papó írta:
Ez hamarabb ment mint gondoltam
Milyen jó , hogy nem szedted szét ...
Leírhatnád Zsolti a munkamenetet mindenki okulására ..
Érdemes lenne rátérned a 1:10 - 1:13 nitrátra hogy ne ismétlődjön meg a dolog.
A baci dolgot nyomjad bele , elfelejtettem írni hogy kicsit más az adagolása mint a többinek , hiszen 50 mili 1000 liter vízre is elegendő.
Természetesen ez csak irányadó mennyiség adhatsz vígan többet .
Először is több mint 2hete már csak miroval+k2so4-el tápozok. Igy is a foszfát szint villanyfelk. előtt eléri a 0.1-0.2ppm-et, lekaps. ellőtt pedig lemegy alig mérhető szintre JBL TEST szerint kb. 0.05ppm. Én úgy vettem észre, hogy 0.1-0.2-es foszfát szint mellet is a növények nőnek sőt bubiznak is rendesen a cyano viszont már nem. Szerintem papó nem a 1/10 vagy az 1/13-as foszfát/nitrát arány tartása a legfontosabb ha nem inkább a max 0.2-es foszfát szint
N-emy pl. 1/4-es foszfát/nitrát aránnyal keveri a tápját, még sincs algája.
Szerintem ez a növénytápozási segédlet szerint kell tápozni:
http://aquaz.hu/index.php?route=information/information&information_id=13 Idézet:
A gyártó által javasolt tápanyagszintek:
Összetevők (mg/l) Alsó érték Felső érték
Vas 0,05 0,1
Kálium 10 15
Nitrát 3 8
Foszfát 0,1 0,2
1hete vízcsere után szombat este bedobtam az akiba 2tabletta klacid antibiotikumot, az ezt követő napokon a cyano szemmel láthatóan nem jött vissza az akiban bentmaradt kisebb részek lassan pusztulásnak indultak, de ez köszönhető szerintem a 0.1-es foszfát szintnek is. Szerdán megkaptam a csomidat, igy este bekerült még 4tabletta sera bactopur is igy a cyano sorsa megpecsételődött.
Tegnap este csináltam 1 80%-kos vízcserét, a szűrőanyagot siporaxra cseréltem+még a szűrőanyaghoz adtam hozzá 12ml abból a suverin bióinditóból
amit ajándékba adtál nekem. Külön köszönet érte
Az a DTPA vakellát az meg valami qrva szuper. 3ml adtam belőle a vízbe és a JBL FE test szerint kb. majdnem 0-ról 0,6ppm-re felvitte a vas szintet. Ezzel az az érzésem, hogy vigyázni kell nagyon mert különben jön az ecset. Ebböl kb. a Garden micro mellé elég lesz 1ml hetente, hogy a 0.1ppm vas szint meglegyen, igy kb. 10évig elég lesz az a fél liter vaskoncentrátum amit szinte bagoért vettem tőled.