Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
dz1 írta: papó írta: Most mondja a feleségem , hogy a cyanot egy tengeriből szemicilin kapszulával irtottam ki Ami gamma pozitívre hat az többnyire jó lehet. Csak el kell olvasni a használatit. Ma esti vízcsere után 2db. 500mg-os klacidot bedobok, aztán aztán ahogy a vak is mondja majd meglátjuk Legyen 1 db , legyél óvatos . A helyedben nem cserélnék vizet és reggel dobnám be , hogy láthassam ha az élőlényekkel baj van-hala , rákok -.
2013. október 26., szombat 15:56 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
papó írta: Most mondja a feleségem , hogy a cyanot egy tengeriből szemicilin kapszulával irtottam ki Ami gamma pozitívre hat az többnyire jó lehet. Csak el kell olvasni a használatit. Ma esti vízcsere után 2db. 500mg-os klacidot bedobok, aztán aztán ahogy a vak is mondja majd meglátjuk
|
2013. október 26., szombat 15:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Most mondja a feleségem , hogy a cyanot egy tengeriből szemicilin kapszulával irtottam ki Ami gamma pozitívre hat az többnyire jó lehet. Csak el kell olvasni a használatit.
2013. október 26., szombat 15:31 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dz1 írta: papó írta: dz1 írta: Üdv. Papó! Szóval visszatérve a cyano gondomra, az index fórumon azt olvastam, mivel hogy ez is egy baci Klacid antibiotikummal sikeresen ki lehet irtani. Van is otthon ebből az antibiotikumból elfekvőben Kérdés az, hogy ez a gyógyszer a nővényeknek nem-e árt? Valami tapasztalata van valakinek ezzel az antibiotikumos cyano irtással kapcsolatban? Bactopur direkt tablettával irtottam már cyanot. -ezt el is felejtettem - Amit írsz azt még nem próbáltam , de utána kellene olvasni valahol és az is lehet hogy jó. És még pl. a 10ml-res kiszerelésben kapható neptunos tőzeg kivonat hatásos lehet még a cyano ellen? mert ilyet lehet kapni itt helyben az obiban, amit küldtél egyszer nekem barna löttyit cyanora, az is tőzegkivonat lehetett ahogy elnéztem. Nem tőzeg kivont volt , csak nem volt más flakonom.Sajnos nem jó a tőzegkivonat ... A Sera bactopur direkt tabletta viszont jó lenne... A vegyszer amit ígértem a jövő héten érkezik meg .
2013. október 26., szombat 15:25 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
papó írta: dz1 írta: Üdv. Papó! Szóval visszatérve a cyano gondomra, az index fórumon azt olvastam, mivel hogy ez is egy baci Klacid antibiotikummal sikeresen ki lehet irtani. Van is otthon ebből az antibiotikumból elfekvőben Kérdés az, hogy ez a gyógyszer a nővényeknek nem-e árt? Valami tapasztalata van valakinek ezzel az antibiotikumos cyano irtással kapcsolatban? Bactopur direkt tablettával irtottam már cyanot. -ezt el is felejtettem - Amit írsz azt még nem próbáltam , de utána kellene olvasni valahol és az is lehet hogy jó. És még pl. a 10ml-res kiszerelésben kapható neptunos tőzeg kivonat hatásos lehet még a cyano ellen? mert ilyet lehet kapni itt helyben az obiban, amit küldtél egyszer nekem barna löttyit cyanora, az is tőzegkivonat lehetett ahogy elnéztem.
|
2013. október 26., szombat 15:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dz1 írta: Üdv. Papó! Szóval visszatérve a cyano gondomra, az index fórumon azt olvastam, mivel hogy ez is egy baci Klacid antibiotikummal sikeresen ki lehet irtani. Van is otthon ebből az antibiotikumból elfekvőben Kérdés az, hogy ez a gyógyszer a nővényeknek nem-e árt? Valami tapasztalata van valakinek ezzel az antibiotikumos cyano irtással kapcsolatban? Bactopur direkt tablettával irtottam már cyanot. -ezt el is felejtettem - Amit írsz azt még nem próbáltam , de utána kellene olvasni valahol és az is lehet hogy jó.
2013. október 26., szombat 15:10 |
|
|
dz1
|
Üdv. Papó! Szóval visszatérve a cyano gondomra, az index fórumon azt olvastam, mivel hogy ez is egy baci Klacid antibiotikummal sikeresen ki lehet irtani. Van is otthon ebből az antibiotikumból elfekvőben Kérdés az, hogy ez a gyógyszer a nővényeknek nem-e árt? Valami tapasztalata van valakinek ezzel az antibiotikumos cyano irtással kapcsolatban?
|
2013. október 26., szombat 15:06 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
papó írta: dz1 írta: Pont ez miat toltam el a tapozast a no3 javara, mert a tablazat szerint akkor van kekalga ha magas a po4 szinje a nitrarhoz kepest. De a gyakorlati tapasztalatom ellentmond ennek a reifeld aranynak mert ha a macrotapozast eltolom a nitrat iranyaba akkor is ugyanugy no a cyano. A reifeld szerint ilyenkor zoldalganak kene lenie, de nalam el es virul alacsony po4 meg magas nitrat szint mellet a cyano. Szoval en ennek a reifeld elmeletnek mar nem nagyon hiszek. Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről No de a táblázat azt mutatja , hogy ha a foszfát 1 akkor a nitrát 10 és 15 között kell legyen /megjegyzem a 15 tapasztalataim szerint sok sőt a 13 felett jön a cyano és a zöldülő akvárium üveg stb / A táblázat azt is mutatja miért is jó a 0,5 -5 arány......mert stabil .
2013. október 20., vasárnap 19:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dz1 írta: Pont ez miat toltam el a tapozast a no3 javara, mert a tablazat szerint akkor van kekalga ha magas a po4 szinje a nitrarhoz kepest. De a gyakorlati tapasztalatom ellentmond ennek a reifeld aranynak mert ha a macrotapozast eltolom a nitrat iranyaba akkor is ugyanugy no a cyano. A reifeld szerint ilyenkor zoldalganak kene lenie, de nalam el es virul alacsony po4 meg magas nitrat szint mellet a cyano. Szoval en ennek a reifeld elmeletnek mar nem nagyon hiszek. Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről No de a táblázat azt mutatja , hogy ha a foszfát 1 akkor a nitrát 10 és 15 között kell legyen /megjegyzem a 15 tapasztalataim szerint sok sőt a 13 felett jön a cyano és a zöldülő akvárium üveg stb /
2013. október 20., vasárnap 19:32 |
|
|
dz1
|
Pont ez miat toltam el a tapozast a no3 javara, mert a tablazat szerint akkor van kekalga ha magas a po4 szinje a nitrarhoz kepest. De a gyakorlati tapasztalatom ellentmond ennek a reifeld aranynak mert ha a macrotapozast eltolom a nitrat iranyaba akkor is ugyanugy no a cyano. A reifeld szerint ilyenkor zoldalganak kene lenie, de nalam el es virul alacsony po4 meg magas nitrat szint mellet a cyano. Szoval en ennek a reifeld elmeletnek mar nem nagyon hiszek. Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről
|
2013. október 20., vasárnap 19:23 |
|
|