|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:29
|
Szerző |
Üzenet |
titusz
|
papó írta: Ha a növényeid " szenvednek " akkor lesz hártya. Ez az akvárium gondoskodás , már akkor kielégítő rövid távon , ha a tápot belelöttyinted . Meg tudnád előzni a nagyobb melót .. A hártyám az folyamatos, hol jobb hol rosszabb, ha folyamatos volt a tápozás akkor is jött, próbáltam a tápozást módosítani 2 hetes periódusban, csak fél millivel emeltem a makrót akkor meg az alga indult be. Mondanám, hogy majd figyelek, de amellett is képes vagyok problémát okozni
|
2016. november 14., hétfő 19:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha a növényeid " szenvednek " akkor lesz hártya. Ez az akvárium gondoskodás , már akkor kielégítő rövid távon , ha a tápot belelöttyinted . Meg tudnád előzni a nagyobb melót ..
2016. november 14., hétfő 19:35 |
|
|
titusz
|
Az elmult hetekben elég hanyag voltam itt-ott kimaradt a tápozás, meg is lett az eredménye, minden növényemet barna lepedék borít , a csigák se nagyon bírnak vele. Az anubiasok kezdenek vesztésre állni az alga ellen. A zöld szőr is azonnal rámegy a gyengébb növényekre. Volt egy kis átalakítás így már elviselhetőbb számomra a látvány. A következő hetekben nagy rendbetétel lesz, a mohákat újrakötözöm, az előteret újra növesztem, most jelenleg nagyon csúnya, a hátsó hm bokor kap egy durva nyírást, a rotalákat is újra telepítem. jó hír viszont, hogy a vízben lebegő részecskék megszűnni látszanak. a hártya viszont folyamatos Egy kép csak, hogy adjunk a történelemnek, persze maradva a borzalmas minőségnél
|
2016. november 14., hétfő 18:50 |
|
|
titusz
|
Na még ilyet se láttam
|
2016. november 6., vasárnap 18:34 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Sziasztok! a pinnatifidám erősebb fény alatt cseréli a zöld leveleit barnára, kevés fényből, lágyvízből érkeztek hozzám, köszönet Lehel hobbitársnak! levágjam a zöld leveleket vagy hagyjam még had tudjon tápanyagot átmozgatni belőle? Nem ne vágd le ha csak oszlásnak nem indul ... Köszi! én is erre gondoltam, 2-3 levél még tartja magát a kisebbek közzül, de a nagyok már kezdenek "behálósodni " szép lassan már csak a váz marad meg.
|
2016. november 4., péntek 15:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: Sziasztok! a pinnatifidám erősebb fény alatt cseréli a zöld leveleit barnára, kevés fényből, lágyvízből érkeztek hozzám, köszönet Lehel hobbitársnak! levágjam a zöld leveleket vagy hagyjam még had tudjon tápanyagot átmozgatni belőle? Nem ne vágd le ha csak oszlásnak nem indul ...
2016. november 4., péntek 15:09 |
|
|
titusz
|
Sziasztok! a pinnatifidám erősebb fény alatt cseréli a zöld leveleit barnára, kevés fényből, lágyvízből érkeztek hozzám, köszönet Lehel hobbitársnak! levágjam a zöld leveleket vagy hagyjam még had tudjon tápanyagot átmozgatni belőle?
|
2016. november 4., péntek 15:06 |
|
|
titusz
|
|
2016. október 26., szerda 15:24 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: papó írta: titusz írta: Beüzemeltem a fluvalt, leszereltem a régi barkácsolásomat, tettem vettem pakolásztam, felkapcsolt a villany. Itt-ott egy kis barna alga az üvegen, zöld por nincs, kicsit megkapargatom. Leülök már bambulom egy kicsit az aksit és ez a látvány fogad: kár, hogy csak ilyen minőségben tudom megmutatni nektek Köszönet , hogy megmutatod .. ígéretes . Kell még egy pár növény de az idő Neked dolgozik . Csak kár, hogy nem tudom átvinni a valódi látványt, de majd áthívom a havert pár sörre, de nem tudom hogyan sikerülnek majd úgy a képek ha bedúsulnak a növények lesz itt zsúfi, de kiváncsi vagyok mit szoritanál még be Nem az én elképzelésem a lényeges - hiszen az én világomat beleépítem az akváriumaimba - hanem a Tied . Nem mondtam, hogy meg is csinálom
|
2016. október 25., kedd 18:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: papó írta: titusz írta: Beüzemeltem a fluvalt, leszereltem a régi barkácsolásomat, tettem vettem pakolásztam, felkapcsolt a villany. Itt-ott egy kis barna alga az üvegen, zöld por nincs, kicsit megkapargatom. Leülök már bambulom egy kicsit az aksit és ez a látvány fogad: kár, hogy csak ilyen minőségben tudom megmutatni nektek Köszönet , hogy megmutatod .. ígéretes . Kell még egy pár növény de az idő Neked dolgozik . Csak kár, hogy nem tudom átvinni a valódi látványt, de majd áthívom a havert pár sörre, de nem tudom hogyan sikerülnek majd úgy a képek ha bedúsulnak a növények lesz itt zsúfi, de kiváncsi vagyok mit szoritanál még be Nem az én elképzelésem a lényeges - hiszen az én világomat beleépítem az akváriumaimba - hanem a Tied .
2016. október 25., kedd 18:30 |
|
|