Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:51

Hozzászólás a témához  [ 352 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Következő
 The Cheap river 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Nagyon klassz .
Nagyon megszenvedtél érte .

2017. január 29., vasárnap 20:04

Örömhír! tegnap egész nap nem voltam itthon, csak reggel beadtam a microt, az emelt macrot és carbot és reggel mikor hazajöttem nem volt hártya tökre örülök
a sötétkúra nem igazán vált be úgyhogy a moháktól búcsút vettem.
Remélem a növények növekedése töretlen marad, mert most egész jó ütemet diktálnak
Egy kis részletet hoztam, hogy ne maradjunk kép nélkül
Kép

2017. január 29., vasárnap 18:36

Megtaláltam a hártya ellenszerét napi 5-10 perc matatás az aksiban és újra faxa a felszin én se stresszelek és úgy is akad valami kis igazítani való.
a verticilataval nem boldogulok, de legalább arra rájöttem, hogy jobban szeretik a félárnyékos helyet bár ott sem lesz olyan látványos mint high techben, találtam két kis csökevény staut a hm alatt, kapnak még egy esélyt kicsit fényesebb helyen.
A microsorumok nagyon szépen nőnek még sose sikerült így.
a willow-t ritkitani kell mielőtt benő mindent.
A karácsony moha nem igazán talál magára, arra gondolok, hogy ő a tápanyag verseny vesztese.
a vizicsillag, rotala, ludwigia szépen növöget, kezd nőni a növénytömeg picit emelek a makron ne torpanjunk meg.
Az előző ecsetesedésből még nem sikerült kimásznom, sajnos a lávakő a carbotól kifehéredik úgyhogy ott csipeszelés lesz. A zöld szőrt szedegetem ahogy tudom újabb vészes telepeket nem látok hál isten, de a hm aljából elég lesz kiszedni, remélem a rendszeres aljzattisztitás segit majd.
kép az nincs nagy változás nem történt
Köszi, hogy benéztél!

2017. január 27., péntek 19:32

JANNUS333 írta:
Nézd meg őket..öblisd le- lögyböld meg látszik az rajtuk ha már nincs rajtuk "szőrszáll"

Köszi! holnap megnézem nagyobb fényben, pont kapcsolgatnak le a lámpák

2017. január 24., kedd 19:30
Sasszem

Nézd meg őket..öblisd le- lögyböld meg látszik az rajtuk ha már nincs rajtuk "szőrszáll"

2017. január 24., kedd 19:27

JANNUS333 írta:
titusz írta:
Jó hírek a hártyám gyengülni látszik, legalábbis nem olyan túró 4nap után mint szokott lenni, viszont rászoktam, hogy 5-10 percet az akváriumban töltök alga, levelek szedegetése, kis kavicsigazitás és utána újra üveg a felszín , úgy látszik csak a törödés hiányzott neki

meg fogja hálálni az aki a törödést...nem csak azzal hogy naprol-napra szebb lesz..hanem egyre jobban beáll és egyre kevesebb munka lesz vele..

Még 1 változtatást megcsinálok, de most már ésszel! aztán megpróbálom készre nevelni, meg tanulom a karbantartást, mert low tech, nem low tech azért ahogy észrevettem itt bizony nem lehet hanyagoskodni ha szép akvát akar az ember.
abban segits, hogy a sötétkúra után mehetnek egyből vissza a növények? gondolom leöblítem, ami trutyit tudok azt leszedek a többit meg bízhatom az rc kre meg a csigákra? mert biztos nem fogom szálanként átbogarászni a mohákat
a moháknak nem lesz sok az 1 hét már 4 napja napszemcsiben vannak?

2017. január 24., kedd 19:18
Sasszem

titusz írta:
Jó hírek a hártyám gyengülni látszik, legalábbis nem olyan túró 4nap után mint szokott lenni, viszont rászoktam, hogy 5-10 percet az akváriumban töltök alga, levelek szedegetése, kis kavicsigazitás és utána újra üveg a felszín , úgy látszik csak a törödés hiányzott neki

meg fogja hálálni az aki a törödést...nem csak azzal hogy naprol-napra szebb lesz..hanem egyre jobban beáll és egyre kevesebb munka lesz vele..

2017. január 24., kedd 19:00

2017. január 24., kedd 16:12

Megvolt a vízcsere és mivel végre vettem a szűrőcsövekkel együtt egy vékonyabb csövet így most már az aljzatot is kipórszívóztam, ráfért nagyon, még így sem sikerült 100%ban, de ezt most már mindig megcsinálom. A mohák is tele voltak, azok takaritás után mentek is a sötétbe. A hm bokrot is alaposan vissza kellett vágni, mert alaposan beszőrösödött a közepe, pár fát is ki kellett vennem.
Így utólag már látom, hogy az algáimat én okoztam, nem a rendszer hibái, de most már jobban figyelek majd.
Kedves tanuló hobbytársaknak (mint én is ) üzenem, hogy mielőtt kilőnék a kérdéseket az algával kapcsolatban, hogy hova lőjenek a fotonágyukkal, hány vödör tápot öntsenek bele? tegyék fel a kérdét maguknak, hogy a karbantartások megfelelően el lettek e végezve,ha a válasz :- igen metszettem, - hát..., vagy :- nem, akkor előszőr azt tegyék rendbe!
Na kicsengettek megyek eszek valamit

2017. január 20., péntek 13:10

JANNUS333 írta:
Sűrűn mulmozni, legyezgetni kell...nálam akkor volt ilyen amikor még új volt a növény és nem indult be....vagy ha nem legyeztem ki a mulmot belőle...ha nincs kedved legyezni, szerezz be egy repülő rólát- márnát az karbantartja...az algát nem eszi ki de a mulmot kitakarítja és nem fog algásodni. Eltüntetni nem tudom hogy lehetne..nekem anno egyszerű dolgom volt..kiszedtem egy hétre sötét üvegbe raktam aztán eltünt belőle és visszapakoltam..

Hasonlón gondolkodtam én is, ráadásul mozgatható mind a kettő. Köszi az ötletet ezt kipróbálom!
belefekszek jobban a karbantartásba, most már keményebben kapom a büntetőket

2017. január 17., kedd 15:55
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 352 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Következő