|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 2:00
|
Szerző |
Üzenet |
titusz
|
JANNUS333 írta: titusz írta: Kis helyzetjelentès: lassan kèt hete zéró táppal megy az aksi , csak a napi 2 ml carbo megy. Mèg igazából csak ma mertem közelebbről szemügyre venni az aksit, a gyors növényekkel nincs baj, nem a legszebb formában vannak, de hajtanak szépen nem tapad rájuk az alga, a lassú szekció is elkezdett hajtani, remèlem ök is megindulnak. A polisperma bokor aljában találtam egy teljesen algamentes cryptot , az alga szálak is egyre erőtlenebnek, vèkonyabbaknak tünnek, néhol már elszineződve. Nem tudom meddig bírjàk még a növények a tàpmentes időszakot !? Ja és a hét elején vagy 10cm-el megemeltem a vilàgitàst. Ezek egyértelműen jó jelek...ezek szerint valszeg túltoltad a tápot meg a fényt is....azért figyelj oda mert lassan a növényeknek nem lesz elég a felhalmozott táp és a tartalékaikbol fognak élni. Lassan lehet elkezdeni megfontoltan tápozni egy kicsit.. Mindig az a vège, hogy túltolom a tápot, jövő héten már kezdeni akarom, nagyon minimàllal kezdve. Meglátjuk, hogy alakul.
|
2017. június 2., péntek 7:25 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
titusz írta: Kis helyzetjelentès: lassan kèt hete zéró táppal megy az aksi , csak a napi 2 ml carbo megy. Mèg igazából csak ma mertem közelebbről szemügyre venni az aksit, a gyors növényekkel nincs baj, nem a legszebb formában vannak, de hajtanak szépen nem tapad rájuk az alga, a lassú szekció is elkezdett hajtani, remèlem ök is megindulnak. A polisperma bokor aljában találtam egy teljesen algamentes cryptot , az alga szálak is egyre erőtlenebnek, vèkonyabbaknak tünnek, néhol már elszineződve. Nem tudom meddig bírjàk még a növények a tàpmentes időszakot !? Ja és a hét elején vagy 10cm-el megemeltem a vilàgitàst. Ezek egyértelműen jó jelek...ezek szerint valszeg túltoltad a tápot meg a fényt is....azért figyelj oda mert lassan a növényeknek nem lesz elég a felhalmozott táp és a tartalékaikbol fognak élni. Lassan lehet elkezdeni megfontoltan tápozni egy kicsit..
|
2017. június 2., péntek 7:20 |
|
|
titusz
|
Kis helyzetjelentès: lassan kèt hete zéró táppal megy az aksi , csak a napi 2 ml carbo megy. Mèg igazából csak ma mertem közelebbről szemügyre venni az aksit, a gyors növényekkel nincs baj, nem a legszebb formában vannak, de hajtanak szépen nem tapad rájuk az alga, a lassú szekció is elkezdett hajtani, remèlem ök is megindulnak. A polisperma bokor aljában találtam egy teljesen algamentes cryptot , az alga szálak is egyre erőtlenebnek, vèkonyabbaknak tünnek, néhol már elszineződve. Nem tudom meddig bírjàk még a növények a tàpmentes időszakot !? Ja és a hét elején vagy 10cm-el megemeltem a vilàgitàst.
|
2017. június 1., csütörtök 17:13 |
|
|
titusz
|
Itt a nyáridő! A panellakók tudják mivel jár ez. Tegnap èn is összekókányoltam egy kis hűtèst egy p2 es maradvànyából, kombinálva egy telefontöltővel. Meglepő az eredmény reggel 6tól megy és a viz egyértelműen 25 fok alatt van miközben a szoba màs részében közel 28
|
2017. június 1., csütörtök 16:40 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Tisztulok lassan, de még nem az igazi, azt hiszem itt az ideje, hogy megpróbálkozzak egy blackmolly csapattal. Történt egy kis malör amit csak most vettem észre a vizcserénél a szívó ág üvege felcuppantotta a kosarat így elég rendesen visszafogta az áramlást, be is algásodtak az üvegecsövek rendesen. Kifogytam a planterből úgyhogy a héten csak napi 2ml carbo ment , ennek ellenére a hátsó sor rendesen beindult, még a ludwigia is szemlátomást nő. A verticilata is neveli szépen a leveleket és nem is lepi folyamatosan a barna alga, az anubias és a microsorumok is hozzák az új leveleket. Sajnos a pinnatifidák és a cryptok még mindig gázosak , a najas kikerült, helyette rotala és vizicsillag lett, remélhetőleg jobban fognak mutatni a jobb sarokban. Jelenleg így állunk egy erős nyírás után Köszi, hogy benéztél! Remélhetőleg hamar visszatalál az akváriumod régi fényéhez . Köszi papó a biztatást! Ebből màr restart lesz csak addig is próbálom menteni a növènyeket, sajnálnám kidobni őket
|
2017. május 29., hétfő 19:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: Tisztulok lassan, de még nem az igazi, azt hiszem itt az ideje, hogy megpróbálkozzak egy blackmolly csapattal. Történt egy kis malör amit csak most vettem észre a vizcserénél a szívó ág üvege felcuppantotta a kosarat így elég rendesen visszafogta az áramlást, be is algásodtak az üvegecsövek rendesen. Kifogytam a planterből úgyhogy a héten csak napi 2ml carbo ment , ennek ellenére a hátsó sor rendesen beindult, még a ludwigia is szemlátomást nő. A verticilata is neveli szépen a leveleket és nem is lepi folyamatosan a barna alga, az anubias és a microsorumok is hozzák az új leveleket. Sajnos a pinnatifidák és a cryptok még mindig gázosak , a najas kikerült, helyette rotala és vizicsillag lett, remélhetőleg jobban fognak mutatni a jobb sarokban. Jelenleg így állunk egy erős nyírás után Köszi, hogy benéztél! Remélhetőleg hamar visszatalál az akváriumod régi fényéhez .
2017. május 29., hétfő 17:33 |
|
|
titusz
|
Tisztulok lassan, de még nem az igazi, azt hiszem itt az ideje, hogy megpróbálkozzak egy blackmolly csapattal. Történt egy kis malör amit csak most vettem észre a vizcserénél a szívó ág üvege felcuppantotta a kosarat így elég rendesen visszafogta az áramlást, be is algásodtak az üvegecsövek rendesen. Kifogytam a planterből úgyhogy a héten csak napi 2ml carbo ment , ennek ellenére a hátsó sor rendesen beindult, még a ludwigia is szemlátomást nő. A verticilata is neveli szépen a leveleket és nem is lepi folyamatosan a barna alga, az anubias és a microsorumok is hozzák az új leveleket. Sajnos a pinnatifidák és a cryptok még mindig gázosak , a najas kikerült, helyette rotala és vizicsillag lett, remélhetőleg jobban fognak mutatni a jobb sarokban. Jelenleg így állunk egy erős nyírás után Köszi, hogy benéztél!
|
2017. május 29., hétfő 17:13 |
|
|
titusz
|
Ma elmértem az időmet papó nem jutottam el hozzàtok, de a nagyobb baj, hogy megcsináltam a vízcserét és rutinosan ki is öntöttem az összes vizet úgyhogy ugrott a minta . Már egyre kevesebb az alga, de algaevő csapat nélkül nem fogok boldogulni.
|
2017. május 22., hétfő 17:14 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Houston baj van.... Leáltam a macroval, ha már papó szerint sok a nitrátom , erre fel ezek a fehér pöttyök beteritették félig a frontüveget Hozzál be egy kis vizet , ha felénk jársz . Ok. Köszi papó! Hètfőn vizet cserélek, akkor talàn lesz is időm beugrani , úgyis kell már fagyi a halaknak. Kiváncsi leszek, mert úgy elment a kedvem ettől a fehér vacaktól, hogy a hèten szinte csak carbot kapott az aksi.
|
2017. május 21., vasárnap 8:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: Houston baj van.... Leáltam a macroval, ha már papó szerint sok a nitrátom , erre fel ezek a fehér pöttyök beteritették félig a frontüveget Hozzál be egy kis vizet , ha felénk jársz .
2017. május 19., péntek 13:42 |
|
|