Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 2:00

Hozzászólás a témához  [ 352 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 36  Következő
 The Cheap river 
Szerző Üzenet

JANNUS333 írta:
titusz írta:
Kis helyzetjelentès: lassan kèt hete zéró táppal megy az aksi , csak a napi 2 ml carbo megy. Mèg igazából csak ma mertem közelebbről szemügyre venni az aksit, a gyors növényekkel nincs baj, nem a legszebb formában vannak, de hajtanak szépen nem tapad rájuk az alga, a lassú szekció is elkezdett hajtani, remèlem ök is megindulnak. A polisperma bokor aljában találtam egy teljesen algamentes cryptot , az alga szálak is egyre erőtlenebnek, vèkonyabbaknak tünnek, néhol már elszineződve. Nem tudom meddig bírjàk még a növények a tàpmentes időszakot !?
Ja és a hét elején vagy 10cm-el megemeltem a vilàgitàst.

Ezek egyértelműen jó jelek...ezek szerint valszeg túltoltad a tápot meg a fényt is....azért figyelj oda mert lassan a növényeknek nem lesz elég a felhalmozott táp és a tartalékaikbol fognak élni.
Lassan lehet elkezdeni megfontoltan tápozni egy kicsit..

Mindig az a vège, hogy túltolom a tápot, jövő héten már kezdeni akarom, nagyon minimàllal kezdve. Meglátjuk, hogy alakul.

2017. június 2., péntek 7:25
Sasszem

titusz írta:
Kis helyzetjelentès: lassan kèt hete zéró táppal megy az aksi , csak a napi 2 ml carbo megy. Mèg igazából csak ma mertem közelebbről szemügyre venni az aksit, a gyors növényekkel nincs baj, nem a legszebb formában vannak, de hajtanak szépen nem tapad rájuk az alga, a lassú szekció is elkezdett hajtani, remèlem ök is megindulnak. A polisperma bokor aljában találtam egy teljesen algamentes cryptot , az alga szálak is egyre erőtlenebnek, vèkonyabbaknak tünnek, néhol már elszineződve. Nem tudom meddig bírjàk még a növények a tàpmentes időszakot !?

Ezek egyértelműen jó jelek...ezek szerint valszeg túltoltad a tápot meg a fényt is....azért figyelj oda mert lassan a növényeknek nem lesz elég a felhalmozott táp és a tartalékaikbol fognak élni.
Lassan lehet elkezdeni megfontoltan tápozni egy kicsit..

2017. június 2., péntek 7:20

2017. június 1., csütörtök 17:13

Itt a nyáridő! A panellakók tudják mivel jár ez. Tegnap èn is összekókányoltam egy kis hűtèst egy p2 es maradvànyából, kombinálva egy telefontöltővel. Meglepő az eredmény reggel 6tól megy és a viz egyértelműen 25 fok alatt van miközben a szoba màs részében közel 28
Kép

2017. június 1., csütörtök 16:40

papó írta:
titusz írta:
Tisztulok lassan, de még nem az igazi, azt hiszem itt az ideje, hogy megpróbálkozzak egy blackmolly csapattal. Történt egy kis malör amit csak most vettem észre a vizcserénél a szívó ág üvege felcuppantotta a kosarat így elég rendesen visszafogta az áramlást, be is algásodtak az üvegecsövek rendesen. Kifogytam a planterből úgyhogy a héten csak napi 2ml carbo ment , ennek ellenére a hátsó sor rendesen beindult, még a ludwigia is szemlátomást nő. A verticilata is neveli szépen a leveleket és nem is lepi folyamatosan a barna alga, az anubias és a microsorumok is hozzák az új leveleket. Sajnos a pinnatifidák és a cryptok még mindig gázosak :( , a najas kikerült, helyette rotala és vizicsillag lett, remélhetőleg jobban fognak mutatni a jobb sarokban. Jelenleg így állunk egy erős nyírás után

Kép
Köszi, hogy benéztél!

Remélhetőleg hamar visszatalál az akváriumod régi fényéhez .

Köszi papó a biztatást!
Ebből màr restart lesz csak addig is próbálom menteni a növènyeket, sajnálnám kidobni őket

2017. május 29., hétfő 19:17
Adminisztrátor

titusz írta:
Tisztulok lassan, de még nem az igazi, azt hiszem itt az ideje, hogy megpróbálkozzak egy blackmolly csapattal. Történt egy kis malör amit csak most vettem észre a vizcserénél a szívó ág üvege felcuppantotta a kosarat így elég rendesen visszafogta az áramlást, be is algásodtak az üvegecsövek rendesen. Kifogytam a planterből úgyhogy a héten csak napi 2ml carbo ment , ennek ellenére a hátsó sor rendesen beindult, még a ludwigia is szemlátomást nő. A verticilata is neveli szépen a leveleket és nem is lepi folyamatosan a barna alga, az anubias és a microsorumok is hozzák az új leveleket. Sajnos a pinnatifidák és a cryptok még mindig gázosak :( , a najas kikerült, helyette rotala és vizicsillag lett, remélhetőleg jobban fognak mutatni a jobb sarokban. Jelenleg így állunk egy erős nyírás után

Kép
Köszi, hogy benéztél!

Remélhetőleg hamar visszatalál az akváriumod régi fényéhez .

2017. május 29., hétfő 17:33

Kép
Köszi, hogy benéztél!

2017. május 29., hétfő 17:13

Ma elmértem az időmet papó nem jutottam el hozzàtok, de a nagyobb baj, hogy megcsináltam a vízcserét és rutinosan ki is öntöttem az összes vizet :( úgyhogy ugrott a minta .
Már egyre kevesebb az alga, de algaevő csapat nélkül nem fogok boldogulni.

2017. május 22., hétfő 17:14

papó írta:
titusz írta:
Houston baj van....
Leáltam a macroval, ha már papó szerint sok a nitrátom , erre fel ezek a fehér pöttyök beteritették félig a frontüveget

Hozzál be egy kis vizet , ha felénk jársz .

Ok. Köszi papó! Hètfőn vizet cserélek, akkor talàn lesz is időm beugrani , úgyis kell már fagyi a halaknak. Kiváncsi leszek, mert úgy elment a kedvem ettől a fehér vacaktól, hogy a hèten szinte csak carbot kapott az aksi.

2017. május 21., vasárnap 8:40
Adminisztrátor

titusz írta:
Houston baj van....
Leáltam a macroval, ha már papó szerint sok a nitrátom , erre fel ezek a fehér pöttyök beteritették félig a frontüveget

Hozzál be egy kis vizet , ha felénk jársz .

2017. május 19., péntek 13:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 352 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 36  Következő