Szerző |
Üzenet |
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
Molnár Béla írta: igen én tudnék mesélni,De papóval közösen elpusztitottuk pár napalatt de szerintem nálad nagyon előre haladott álapotban van Vagyis ha jól értelmezem amit írsz ha sikerűl is antibiotikumos kezeléssel kiirtani is, valószínűleg vissza fog jöni. Szerinted
|
2013. október 26., szombat 17:44 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
papó írta: dz1 írta: Ezt én is olvastam róla, hogy a szabad nitrogént is képes tápanyaghiányában megkötni és igy tovább nőni igy elvileg inteziv levegőztetéssel akkár még gyorsulhat is a fejlődése. Meg még azt is olvastam róla itt: http://akvarista.hu/?oldal=1&cikk=1143 "különösen alacsony nitrát szintû akváriumokban látható" Ez azért érdekes mert te telefonban a macro táp elhagyását javasoltad nekem azzal a szerel tőrténő cyano kezelés mellet amit egyszer már küldtél nekem egy 100ml-es flakonban. Máshol meg a nitrát szint emelését javasolják kno3-mal. Hogy ki mit ír az egy dolog. A tapasztalat az meg egy másik. De azt is látod hová jutott az akváriumod és azt is láthatod hová fejlődött mondjuk Molnár Bécié , pedig a cyanórol tudna regélni ... Ennyit a fórumokról. Azt látom, hogy Bécié hova fejlődőt. Őrülnék is neki ha a cyanorol most egy kicsit regélne, hogy mit lehetne vele ezzel kezdeni. De úgy látom, hogy ő is inkább egy restartott csinálna a helyemben.
|
2013. október 26., szombat 17:40 |
|
|
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
igen én tudnék mesélni,De papóval közösen elpusztitottuk pár napalatt de szerintem nálad nagyon előre haladott álapotban van
|
2013. október 26., szombat 17:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
dz1 írta: papó írta: Egyes fajai valóban mérgezőek /Aphanisomenon f /de ez inkább azokra a fajokra igaz mikor az un. vízvirágzás áll fent az akváriumban. A többi faj inkább megköti a szabad nitrogént. Akvárimban -amivel mi küzdünk - a Nostoc commune bacival találkozunk. Ez az a bőrszerű kocsonyás cucc. Ezt én is olvastam róla, hogy a szabad nitrogént is képes tápanyaghiányában megkötni és igy tovább nőni igy elvileg inteziv levegőztetéssel akkár még gyorsulhat is a fejlődése. Meg még azt is olvastam róla itt: http://akvarista.hu/?oldal=1&cikk=1143 "különösen alacsony nitrát szintû akváriumokban látható" Ez azért érdekes mert te telefonban a macro táp elhagyását javasoltad nekem azzal a szerel tőrténő cyano kezelés mellet amit egyszer már küldtél nekem egy 100ml-es flakonban. Máshol meg a nitrát szint emelését javasolják kno3-mal. Hogy ki mit ír az egy dolog. A tapasztalat az meg egy másik. De azt is látod hová jutott az akváriumod és azt is láthatod hová fejlődött mondjuk Molnár Bécié , pedig a cyanórol tudna regélni ... Ennyit a fórumokról.
2013. október 26., szombat 17:34 |
|
|
dz1
|
papó írta: Egyes fajai valóban mérgezőek /Aphanisomenon f /de ez inkább azokra a fajokra igaz mikor az un. vízvirágzás áll fent az akváriumban. A többi faj inkább megköti a szabad nitrogént. Akvárimban -amivel mi küzdünk - a Nostoc commune bacival találkozunk. Ez az a bőrszerű kocsonyás cucc. Ezt én is olvastam róla, hogy a szabad nitrogént is képes tápanyaghiányában megkötni és igy tovább nőni igy elvileg inteziv levegőztetéssel akkár még gyorsulhat is a fejlődése. Meg még azt is olvastam róla itt: http://akvarista.hu/?oldal=1&cikk=1143 "különösen alacsony nitrát szintû akváriumokban látható" Ez azért érdekes mert te telefonban a macro táp elhagyását javasoltad nekem azzal a szerel tőrténő cyano kezelés mellet amit egyszer már küldtél nekem egy 100ml-es flakonban. Máshol meg a nitrát szint emelését javasolják kno3-mal.
|
2013. október 26., szombat 17:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Egyes fajai valóban mérgezőek /Aphanisomenon f /de ez inkább azokra a fajokra igaz mikor az un. vízvirágzás áll fent az akváriumban. A többi faj inkább megköti a szabad nitrogént. Akvárimban -amivel mi küzdünk - a Nostoc commune bacival találkozunk. Ez az a bőrszerű kocsonyás cucc.
2013. október 26., szombat 17:02 |
|
|
dz1
|
papó írta: dz1 írta: papó írta: A helyedben nem cserélnék vizet és reggel dobnám be , hogy láthassam ha az élőlényekkel baj van-hala , rákok -. Elolvastam a klacid használati utasítását. Elvileg jó lehet . 2halam már most sincs jó bőrben. Egyik izófényű ponytlazacom oldalára van fekűdve, az oldalán a hasi résznél nagy véres folt látható, a másik meg egy rézlazac az meg majdnem úgy néz ki mint ha megnyúzták olna, az uszonyai foszlásnak indultak meg a hátán a pikelyei is meg vannak vásva. Nagyon Úgy néz ki, hogy a cyano már a halaimat sem kiméli A halaid a leírásod alapján fertőző hasvízkórt kaptak. Végeredménybe az is baktérium , de a cyano hoz nincs köze a betegségnek. Az egyik leghasznosabb baci , még ha nekünk nem is tetszik az akváriumban A zöldek fórumán azt olvastam róla, hogy toxikus hatású ami ha jól tudom annyit jelent, hogy mérgező. Növényeket biztos, hogy mérgezi. Akkor
|
2013. október 26., szombat 16:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dz1 írta: papó írta: A helyedben nem cserélnék vizet és reggel dobnám be , hogy láthassam ha az élőlényekkel baj van-hala , rákok -. Elolvastam a klacid használati utasítását. Elvileg jó lehet . 2halam már most sincs jó bőrben. Egyik izófényű ponytlazacom oldalára van fekűdve, az oldalán a hasi résznél nagy véres folt látható, a másik meg egy rézlazac az meg majdnem úgy néz ki mint ha megnyúzták olna, az uszonyai foszlásnak indultak meg a hátán a pikelyei is meg vannak vásva. Nagyon Úgy néz ki, hogy a cyano már a halaimat sem kiméli A halaid a leírásod alapján fertőző hasvízkórt kaptak. Végeredménybe az is baktérium , de a cyano hoz nincs köze a betegségnek. Az egyik leghasznosabb baci , még ha nekünk nem is tetszik az akváriumban
2013. október 26., szombat 16:40 |
|
|
dz1
|
papó írta: A helyedben nem cserélnék vizet és reggel dobnám be , hogy láthassam ha az élőlényekkel baj van-hala , rákok -. Elolvastam a klacid használati utasítását. Elvileg jó lehet . 2halam már most sincs jó bőrben. Egyik izófényű ponytlazacom oldalára van fekűdve, az oldalán a hasi résznél nagy véres folt látható, a másik meg egy rézlazac az meg majdnem úgy néz ki mint ha megnyúzták olna, az uszonyai foszlásnak indultak meg a hátán a pikelyei is meg vannak vásva. Nagyon Úgy néz ki, hogy a cyano már a halaimat sem kiméli
|
2013. október 26., szombat 16:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
papó írta: dz1 írta: papó írta: Most mondja a feleségem , hogy a cyanot egy tengeriből szemicilin kapszulával irtottam ki Ami gamma pozitívre hat az többnyire jó lehet. Csak el kell olvasni a használatit. Ma esti vízcsere után 2db. 500mg-os klacidot bedobok, aztán aztán ahogy a vak is mondja majd meglátjuk Legyen 1 db , legyél óvatos . A helyedben nem cserélnék vizet és reggel dobnám be , hogy láthassam ha az élőlényekkel baj van-hala , rákok -. Elolvastam a klacid használati utasítását. Elvileg jó lehet .
2013. október 26., szombat 15:59 |
|
|