|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:39
|
Szerző |
Üzenet |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
gratulálok a kitartáshoz és az eredményhez .
2013. november 3., vasárnap 19:12 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Minden elismerésem dz1! Én nem biztos hogy ilyen kitartó lettem volna!
_________________ Pé.Zoli
|
2013. november 3., vasárnap 19:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
dz1 írta: papó írta: dz1 írta: Még azt elfelejtettem megemliteni, hogy ez a általad összeállított bioinditó is nagyon szuper. Tegnap még alig lehetett átlátni az akimon elsősorban a bactopur miatt a vízen annyira zöld volt. Mára meg kristálytiszta a víz mint ha fél liter purigen lenne a szűrőben, pedig nem tettem semmilyen kémiai szűrőanyagot a szűrőbe még is a vizem mára kristálytiszta lett. Az általam eddig kipróbált bioinditók(ada green bacter, mosura bt9, prodacos bioinditó, BioDigest ampulás bacikult.) hatékonyság terén elbujhatnak az általad kifejlesztett bioinditótól. Papó ezt is szabadalmaztatni kéne Köszi Zsolti ! Örülök ha tetszik a cucc. Elég sokat kínlódtunk a bacival -volt hogy saját magát is megette - de végre teljesen jól működik. "ezt is szabadalmaztatni kéne " Elég ha a fórumlakóknak rendelkezésére áll .. A többieknek úgyis magyarázni kellene hogy miért nem 3- 4 ezer forint az ára , ezért nem is lehet jó Papó Van neked ilyen saját fejlesztésű poralaku aljzat bacikészitményed is Ami a talajban/táptalajban az oxigényhiányos környezettet kedvelő aerob bacik szaporodását segíti Van , de amit küldtem abban is van és nagyon jól beszivárog a talajba is , no meg ugye a szűrőbe is. Fontosabb viszont a talajban megteremteni azt a közeget ahol a bacik meg tudnak telepedni a talajban. Olyan anyagom is van .
2013. november 3., vasárnap 18:50 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
papó írta: dz1 írta: Még azt elfelejtettem megemliteni, hogy ez a általad összeállított bioinditó is nagyon szuper. Tegnap még alig lehetett átlátni az akimon elsősorban a bactopur miatt a vízen annyira zöld volt. Mára meg kristálytiszta a víz mint ha fél liter purigen lenne a szűrőben, pedig nem tettem semmilyen kémiai szűrőanyagot a szűrőbe még is a vizem mára kristálytiszta lett. Az általam eddig kipróbált bioinditók(ada green bacter, mosura bt9, prodacos bioinditó, BioDigest ampulás bacikult.) hatékonyság terén elbujhatnak az általad kifejlesztett bioinditótól. Papó ezt is szabadalmaztatni kéne Köszi Zsolti ! Örülök ha tetszik a cucc. Elég sokat kínlódtunk a bacival -volt hogy saját magát is megette - de végre teljesen jól működik. "ezt is szabadalmaztatni kéne " Elég ha a fórumlakóknak rendelkezésére áll .. A többieknek úgyis magyarázni kellene hogy miért nem 3- 4 ezer forint az ára , ezért nem is lehet jó Papó Van neked ilyen saját fejlesztésű poralaku aljzat bacikészitményed is Ami a talajban/táptalajban az oxigényhiányos környezettet kedvelő aerob bacik szaporodását segíti
|
2013. november 3., vasárnap 18:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dz1 írta: Még azt elfelejtettem megemliteni, hogy ez a általad összeállított bioinditó is nagyon szuper. Tegnap még alig lehetett átlátni az akimon elsősorban a bactopur miatt a vízen annyira zöld volt. Mára meg kristálytiszta a víz mint ha fél liter purigen lenne a szűrőben, pedig nem tettem semmilyen kémiai szűrőanyagot a szűrőbe még is a vizem mára kristálytiszta lett. Az általam eddig kipróbált bioinditók(ada green bacter, mosura bt9, prodacos bioinditó, BioDigest ampulás bacikult.) hatékonyság terén elbujhatnak az általad kifejlesztett bioinditótól. Papó ezt is szabadalmaztatni kéne Köszi Zsolti ! Örülök ha tetszik a cucc. Elég sokat kínlódtunk a bacival -volt hogy saját magát is megette - de végre teljesen jól működik. "ezt is szabadalmaztatni kéne " Elég ha a fórumlakóknak rendelkezésére áll .. A többieknek úgyis magyarázni kellene hogy miért nem 3- 4 ezer forint az ára , ezért nem is lehet jó
2013. november 3., vasárnap 18:34 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
Még azt elfelejtettem megemliteni, hogy ez a általad összeállított bioinditó is nagyon szuper. Tegnap még alig lehetett átlátni az akimon elsősorban a bactopur miatt a vízen annyira zöld volt. Mára meg kristálytiszta a víz mint ha fél liter purigen lenne a szűrőben, pedig nem tettem semmilyen kémiai szűrőanyagot a szűrőbe még is a vizem mára kristálytiszta lett. Az általam eddig kipróbált bioinditók(ada green bacter, mosura bt9, prodacos bioinditó, BioDigest ampulás bacikult.) hatékonyság terén elbujhatnak az általad kifejlesztett bioinditótól. Papó ezt is szabadalmaztatni kéne
|
2013. november 3., vasárnap 18:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dz1 írta: papó írta: Ez hamarabb ment mint gondoltam Milyen jó , hogy nem szedted szét ... Leírhatnád Zsolti a munkamenetet mindenki okulására .. Érdemes lenne rátérned a 1:10 - 1:13 nitrátra hogy ne ismétlődjön meg a dolog. A baci dolgot nyomjad bele , elfelejtettem írni hogy kicsit más az adagolása mint a többinek , hiszen 50 mili 1000 liter vízre is elegendő. Természetesen ez csak irányadó mennyiség adhatsz vígan többet . Először is több mint 2hete már csak miroval+k2so4-el tápozok. Igy is a foszfát szint villanyfelk. előtt eléri a 0.1-0.2ppm-et, lekaps. ellőtt pedig lemegy alig mérhető szintre JBL TEST szerint kb. 0.05ppm. Én úgy vettem észre, hogy 0.1-0.2-es foszfát szint mellet is a növények nőnek sőt bubiznak is rendesen a cyano viszont már nem. Szerintem papó nem a 1/10 vagy az 1/13-as foszfát/nitrát arány tartása a legfontosabb ha nem inkább a max 0.2-es foszfát szint N-emy pl. 1/4-es foszfát/nitrát aránnyal keveri a tápját, még sincs algája. Szerintem ez a növénytápozási segédlet szerint kell tápozni: http://aquaz.hu/index.php?route=information/information&information_id=13 Idézet: A gyártó által javasolt tápanyagszintek:
Összetevők (mg/l) Alsó érték Felső érték Vas 0,05 0,1 Kálium 10 15 Nitrát 3 8 Foszfát 0,1 0,2 1hete vízcsere után szombat este bedobtam az akiba 2tabletta klacid antibiotikumot, az ezt követő napokon a cyano szemmel láthatóan nem jött vissza az akiban bentmaradt kisebb részek lassan pusztulásnak indultak, de ez köszönhető szerintem a 0.1-es foszfát szintnek is. Szerdán megkaptam a csomidat, igy este bekerült még 4tabletta sera bactopur is igy a cyano sorsa megpecsételődött. Tegnap este csináltam 1 80%-kos vízcserét, a szűrőanyagot siporaxra cseréltem+még a szűrőanyaghoz adtam hozzá 12ml abból a suverin bióinditóból amit ajándékba adtál nekem. Külön köszönet érte Az a DTPA vakellát az meg valami qrva szuper. 3ml adtam belőle a vízbe és a JBL FE test szerint kb. majdnem 0-ról 0,6ppm-re felvitte a vas szintet. Ezzel az az érzésem, hogy vigyázni kell nagyon mert különben jön az ecset. Ebböl kb. a Garden micro mellé elég lesz 1ml hetente, hogy a 0.1ppm vas szint meglegyen, igy kb. 10évig elég lesz az a fél liter vaskoncentrátum amit szinte bagoért vettem tőled. Köszönöm a visszajelzést Zsolti ! Ami a tápozási arányokat illeti : Mindenkinél az a jó arány ami működik nála , de természetesen vannak irányadó értékek. A vas és foszfát szint általad belinkelt mennyisége tetszik nekem , hiszen a Dr Gardenben hasonló a vas. A foszfát szintre meg én szoktam azt mondani , hogy amíg kimutatható az pont elég. A nitrát foszfát arányra külön kitér az általad is belinkelt oldal -valamiért elkerülhette a figyelmedet : " a a gyárilag javasolt értékektől eltérő, magasabb tápanyagszinteket akarunk használni és minél kisebb esélyt szeretnénk adni az algáknak, akkor a megfelelő makro tápanyagszintek számításánál alkalmazzunk egy egyszerű aránypárt 10[NO3]:1[PO4] (un. Buddy-ratio).
Példa: 5 mg/l NO3 szint mellé 0,5 mg/l PO4 szint párosul15 mg/l NO3 szint mellé 1,5 mg/l PO4 szint párosul " A vas kelláttal valóban óvatosan kell bánni , de ez nagyon könnyen mérhető.
2013. november 3., vasárnap 18:12 |
|
|
dz1
|
AQViktor írta: asera írta: A cyano baktérium,ezért baktérium ölővel írtjuk ki.PL. szalicilsav szokott a hatóanyag lenni.
Köszi! már értem, csak hirtelen meglepődtem, hogy algára antibiotikum... Ez nem alga hanem BAKTÉRIUM
|
2013. november 3., vasárnap 18:05 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
asera írta: A cyano baktérium,ezért baktérium ölővel írtjuk ki.PL. szalicilsav szokott a hatóanyag lenni.
Köszi! már értem, csak hirtelen meglepődtem, hogy algára antibiotikum...
|
2013. november 3., vasárnap 17:53 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
AQViktor írta: papó írta: Molnár Béla írta: NA CSAK SIKERÜLT megoldani hej ez a papó csak tud valamit,gratulálok tudom nem volt semmi munka igy gatyába rázni Zsolti döntése volt a Sera bactopur direkt tabletta. az egy gyógyszer... hogy? A cyano baktérium,ezért baktérium ölővel írtjuk ki.PL. szalicilsav szokott a hatóanyag lenni.
|
2013. november 3., vasárnap 17:51 |
|
|