|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:40
|
Szerző |
Üzenet |
titusz
|
Ok! Már kezdett megremegni a kezem:)
|
2017. június 10., szombat 16:13 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: papó írta: titusz írta: Kis helyzetjelentés itt a hétvégére vizcsere előtt. a hártyám ami eddig alig volt, kicsit felerősödött, de még nem a vészes kategória, az 1ml planterra elősszőr mintha az ecset alga reagált volna, de nem vészesen, de mostanra mintha kezdene visszavenni. sajnos ez a zöldesfehér pontalaszerű valami még mindig jelen van és lassan ugyan de megjelenik az újjabb leveleken, meg a frontüvegen, nem lehet, hogy ez valami gomba??? a növények lassan, de hozzák az új hajtásokat, a rotalák 1/3án mintha az új levelek szélesebbek is lennének, az ambulia és a reincikli (tudom, hogy nem így kell írni, utánanézek) mintha végre a fejlődés útjára lépett volna, de lehet csak halucinálok olyan kicsi még a változás. a békanyál azért még növöget, de leginkább a talaj közelében és a nagyon algás növényeken. a pinnatifida növöget úgy látszik, nagy részük megmenekül. Egyelőre ennyi. Tanácsok jöhetnek pl érdemes e az algás leveleket levágni, vagy, hagyjam még míg meg nem erősödnek a növények? stb köszi! Nagyon látszik az akváriumon a növénytápozás hiánya:( Mit tanácsolsz papó , maradjon így egyelőre a tápozás vagy emeljek valamit , heti 1ml planter napi 5 csepp macro , napi 2 ml carbo? Jó ez így , hiszen most kezdted újjáéleszteni a növényeidet
2017. június 10., szombat 15:34 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Kis helyzetjelentés itt a hétvégére vizcsere előtt. a hártyám ami eddig alig volt, kicsit felerősödött, de még nem a vészes kategória, az 1ml planterra elősszőr mintha az ecset alga reagált volna, de nem vészesen, de mostanra mintha kezdene visszavenni. sajnos ez a zöldesfehér pontalaszerű valami még mindig jelen van és lassan ugyan de megjelenik az újjabb leveleken, meg a frontüvegen, nem lehet, hogy ez valami gomba??? a növények lassan, de hozzák az új hajtásokat, a rotalák 1/3án mintha az új levelek szélesebbek is lennének, az ambulia és a reincikli (tudom, hogy nem így kell írni, utánanézek) mintha végre a fejlődés útjára lépett volna, de lehet csak halucinálok olyan kicsi még a változás. a békanyál azért még növöget, de leginkább a talaj közelében és a nagyon algás növényeken. a pinnatifida növöget úgy látszik, nagy részük megmenekül. Egyelőre ennyi. Tanácsok jöhetnek pl érdemes e az algás leveleket levágni, vagy, hagyjam még míg meg nem erősödnek a növények? stb köszi! Nagyon látszik az akváriumon a növénytápozás hiánya:( Mit tanácsolsz papó , maradjon így egyelőre a tápozás vagy emeljek valamit , heti 1ml planter napi 5 csepp macro , napi 2 ml carbo?
|
2017. június 10., szombat 12:55 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: Kis helyzetjelentés itt a hétvégére vizcsere előtt. a hártyám ami eddig alig volt, kicsit felerősödött, de még nem a vészes kategória, az 1ml planterra elősszőr mintha az ecset alga reagált volna, de nem vészesen, de mostanra mintha kezdene visszavenni. sajnos ez a zöldesfehér pontalaszerű valami még mindig jelen van és lassan ugyan de megjelenik az újjabb leveleken, meg a frontüvegen, nem lehet, hogy ez valami gomba??? a növények lassan, de hozzák az új hajtásokat, a rotalák 1/3án mintha az új levelek szélesebbek is lennének, az ambulia és a reincikli (tudom, hogy nem így kell írni, utánanézek) mintha végre a fejlődés útjára lépett volna, de lehet csak halucinálok olyan kicsi még a változás. a békanyál azért még növöget, de leginkább a talaj közelében és a nagyon algás növényeken. a pinnatifida növöget úgy látszik, nagy részük megmenekül. Egyelőre ennyi. Tanácsok jöhetnek pl érdemes e az algás leveleket levágni, vagy, hagyjam még míg meg nem erősödnek a növények? stb köszi! Nagyon látszik az akváriumon a növénytápozás hiánya:(
2017. június 10., szombat 12:50 |
|
|
titusz
|
Kis helyzetjelentés itt a hétvégére vizcsere előtt. a hártyám ami eddig alig volt, kicsit felerősödött, de még nem a vészes kategória, az 1ml planterra elősszőr mintha az ecset alga reagált volna, de nem vészesen, de mostanra mintha kezdene visszavenni. sajnos ez a zöldesfehér pontalaszerű valami még mindig jelen van és lassan ugyan de megjelenik az újjabb leveleken, meg a frontüvegen, nem lehet, hogy ez valami gomba??? a növények lassan, de hozzák az új hajtásokat, a rotalák 1/3án mintha az új levelek szélesebbek is lennének, az ambulia és a reincikli (tudom, hogy nem így kell írni, utánanézek) mintha végre a fejlődés útjára lépett volna, de lehet csak halucinálok olyan kicsi még a változás. a békanyál azért még növöget, de leginkább a talaj közelében és a nagyon algás növényeken. a pinnatifida növöget úgy látszik, nagy részük megmenekül. Egyelőre ennyi. Tanácsok jöhetnek pl érdemes e az algás leveleket levágni, vagy, hagyjam még míg meg nem erősödnek a növények? stb köszi!
|
2017. június 10., szombat 11:42 |
|
|
titusz
|
|
2017. június 10., szombat 11:27 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Végre eljutottam a Tf-be, lassan inditom a tàpozàst, ahogy papóval beszéltük szokàs szerint túllőttem a tàpot, most legutóbb a plantert. Most óvatosan indulok heti 1 pumpa planter és napi 5 csepp makro, napi 2ml carbo. Az algàm eltűnőben, a legutóbbi takaritàs egész jól sikerült, fogkefével amit csak tudtam összeszedtem, maradt még, de az elhanyagolható. Minden növény hozza a hajtásokat, lassan ugyan, de lassú szekció is éledezni làtszik. Na meglàssuk mi lesz! Tegyél majd fel képeket miként boldogulsz . Ok
|
2017. június 7., szerda 6:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: Végre eljutottam a Tf-be, lassan inditom a tàpozàst, ahogy papóval beszéltük szokàs szerint túllőttem a tàpot, most legutóbb a plantert. Most óvatosan indulok heti 1 pumpa planter és napi 5 csepp makro, napi 2ml carbo. Az algàm eltűnőben, a legutóbbi takaritàs egész jól sikerült, fogkefével amit csak tudtam összeszedtem, maradt még, de az elhanyagolható. Minden növény hozza a hajtásokat, lassan ugyan, de lassú szekció is éledezni làtszik. Na meglàssuk mi lesz! Tegyél majd fel képeket miként boldogulsz .
2017. június 6., kedd 22:30 |
|
|
titusz
|
Végre eljutottam a Tf-be, lassan inditom a tàpozàst, ahogy papóval beszéltük szokàs szerint túllőttem a tàpot, most legutóbb a plantert. Most óvatosan indulok heti 1 pumpa planter és napi 5 csepp makro, napi 2ml carbo. Az algàm eltűnőben, a legutóbbi takaritàs egész jól sikerült, fogkefével amit csak tudtam összeszedtem, maradt még, de az elhanyagolható. Minden növény hozza a hajtásokat, lassan ugyan, de lassú szekció is éledezni làtszik. Na meglàssuk mi lesz!
|
2017. június 6., kedd 20:14 |
|
|
titusz
|
Reggel óta megy ez a pici venti és a víz egyértelműen 23 fokos ezt nem gondoltam volna!
|
2017. június 2., péntek 13:31 |
|
|