Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
DeKol írta: asera írta: tommyv írta: asera írta: tommyv írta: asera írta: tommyv írta: Most megejtettem egy vízcserét 10 liter ozmó + 1 liter állott/kezelt csapvízzel. Vízcsere után ment +0.5ml micro és némi baci a vízhez.
1-2 hétig ilyen gyakorira szeretnék ezzel beállni, hogy a barna algának még csak esélye se legyen. Tds-t méred? Mérném én ha lenne mivel GH-KH teszt sincs? Csak azért,mert lehet jobb lenne tiszta ozmóval cserélned,ha esetleg valamiért keményedne a vized,sosem lehet tudni. Hát most már van ozmó szűrő szóval megcsinálhatom azt is.. én azt hittem, hogy egy kis csapvíz jót tesz PH tesztem van egyedül. De a gyakori vízcserékkel szerintem nem lesz gond a keménységgel.. na meg mitől keményedne a víz? Azt sosem tudhatod. Akár az új üvegtől.talajtól,kistesó által beleöntött tejcsitől bármitől. Meg a jó kis 300 TDS csapvíz :S Tapatalk-kal küldve az én C2105-el Nálam 380-390 között!
|
2014. március 16., vasárnap 19:53 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: tommyv írta: asera írta: tommyv írta: asera írta: tommyv írta: Most megejtettem egy vízcserét 10 liter ozmó + 1 liter állott/kezelt csapvízzel. Vízcsere után ment +0.5ml micro és némi baci a vízhez.
1-2 hétig ilyen gyakorira szeretnék ezzel beállni, hogy a barna algának még csak esélye se legyen. Tds-t méred? Mérném én ha lenne mivel GH-KH teszt sincs? Csak azért,mert lehet jobb lenne tiszta ozmóval cserélned,ha esetleg valamiért keményedne a vized,sosem lehet tudni. Hát most már van ozmó szűrő szóval megcsinálhatom azt is.. én azt hittem, hogy egy kis csapvíz jót tesz PH tesztem van egyedül. De a gyakori vízcserékkel szerintem nem lesz gond a keménységgel.. na meg mitől keményedne a víz? Azt sosem tudhatod. Akár az új üvegtől.talajtól,kistesó által beleöntött tejcsitől bármitől. Meg a jó kis 300 TDS csapvíz :S Tapatalk-kal küldve az én C2105-el
_________________ Sólyom Gábor
|
2014. március 16., vasárnap 19:51 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
tommyv írta: asera írta: tommyv írta: asera írta: tommyv írta: Most megejtettem egy vízcserét 10 liter ozmó + 1 liter állott/kezelt csapvízzel. Vízcsere után ment +0.5ml micro és némi baci a vízhez.
1-2 hétig ilyen gyakorira szeretnék ezzel beállni, hogy a barna algának még csak esélye se legyen. Tds-t méred? Mérném én ha lenne mivel GH-KH teszt sincs? Csak azért,mert lehet jobb lenne tiszta ozmóval cserélned,ha esetleg valamiért keményedne a vized,sosem lehet tudni. Hát most már van ozmó szűrő szóval megcsinálhatom azt is.. én azt hittem, hogy egy kis csapvíz jót tesz PH tesztem van egyedül. De a gyakori vízcserékkel szerintem nem lesz gond a keménységgel.. na meg mitől keményedne a víz? Azt sosem tudhatod. Akár az új üvegtől.talajtól,kistesó által beleöntött tejcsitől bármitől.
|
2014. március 16., vasárnap 19:35 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: tommyv írta: asera írta: tommyv írta: Most megejtettem egy vízcserét 10 liter ozmó + 1 liter állott/kezelt csapvízzel. Vízcsere után ment +0.5ml micro és némi baci a vízhez.
1-2 hétig ilyen gyakorira szeretnék ezzel beállni, hogy a barna algának még csak esélye se legyen. Tds-t méred? Mérném én ha lenne mivel GH-KH teszt sincs? Csak azért,mert lehet jobb lenne tiszta ozmóval cserélned,ha esetleg valamiért keményedne a vized,sosem lehet tudni. Hát most már van ozmó szűrő szóval megcsinálhatom azt is.. én azt hittem, hogy egy kis csapvíz jót tesz PH tesztem van egyedül. De a gyakori vízcserékkel szerintem nem lesz gond a keménységgel.. na meg mitől keményedne a víz?
2014. március 16., vasárnap 19:31 |
|
|
asera
|
tommyv írta: asera írta: tommyv írta: Most megejtettem egy vízcserét 10 liter ozmó + 1 liter állott/kezelt csapvízzel. Vízcsere után ment +0.5ml micro és némi baci a vízhez.
1-2 hétig ilyen gyakorira szeretnék ezzel beállni, hogy a barna algának még csak esélye se legyen. Tds-t méred? Mérném én ha lenne mivel GH-KH teszt sincs? Csak azért,mert lehet jobb lenne tiszta ozmóval cserélned,ha esetleg valamiért keményedne a vized,sosem lehet tudni.
|
2014. március 16., vasárnap 19:28 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: tommyv írta: Most megejtettem egy vízcserét 10 liter ozmó + 1 liter állott/kezelt csapvízzel. Vízcsere után ment +0.5ml micro és némi baci a vízhez.
1-2 hétig ilyen gyakorira szeretnék ezzel beállni, hogy a barna algának még csak esélye se legyen. Tds-t méred? Mérném én ha lenne mivel
2014. március 16., vasárnap 19:24 |
|
|
asera
|
tommyv írta: Most megejtettem egy vízcserét 10 liter ozmó + 1 liter állott/kezelt csapvízzel. Vízcsere után ment +0.5ml micro és némi baci a vízhez.
1-2 hétig ilyen gyakorira szeretnék ezzel beállni, hogy a barna algának még csak esélye se legyen. Tds-t méred?
|
2014. március 16., vasárnap 19:21 |
|
|
tommyv
|
Most megejtettem egy vízcserét 10 liter ozmó + 1 liter állott/kezelt csapvízzel. Vízcsere után ment +0.5ml micro és némi baci a vízhez.
1-2 hétig ilyen gyakorira szeretnék ezzel beállni, hogy a barna algának még csak esélye se legyen.
2014. március 16., vasárnap 17:05 |
|
|
tommyv
|
Egy kis UG )
2014. március 16., vasárnap 14:04 |
|
|
Grt
|
Nagyon szépen alakul! Nekem sokkal nagyobbnak tűnik az akvárium, mint 36 liter...
|
2014. március 16., vasárnap 8:53 |
|
|