|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:23
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: JANNUS333 írta: Kedves Titusz komám! Lassíts ne kapkodj...csak lépésről lépésre....1-2 nap cső lekapcs visszakapcs stb...táp így meg úgy...nincs ideje az akinak reagálni.... Puceva...nagy vízcsere...és minimális dózissal kezd a dolgokat...fokozatosan... De nagyon érdekelne, hogy mivel kezdtetek volna, és nagyjából hogyan haladtatok volna, mert azért nektek nagyobb a tapasztalatotok. Ha jössz a boltba , szánj rám egy kis időt ..
2016. október 14., péntek 20:45 |
|
|
titusz
|
JANNUS333 írta: Kedves Titusz komám! Lassíts ne kapkodj...csak lépésről lépésre....1-2 nap cső lekapcs visszakapcs stb...táp így meg úgy...nincs ideje az akinak reagálni.... Puceva...nagy vízcsere...és minimális dózissal kezd a dolgokat...fokozatosan... De nagyon érdekelne, hogy mivel kezdtetek volna, és nagyjából hogyan haladtatok volna, mert azért nektek nagyobb a tapasztalatotok.
|
2016. október 14., péntek 20:33 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Na egyelőre szögre akasztom az aquascaper terveimet, egyelőre visszaülök az iskolapadba pár gyakorlati órát venni, egyelőre társas formában működik tovább az akva, kiélvezem végre a halacskákat és, hogy van mozgás végre az üvegben. A héten volt 2 vízcsere, a köveket kivettem, mert vastagon volt rajtuk az alga, már lekaparni sem tudtam, a fákat is kivettem, puceva és főzés, de azok visszakerültek, kis átalakitás, kis plusz manado a kövek helyére. A fényt visszavettem, pár napig csak két cső ment, tegnaptól van, plusz két cső négy órában délután. Tápozás, gyári micro és carbo a macroval leálltam. Most a pontalga helyett a zöld por jön az üvegre, de kis mértékben azért a pont is jelentkezik. Segitsetek légyszi már elfelejtettem, ha a cryptok emelik a leveleket az macro hiány? Köszi előre is! Arról beszéltünk , hogy vedd vissza a macrot .. nem arról hogy nem kell macro Nem kell kapkodni ..egyszerre csak egy dolgon változtass . most hirtelen megnőtt az állományszámom és holnap hozok még corykat, egyelőre csak emiatt a csökkentés, gondolom ezt nem árt figyelembe venni, de mond ha rosszul gondolom
|
2016. október 14., péntek 20:24 |
|
|
titusz
|
JANNUS333 írta: Kedves Titusz komám! Lassíts ne kapkodj...csak lépésről lépésre....1-2 nap cső lekapcs visszakapcs stb...táp így meg úgy...nincs ideje az akinak reagálni.... Puceva...nagy vízcsere...és minimális dózissal kezd a dolgokat...fokozatosan... Köszi a tanácsot! most már lassítok, sajnos képtelen lennék kivárni, hogy a kövekről, fákról eltűnjön az alga, algaevőm, meg egyáltalán nincs. Sajna hónapok alatt nem sok fejlődést értem el még low techez képest sem ezzel most nagy kárt remélhetőleg nem okoztam. Tanulnom kell a saját hibáimból, ez a fejlődés útja.
|
2016. október 14., péntek 20:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: Na egyelőre szögre akasztom az aquascaper terveimet, egyelőre visszaülök az iskolapadba pár gyakorlati órát venni, egyelőre társas formában működik tovább az akva, kiélvezem végre a halacskákat és, hogy van mozgás végre az üvegben. A héten volt 2 vízcsere, a köveket kivettem, mert vastagon volt rajtuk az alga, már lekaparni sem tudtam, a fákat is kivettem, puceva és főzés, de azok visszakerültek, kis átalakitás, kis plusz manado a kövek helyére. A fényt visszavettem, pár napig csak két cső ment, tegnaptól van, plusz két cső négy órában délután. Tápozás, gyári micro és carbo a macroval leálltam. Most a pontalga helyett a zöld por jön az üvegre, de kis mértékben azért a pont is jelentkezik. Segitsetek légyszi már elfelejtettem, ha a cryptok emelik a leveleket az macro hiány? Köszi előre is! Arról beszéltünk , hogy vedd vissza a macrot .. nem arról hogy nem kell macro Nem kell kapkodni ..egyszerre csak egy dolgon változtass .
2016. október 14., péntek 20:09 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Kedves Titusz komám! Lassíts ne kapkodj...csak lépésről lépésre....1-2 nap cső lekapcs visszakapcs stb...táp így meg úgy...nincs ideje az akinak reagálni.... Puceva...nagy vízcsere...és minimális dózissal kezd a dolgokat...fokozatosan...
|
2016. október 14., péntek 20:04 |
|
|
titusz
|
Na egyelőre szögre akasztom az aquascaper terveimet, egyelőre visszaülök az iskolapadba pár gyakorlati órát venni, egyelőre társas formában működik tovább az akva, kiélvezem végre a halacskákat és, hogy van mozgás végre az üvegben. A héten volt 2 vízcsere, a köveket kivettem, mert vastagon volt rajtuk az alga, már lekaparni sem tudtam, a fákat is kivettem, puceva és főzés, de azok visszakerültek, kis átalakitás, kis plusz manado a kövek helyére. A fényt visszavettem, pár napig csak két cső ment, tegnaptól van, plusz két cső négy órában délután. Tápozás, gyári micro és carbo a macroval leálltam. Most a pontalga helyett a zöld por jön az üvegre, de kis mértékben azért a pont is jelentkezik. Segitsetek légyszi már elfelejtettem, ha a cryptok emelik a leveleket az macro hiány? Köszi előre is!
|
2016. október 14., péntek 19:15 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: papó írta: titusz írta: Már nem kell válasz, rohamléptekben nő Nem láttam a kérdésed elnézést . Nos a kezeddel szedd ki és ha rendben van az akvárium akkor el kell tűnnie. Köszi papó! ez a kézzel kiszedés nem nagyon megy, szétcibálom a fissit is. Szerinted nem kellene leállnom a macroval, beindultak ugyan a növények, de a zöld szőr is? vagy versenyeztesem meg őket és legfeljebb az újévet egy új set upal kezdem Próbáld akkor egy picit vissza venni a macrot . Csak megtalálod a helyes arányt . Most valami konkrét jól jött volna, mert bizonytalan vagyok mint kezdő b...zi a gőzfűrdőben (tudom, hogy nem lehet ) Most két dolog közt vacilálok 1. sok vizcserével a jővő héten megpróbálok valami kiinduló alapot létrehozni, beiktatva egy alapos karbantartást, nyírást és utána óvatosan megpróbálom beállítani a tápozást ( mondjuk ez nagyon sok idő, biztos nem tudnám fegyelmezetten végigcsinálni ) 2. kiszedem az összes algás dekort, növényt, dekorokat kifőzöm vagy visszakerülnek vagy nem, nővények ami menthető visszakerül ami nem az kuka, és megy a mostani tápozás tovább
|
2016. október 9., vasárnap 18:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: papó írta: titusz írta: Már nem kell válasz, rohamléptekben nő Nem láttam a kérdésed elnézést . Nos a kezeddel szedd ki és ha rendben van az akvárium akkor el kell tűnnie. Köszi papó! ez a kézzel kiszedés nem nagyon megy, szétcibálom a fissit is. Szerinted nem kellene leállnom a macroval, beindultak ugyan a növények, de a zöld szőr is? vagy versenyeztesem meg őket és legfeljebb az újévet egy új set upal kezdem Próbáld akkor egy picit vissza venni a macrot . Csak megtalálod a helyes arányt .
2016. október 9., vasárnap 18:15 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Már nem kell válasz, rohamléptekben nő Nem láttam a kérdésed elnézést . Nos a kezeddel szedd ki és ha rendben van az akvárium akkor el kell tűnnie. Köszi papó! ez a kézzel kiszedés nem nagyon megy, szétcibálom a fissit is. Szerinted nem kellene leállnom a macroval, beindultak ugyan a növények, de a zöld szőr is? vagy versenyeztesem meg őket és legfeljebb az újévet egy új set upal kezdem
|
2016. október 9., vasárnap 17:55 |
|
|