|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:42
|
Szerző |
Üzenet |
titusz
|
Elmúltunk 5 hetesek, a pontalga a frontüvegen, nem nagyon jött vissza, egyedül ott látszik gyengén ahol nem sikerült teljesen lekaparni. A kövek viszont durván zöldülnek, szerintetek segit a fogkefézés vagy azzal van esélyem, hogy mégjobban elterjed az akvában? vagy esetleg próbáljam carboval megkezelni előtte? a hártya egyre gyengül, lehet segitett a hőmérséklet csökkenés? a rotala végre szép nagy leveleket hoz az algára visszatérve lehet, hogy 3hetesen nem kellett volna a plusz vas. Beköltözött a brasiliensis hátra ahova terveztem. Eddig a kicsi miatt elhanyagoltam, kicsit kaotikus állapotok vannak, viszont előjött az erős matatási kényszerem, úgyhogy a napokban kicsit változtatok rajta és a kövek vonalán megpróbálom finomitani a növényesítést. remélem sikerül jó irányba terelnem! Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. augusztus 17., szerda 20:33 |
|
|
titusz
|
CarlosKoczkas írta: Por alga... em süt rà a nap? Nàlam is jön sehogy nem tudom a napot ki iktatni mivel nem sok a fènyed erre tippelek de most làtom hàtsó üvgen jön aor nem a nap hol van a fèny teljesen hàtul? Akkor az a baj.. . Nálam az előző akváknál a világitási idő csökkentése segitet a frontüveges poralgánál Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. augusztus 12., péntek 12:08 |
|
|
titusz
|
CarlosKoczkas írta: Por alga... em süt rà a nap? Nàlam is jön sehogy nem tudom a napot ki iktatni mivel nem sok a fènyed erre tippelek de most làtom hàtsó üvgen jön aor nem a nap hol van a fèny teljesen hàtul? Akkor az a baj.. . Eléggé hátul van, mivel 4 fénycső van felette. Megpróbálom majd előrébb hozni. egyelőre várok hadd düngjék ki magukat Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. augusztus 12., péntek 11:18 |
|
|
CarlosKoczkas
Csatlakozott: 2015. szeptember 19., szombat 18:54 Hozzászólások: 94
|
Por alga... em süt rà a nap? Nàlam is jön sehogy nem tudom a napot ki iktatni mivel nem sok a fènyed erre tippelek de most làtom hàtsó üvgen jön aor nem a nap hol van a fèny teljesen hàtul? Akkor az a baj.. .
|
2016. augusztus 12., péntek 7:38 |
|
|
titusz
|
Jobban megnézve az üveget a zöld pont telepek elhalványodtak, szürkés a színük, viszont mellettük kezd kialakulni a por alga, a hátsó üvegen nagy felületen az elsőn még csak kevés. A hátsó üvegen még sose volt. Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. augusztus 11., csütörtök 16:15 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Úgy tűnik a táp emelésével jó irányba indultam a rotala egyre nagyobb leveleket hoz, a mohák meg vannak bolondulva, biztos, hogy újra kell majd kötözni őket. Hártya továbbra is van, de nem vagyok kétségbeesve miatta. A zöld pontnál nem tudom még eldönteni, de mintha egy kicsit erősödött volna, de nem vészes mértékben. Egyelőre tartom a tápozást és meglátjuk. Ha van tanács, jószívvel elfogadom!
Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről A pontalga tudod áramlás is lehet ... Ezt még nem tudtam! erősnek nem mondanám Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. augusztus 11., csütörtök 12:57 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: Úgy tűnik a táp emelésével jó irányba indultam a rotala egyre nagyobb leveleket hoz, a mohák meg vannak bolondulva, biztos, hogy újra kell majd kötözni őket. Hártya továbbra is van, de nem vagyok kétségbeesve miatta. A zöld pontnál nem tudom még eldönteni, de mintha egy kicsit erősödött volna, de nem vészes mértékben. Egyelőre tartom a tápozást és meglátjuk. Ha van tanács, jószívvel elfogadom!
Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről A pontalga tudod áramlás is lehet ...
2016. augusztus 11., csütörtök 11:52 |
|
|
titusz
|
Úgy tűnik a táp emelésével jó irányba indultam a rotala egyre nagyobb leveleket hoz, a mohák meg vannak bolondulva, biztos, hogy újra kell majd kötözni őket. Hártya továbbra is van, de nem vagyok kétségbeesve miatta. A zöld pontnál nem tudom még eldönteni, de mintha egy kicsit erősödött volna, de nem vészes mértékben. Egyelőre tartom a tápozást és meglátjuk. Ha van tanács, jószívvel elfogadom!
Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. augusztus 11., csütörtök 11:18 |
|
|
titusz
|
Sziasztok! Ahogy írtam 4hetesek lettünk, eddig komolyabb baj nem történt, most viszont megjelent a pontalga a hátsó és az első üvege és a legfényesebb helyen levő két anubias levélen is. Eddig a kevés fény miatt nem vittem túlzásba a tápozást kb 1ml macro, 1,5ml micro ment ahogy próbáltam emelni rögtön jött az olajos hártya, a pontalga még a plusz fény elött megjelent. A növények folyamatosan hajtanak még a félárnyékos riccardia is. Arra gondoltam emelem lassan a micro,macrot 2 és 1,5ml re. Remélem ez hozz majd valami pozitív változást. Jótanácsot szívesen elfogadok! paramétereket nem tudok, ha minden jól megy a jővő héten méretek egyet a tf-ben. az algát egyelőre nem kapartam le, mert kiváncsi vagyok merre indul a szokott telós kép Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. augusztus 7., vasárnap 15:41 |
|
|
titusz
|
Na szinte percre pontosan megérkezett az alga, 1hónapos az aksi. A front és a hátsó üvegen zöld pont (bár távolabról ránézve barnás ) meg két kövem zöldül. Jó lenne tudni, hogy állok most vízértékekkel. Holnap vízcsere aztán jobban belekukkantok mi a helyzet. Egy biztos kell vegyek az amandáknak napszemcsit, mert mióta megjött a plusz fény azóta bújkálnak, nem olyan aktívak mint eddig.
Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. augusztus 6., szombat 18:31 |
|
|