A stemek főleg az indica a DTPA vaskellától nő mint a bolondgomba, tegnapi vízcsere előtt nyírtam meg, már 20centis szálak voltak a vízfelszínen elterülve. A frissen fára kötözött spiy+flame+lent az előtérben a fissit támadja egy fonálalgára hasonlító nyálkás élénkzöld cyano. Hétköznap egyszer már leszedtem fogkefével+tegnap vízcserekor is leszívtam a nagyját. Két csővel a vízfelszintől kb. 25cm-re megy a fény, tegnap az előter felett világító osram 865ős csővet kicseréltem nővényes halilea supra red-re. Ennek gyengébb a fényereje mint a 865ős osramnak, azt remélem tőle, hogy a nemrég 2hete fára kötözött mohák talán allatta nem fognak annyira algásodni. De inkább beszéljenek a képek:
Ha utána mész a vassal az más , ezt nem tudtam ! Így nem ér Nálam a KH-t minden esetben 5 és 7 körülire próbálom belőni. Lehet Neked is érdemes lenne ,hiszen a pufferhatás -mit azt Te is tudod - 5 fölött érvényesül.
És ezt te Papó, hogy csinálod Szódabikarbónával vagy csapvízzel? Melyik esetben nő legkevésbé a TDS
Csapvízzel , mert legalább azzal más elemeket is beviszek. Úgy tudom , hogy Tibicuk bikarbónát használ , de lehet tévedek.
2013. november 9., szombat 21:01
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
Nagyon szép ! Fantasztikusan helyre raktad ! Nem lehet elégszer ismételni.
Köszönöm, de én még nem vagyok vele megelégedve sajnos a cyano no meg a tudatlanságom(hidrogén-peroxid) pár növényt(Bolbi,Petite,mohák,trident) gallyra vágott aminek kell egy kis idő mire rendbe jön. Lényeg, hogy már látom a kiutat az alagut végén.
Azért van a fórum hogy ha valamit nem tudunk , megkérdezzük. Van itt közöttünk inkognitóban vegyész is .
Ha utána mész a vassal az más , ezt nem tudtam ! Így nem ér Nálam a KH-t minden esetben 5 és 7 körülire próbálom belőni. Lehet Neked is érdemes lenne ,hiszen a pufferhatás -mit azt Te is tudod - 5 fölött érvényesül.
És ezt te Papó, hogy csinálod Szódabikarbónával vagy csapvízzel? Melyik esetben nő legkevésbé a TDS
Nagyon szép ! Fantasztikusan helyre raktad ! Nem lehet elégszer ismételni.
Köszönöm, de én még nem vagyok vele megelégedve sajnos a cyano no meg a tudatlanságom(hidrogén-peroxid) pár növényt(Bolbi,Petite,mohák,trident) gallyra vágott aminek kell egy kis idő mire rendbe jön. Lényeg, hogy már látom a kiutat az alagut végén.
2013. november 9., szombat 20:54
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
A ma esti vízcsere előtt készítettem egy kis rövid videót. 0.40-nél van egy kis zöld cyano, a fekete fajtája ami korábban elöntötte az akit hála istennek teljesen eltűnt. Villanyoltás előtt méricskéltem egyet: -PO4 0,2ppm -NO3 1-5ppm közt valahol (JBL tesztekkel mérve po4+no3+Fe) -FE 0,1 ppm -tds 170ppm -Gh 5 -Kh 4 A videó:
Pfhú de kár lett volna szétszedni , hiszen gyönyörű !!
A vas egy picit nem alacsony ? Igaz tápozás előtt mérted
Szerintem nem. A stemek főleg az Indica nő mint a bolondgomba. Nemrég megvolt a vízcsere+ a visszatápozás. 40L full ros vízcsere+visszatápozás után most a tds 150ppm körül mozog. 20ml garden micro, 0,5ml DTPA vaskellát, +20ml 50g/l k2so4 oldatt. Kedden+csütörtökön megy még bele 2*0,5ml vas. no3+po4 Amano példáját követve semmi. A Kh ra lennék kíváncsi, hogy szerinted így oké? Nálad Papó mennyi körül mozog a Kh az akváriumaidban
2013. november 9., szombat 20:47
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
A ma esti vízcsere előtt készítettem egy kis rövid videót. 0.40-nél van egy kis zöld cyano, a fekete fajtája ami korábban elöntötte az akit hála istennek teljesen eltűnt. Villanyoltás előtt méricskéltem egyet: -PO4 0,2ppm -NO3 1-5ppm közt valahol (JBL tesztekkel mérve po4+no3+Fe) -FE 0,1 ppm -tds 170ppm -Gh 5 -Kh 4 A videó:
Pfhú de kár lett volna szétszedni , hiszen gyönyörű !!
A vas egy picit nem alacsony ? Igaz tápozás előtt mérted :
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 74 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.