nem lesúlyozom amíg lent nem marad magától.

Kép
Kép

És egy 'skicc' az új scape-ről vagyis csak a fadekor részéről...
Kép

2015. március 2., hétfő 20:01

Köszöntem a beazonositást! Megtartom mert tetszik...

2015. február 25., szerda 21:36

Najas guadalupensis-nek tűnik így nekem :)

2015. február 25., szerda 19:38

Módosítottam rajta így nem nyaktekerős...De mi ez a növény?

2015. február 25., szerda 13:42
Adminisztrátor

Multis írta:
Üdv
Anno kaptam a guppikkal egy kis növény nyesedéket.Mi lehet ez a növény? Lassan növöget, de úgy látom tetszik neki a hely...

Kép

Teljesen kitekeredett a nyakam :roll:

2015. február 25., szerda 12:34

Üdv
Anno kaptam a guppikkal egy kis növény nyesedéket.Mi lehet ez a növény? Lassan növöget, de úgy látom tetszik neki a hely...

https://drive.google.com/file/d/0B0yd7S ... sp=sharing

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Multis 2015. február 25., szerda 13:41-kor.

2015. február 25., szerda 9:56
Adminisztrátor

Multis írta:
papó írta:
A Neomagnol aktív klór.
Mindent elpusztít valóban de a növényt is alaposan képes helyben hagyni , ha hosszan használod.
Ha leöblíted egy külön edényben az rendben van , de nem javaslom az akváriumban . Nem csak 3 nap a hatóideje , hanem hetek ...
Próbáld csak ki egy befőttes üvegben .

Akkor elég lenne minden növénynek egy kis fürdő és utána alapos lemosás ? Majd mehetnek is vissza az aksiba miután kész a tereprendezés?Többi megoldás jó lenne - szűrő járatás, kis aksi halaknak,stb...?

Igen valószínűleg elegendő .
A többi pedig nem nagy ügy :)

2015. február 17., kedd 19:03

papó írta:
A Neomagnol aktív klór.
Mindent elpusztít valóban de a növényt is alaposan képes helyben hagyni , ha hosszan használod.
Ha leöblíted egy külön edényben az rendben van , de nem javaslom az akváriumban . Nem csak 3 nap a hatóideje , hanem hetek ...
Próbáld csak ki egy befőttes üvegben .

Akkor elég lenne minden növénynek egy kis fürdő és utána alapos lemosás ? Majd mehetnek is vissza az aksiba miután kész a tereprendezés?Többi megoldás jó lenne - szűrő járatás, kis aksi halaknak,stb...?

2015. február 17., kedd 18:41
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 71  Következő