|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:52
|
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Molroth írta: papó írta: Molroth írta: A ricciából is tudsz gyepet csinálni, lapos kőre, vagy csempére kell hálóval/neccharisnyával rögzíteni, és utána már csak vigyázni kell, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor az alja elrohad, ami még a háló alatt van. Azért azt megjegyzem , hogy ha valahová bekerül a ricccia onnan szinte lehetetlen kiirtani . Tehát igen meggondolandó a telepítése ... Úgy vettem ki, hogy már bent van, ezért is írtam. Amúgy egyet értek, igazi gyom tud lenni, de még így is messze elmarad a fissidenstől. A ricciában az a jó, hogy feljön a felszínre, de a fissi meg pont lemerül és kiirthatatlan. Nekem az első setupban volt egy pingponglabdányi, és hiába mostam át azóta az aljzatot, majd 2 év múlva egyszer csak fogta magát és az aljzatból kihajtott. Az előnye a csempés módszernek viszont, hogy ki lehet venni csempéstől, így egyrészt ki lehet alatta porszívózni, másrészt meg én külön vödör vízben szoktam megnyírni és jól lerázni, hogy ne legyen tele vele az akvárium. Így csak nagyon minimális mennyiség van szabadon a vízben. De figyelni kell rá, mert ha jól érzi magát, iszonyat gyors növésű tud lenni. Csak úgy kéretlenül jött Dénesnek is Azért lehet vele szépet alkotni, ilyen szempontból nagyon jó kis növény. Ez pl anno AGA különdíjas aki volt: A telepítéskor: [url='http://i34.photobucket.com/albums/d116/attibva/P1050749.jpg'] [/url][/QUOTE] És készen: És mindezt low techben co2 nélkül. Bocs az offolásért Dénes!
2015. június 2., kedd 18:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: papó írta: Molroth írta: A ricciából is tudsz gyepet csinálni, lapos kőre, vagy csempére kell hálóval/neccharisnyával rögzíteni, és utána már csak vigyázni kell, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor az alja elrohad, ami még a háló alatt van. Azért azt megjegyzem , hogy ha valahová bekerül a ricccia onnan szinte lehetetlen kiirtani . Tehát igen meggondolandó a telepítése ... Úgy vettem ki, hogy már bent van, ezért is írtam. Amúgy egyet értek, igazi gyom tud lenni, de még így is messze elmarad a fissidenstől. A ricciában az a jó, hogy feljön a felszínre, de a fissi meg pont lemerül és kiirthatatlan. Nekem az első setupban volt egy pingponglabdányi, és hiába mostam át azóta az aljzatot, majd 2 év múlva egyszer csak fogta magát és az aljzatból kihajtott. Az előnye a csempés módszernek viszont, hogy ki lehet venni csempéstől, így egyrészt ki lehet alatta porszívózni, másrészt meg én külön vödör vízben szoktam megnyírni és jól lerázni, hogy ne legyen tele vele az akvárium. Így csak nagyon minimális mennyiség van szabadon a vízben. De figyelni kell rá, mert ha jól érzi magát, iszonyat gyors növésű tud lenni. Csak úgy kéretlenül jött Dénesnek is
2015. június 2., kedd 18:18 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Molroth írta: A ricciából is tudsz gyepet csinálni, lapos kőre, vagy csempére kell hálóval/neccharisnyával rögzíteni, és utána már csak vigyázni kell, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor az alja elrohad, ami még a háló alatt van. Azért azt megjegyzem , hogy ha valahová bekerül a ricccia onnan szinte lehetetlen kiirtani . Tehát igen meggondolandó a telepítése ... Úgy vettem ki, hogy már bent van, ezért is írtam. Amúgy egyet értek, igazi gyom tud lenni, de még így is messze elmarad a fissidenstől. A ricciában az a jó, hogy feljön a felszínre, de a fissi meg pont lemerül és kiirthatatlan. Nekem az első setupban volt egy pingponglabdányi, és hiába mostam át azóta az aljzatot, majd 2 év múlva egyszer csak fogta magát és az aljzatból kihajtott. Az előnye a csempés módszernek viszont, hogy ki lehet venni csempéstől, így egyrészt ki lehet alatta porszívózni, másrészt meg én külön vödör vízben szoktam megnyírni és jól lerázni, hogy ne legyen tele vele az akvárium. Így csak nagyon minimális mennyiség van szabadon a vízben. De figyelni kell rá, mert ha jól érzi magát, iszonyat gyors növésű tud lenni.
2015. június 2., kedd 18:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: A ricciából is tudsz gyepet csinálni, lapos kőre, vagy csempére kell hálóval/neccharisnyával rögzíteni, és utána már csak vigyázni kell, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor az alja elrohad, ami még a háló alatt van. Azért azt megjegyzem , hogy ha valahová bekerül a ricccia onnan szinte lehetetlen kiirtani . Tehát igen meggondolandó a telepítése ...
2015. június 2., kedd 17:43 |
|
|
Molroth
|
A ricciából is tudsz gyepet csinálni, lapos kőre, vagy csempére kell hálóval/neccharisnyával rögzíteni, és utána már csak vigyázni kell, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor az alja elrohad, ami még a háló alatt van.
2015. június 1., hétfő 6:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: Jobb oldalra tényleg ki kell valamit találnom mert az sp. japan elkezdett megnyúlni és az alsó részén csak a csupasz szárak vannak. Valószínűleg a @papó által ajánlott növényt fogom odatenni. Pár kérdés: 1. Fissidens-t miként kell nyírni? Mert van jópár szál/hajtás ami már elég hosszú és picit csúnyácskán néz ki. Mennyire lehet visszavágni akár az egészet? 2. Ha minden igaz akkor Ő a Willow moss. Már elég csúnyácska így hogy hozza szépen sorban a friss hajtásokat. Szintén él a nyírás kérdése... 3. Ez milyen moha/növény? A mohákkal együtt jött több aprócska kis hajtás és azóta egy szép nagy gömb lett belőle.Miként lehet rögzíteni? 4. Még mindig növényhatározás - ez milyen növény pontosan? - a kisebbekre gondolok.Szeretnék a fa elé ültetni pár hajtást, mert ott még teljesen üres.Csipesszel simán kihúzom és elültetem az új helyre? Fissidenst úgy nyírhatod mint a füvet , hamar regenerálódik . A második kérdésedre ugyan az mint az elsőre a válasz . Riccia a növény hálóval tudod rögzíteni . Ha jól látom akkor saggitária a növény . A talaj alatt hatásokkal szaporodik , óvatosan felhúzod és levágod az átültetésre kiszemelt hajtást .
2015. május 31., vasárnap 17:38 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Jobb oldalra tényleg ki kell valamit találnom mert az sp. japan elkezdett megnyúlni és az alsó részén csak a csupasz szárak vannak. Valószínűleg a @papó által ajánlott növényt fogom odatenni. Pár kérdés: 1. Fissidens-t miként kell nyírni? Mert van jópár szál/hajtás ami már elég hosszú és picit csúnyácskán néz ki. Mennyire lehet visszavágni akár az egészet? 2. Ha minden igaz akkor Ő a Willow moss. Már elég csúnyácska így hogy hozza szépen sorban a friss hajtásokat. Szintén él a nyírás kérdése... 3. Ez milyen moha/növény? A mohákkal együtt jött több aprócska kis hajtás és azóta egy szép nagy gömb lett belőle.Miként lehet rögzíteni? 4. Még mindig növényhatározás - ez milyen növény pontosan? - a kisebbekre gondolok.Szeretnék a fa elé ültetni pár hajtást, mert ott még teljesen üres.Csipesszel simán kihúzom és elültetem az új helyre?
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2015. május 31., vasárnap 16:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nos igen , szinte felbillen az akváriumod. Vagy két tő Nymphoides sp. Taiwan ?
2015. május 24., vasárnap 15:22 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Megvolt a vízcsere és az alga kaparás Víz már úton van vizsgálatra, meglátjuk milyen eredményt mutat majd. Most így elég jól néz ki a kép de a jobb oldallal valamit kezdenem kell mert elég kopár számomra...
|
2015. május 24., vasárnap 13:17 |
|
|
Multis
|
papó írta: A fenébe , hogy nem tudsz megszabadulni a portól Pedig nagyon szépen alakul az akváriumod . Most azon gondolkodom, hogy tényleg valamit kezdenem kell a fénnyel. Fentebb emelni vagy esetleg kevesebb fény az 5x18 helyett 4x18... SlyChocolate írta: Mivel szűrsz és az mikor volt takarítva? Tetratec EX1200 (Siporax , Matrix trop, EHEIM BioMech, perlon) , takarítva nem tudom mikor volt utoljára de az indítás óta nem igen...
|
2015. május 23., szombat 5:49 |
|
|