Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: És elkészült... Nem minden oda került ahogy terveztem de így is tetszik. Középen még nagyon üres de ha beindulnak a növények akkor nem lesz vele gond - vagyis remélem.Nagyon sok mulmot sikerült kiszednem, a későbbiekben jobban odafigyelek rá, hogy ne gyűljön ennyire össze. Sokkal de sokkal jobb lett !
2015. december 13., vasárnap 20:22 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
És elkészült... Nem minden oda került ahogy terveztem de így is tetszik. Középen még nagyon üres de ha beindulnak a növények akkor nem lesz vele gond - vagyis remélem.Nagyon sok mulmot sikerült kiszednem, a későbbiekben jobban odafigyelek rá, hogy ne gyűljön ennyire össze.
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2015. december 13., vasárnap 20:17 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
papó írta: Multis írta: Ha minden összejön akkor holnap lesz a napja az átrendezésnek. Kérdésem az lenne, hogy kb. 60 liter vizet tervezek kivenni. Vissza 20 liter RO és 20 liter pihentetett csapvizet tervezek. A maradékot tegyem vissza abból amit kivettem vagy legyen ez is RO/pihentetett? Starter-t adagolok és minden más amit szoktam... + szűrő takarítás vagy csere a tartalék EHEIM 2075-re próba képpen hogy az a szűrő mit tud. Átpakolom a mostani szűrőanyagot persze ha elég a 2075-be... Minél több tiszta víz lenne az igazi Akkor 10 liter RO és 10 liter pihentetett megy majd vissza
|
2015. december 11., péntek 20:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: Ha minden összejön akkor holnap lesz a napja az átrendezésnek. Kérdésem az lenne, hogy kb. 60 liter vizet tervezek kivenni. Vissza 20 liter RO és 20 liter pihentetett csapvizet tervezek. A maradékot tegyem vissza abból amit kivettem vagy legyen ez is RO/pihentetett? Starter-t adagolok és minden más amit szoktam... + szűrő takarítás vagy csere a tartalék EHEIM 2075-re próba képpen hogy az a szűrő mit tud. Átpakolom a mostani szűrőanyagot persze ha elég a 2075-be... Minél több tiszta víz lenne az igazi
2015. december 11., péntek 20:30 |
|
|
Multis
|
Ha minden összejön akkor holnap lesz a napja az átrendezésnek. Kérdésem az lenne, hogy kb. 60 liter vizet tervezek kivenni. Vissza 20 liter RO és 20 liter pihentetett csapvizet tervezek. A maradékot tegyem vissza abból amit kivettem vagy legyen ez is RO/pihentetett? Starter-t adagolok és minden más amit szoktam... + szűrő takarítás vagy csere a tartalék EHEIM 2075-re próba képpen hogy az a szűrő mit tud. Átpakolom a mostani szűrőanyagot persze ha elég a 2075-be...
|
2015. december 11., péntek 20:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Jó elképzelés
2015. december 6., vasárnap 23:33 |
|
|
Multis
|
A kevesebb néha több... Az ünnepek alatt lesz egy elég komoly átrendezés ha minden jól megy. Nézegettem a mostani scape-t és arra jutottam, hogy túl zsúfolt és valamivel szellősebre kellene vennem. Középen az Anubias bekerül a fa mögé így a fa látszódni fog, mert jelenleg semmit nem látni belőle. Mögé kerül majd a Valisneira Nana - erre hajaz legjobban a hosszú, vékony levelű növény de javítsatok ki ha nem az lenne. Bal oldalon marad a Reineckii Mini mellette a HM előtte végig MC gyep - persze ha elérem valaha hogy gyep legyen belőle - az MC / HM átmenetnek pedig Stau repens. Középen az Anubias helyére kerül majd az "SP" Japan ettől jobbra jön a Tenellus majd ismét Japan. Jobb oldalt marad a hydrophylla 'Taiwan' előtte a "Japan". Fán marad a moha picit besűrítve. Addig beszerzek egy adag "Starter" bacit , mert a talaj bolygatása miatt biztos lesz egy kis felszíni hártya és némi alga így segítek a szűrőnek hamarabb beállni. Valószínű lesz egy szűrő takarítás is mert mostanában nem volt takarítva... Itt látni, hogy mennyi hely van még a fa mögött - ami nincs jelenleg kihasználva rendesen - ezért döntöttem a mellett hogy ide rakom át az Anubias-t és a nana-t
|
2015. december 6., vasárnap 21:08 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
papó írta: Multis írta: Ha minden jól megy és lesz ma rá időm akkor lesz egy kis "újítás".
HM elég szépen felkopaszodott, ezt szeretném kivenni és a még szép részeket újra ültetni. "SP" Japan szintén felkopaszodott , de vele nem tudom mi lesz mert jóformán semmi nem látszik belőle így új helyet kell keresnem számára. Lehet a HM megmarad bal hátul és mellé jobbra jön az "SP" Japan.
"SP" Japan-t miként tudnám arra rávenni, hogy ne felfelé menjen, hanem inkább a talaj felett maradjon? Kevés lenne számára a fény? Szépen növekszik nincs vele gond csak mindig elindul felfelé, vagy a sűrűbb nyírás lenne a titka?
Vagy esetleg érdemes lenne egy kis vérfrissítés és vegyek új adag HM-et? Monte Carlo-val azt tapaszalom, hogy amit frissen ültettem - zselés - sokkal szebben fejlődik mint amit kaptam hajtásként. A kapott elég lomha, viszont a friss adagon már látni, hogy elkezdett szépen futni a talajon. Az sp japan mindig a fény felé fog törekedni . Amit fényképeken látsz az beállítás kérdése. Minden növénynek két vége van: az egyik mindig a fény felé tör. Általában az, amelyik nem a talajban van A fotókon a szépen lefelé zuhanó bokrok mind beállítottak. Egyébként meg lehet csinálni, nekem is sikerült, de ehhez az kell, hogy 4 hetente visszavágom a felnőtt szálakat. De ez már a beállítás kategória...
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. december 4., péntek 19:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: Ha minden jól megy és lesz ma rá időm akkor lesz egy kis "újítás".
HM elég szépen felkopaszodott, ezt szeretném kivenni és a még szép részeket újra ültetni. "SP" Japan szintén felkopaszodott , de vele nem tudom mi lesz mert jóformán semmi nem látszik belőle így új helyet kell keresnem számára. Lehet a HM megmarad bal hátul és mellé jobbra jön az "SP" Japan.
"SP" Japan-t miként tudnám arra rávenni, hogy ne felfelé menjen, hanem inkább a talaj felett maradjon? Kevés lenne számára a fény? Szépen növekszik nincs vele gond csak mindig elindul felfelé, vagy a sűrűbb nyírás lenne a titka?
Vagy esetleg érdemes lenne egy kis vérfrissítés és vegyek új adag HM-et? Monte Carlo-val azt tapaszalom, hogy amit frissen ültettem - zselés - sokkal szebben fejlődik mint amit kaptam hajtásként. A kapott elég lomha, viszont a friss adagon már látni, hogy elkezdett szépen futni a talajon. Az sp japan mindig a fény felé fog törekedni . Amit fényképeken látsz az beállítás kérdése.
2015. december 4., péntek 16:47 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Multis írta: Ha minden jól megy és lesz ma rá időm akkor lesz egy kis "újítás".
Vagy esetleg érdemes lenne egy kis vérfrissítés és vegyek új adag HM-et? Monte Carlo-val azt tapaszalom, hogy amit frissen ültettem - zselés - sokkal szebben fejlődik mint amit kaptam hajtásként. A kapott elég lomha, viszont a friss adagon már látni, hogy elkezdett szépen futni a talajon. A " japánt" ne enged egy cm se mint amennyi helyett gondoltál neki, lessed az indáit és nyírd.
|
2015. december 4., péntek 16:07 |
|
|