|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 6:27
|
Szerző |
Üzenet |
titusz
|
Felkerültek a 90 cm es fénycsővek +800lm az eddigiekhez képest így legalább a szélek is kapnak fényt. A hm komoly bubizásba kezdett, már-már zavaró. Volt egy utolsó átalakítás, most már látom, hogy mit akarok. Lassan a háttértáncosok is előbújnak. Szép napot mindenkinek!
|
2016. december 9., péntek 17:57 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: papó írta: titusz írta: papó írta: titusz írta: Megint jön a barna alga. nagyon bosszantó, kezdi lepni a növényeket, így sose keveredek ki belőle, esküszöm ez rosszabb mint az összes többi alga Ha valaki tud tanácsot adni nagyon megköszönném, mert nincs ötletem merre induljak! A világításodon kellene változtatni . Plusz fény? vagy hajitsam ki a p...ba igen egy kis plusz fény Egy kis plusz már jövő héten lesz, már tervezgetem egy ideje. világitási időt gondolom hiába hosszabítanám? most lekapcs előtt a hm vadol eregeti a bubikat, de a rotala meg már zárja a leveleit. Köszönöm Gabi bá! Valóban nem a megvilágítás hossza tűnik kevésnek , hanem az erőssége.
2016. december 4., vasárnap 19:15 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: papó írta: titusz írta: Megint jön a barna alga. nagyon bosszantó, kezdi lepni a növényeket, így sose keveredek ki belőle, esküszöm ez rosszabb mint az összes többi alga Ha valaki tud tanácsot adni nagyon megköszönném, mert nincs ötletem merre induljak! A világításodon kellene változtatni . Plusz fény? vagy hajitsam ki a p...ba igen egy kis plusz fény Egy kis plusz már jövő héten lesz, már tervezgetem egy ideje. világitási időt gondolom hiába hosszabítanám? most lekapcs előtt a hm vadol eregeti a bubikat, de a rotala meg már zárja a leveleit. Köszönöm Gabi bá!
|
2016. december 4., vasárnap 18:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: papó írta: titusz írta: Megint jön a barna alga. nagyon bosszantó, kezdi lepni a növényeket, így sose keveredek ki belőle, esküszöm ez rosszabb mint az összes többi alga Ha valaki tud tanácsot adni nagyon megköszönném, mert nincs ötletem merre induljak! A világításodon kellene változtatni . Plusz fény? vagy hajitsam ki a p...ba igen egy kis plusz fény
2016. december 4., vasárnap 18:47 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: Megint jön a barna alga. nagyon bosszantó, kezdi lepni a növényeket, így sose keveredek ki belőle, esküszöm ez rosszabb mint az összes többi alga Ha valaki tud tanácsot adni nagyon megköszönném, mert nincs ötletem merre induljak! A világításodon kellene változtatni . Plusz fény? vagy hajitsam ki a p...ba
|
2016. december 4., vasárnap 18:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
titusz írta: Megint jön a barna alga. nagyon bosszantó, kezdi lepni a növényeket, így sose keveredek ki belőle, esküszöm ez rosszabb mint az összes többi alga Ha valaki tud tanácsot adni nagyon megköszönném, mert nincs ötletem merre induljak! A világításodon kellene változtatni .
2016. december 4., vasárnap 18:39 |
|
|
titusz
|
Mindig tanul valamit az ember, már ott tartottam, hogy felszedem a hm-et, de kipróbáltam mi van ha fogkefével kifésülöm, kéremszépen, működik holnap vizcsere előtt alaposan átdörgölöm.
|
2016. december 4., vasárnap 18:07 |
|
|
titusz
|
Megint jön a barna alga. nagyon bosszantó, kezdi lepni a növényeket, így sose keveredek ki belőle, esküszöm ez rosszabb mint az összes többi alga Ha valaki tud tanácsot adni nagyon megköszönném, mert nincs ötletem merre induljak!
|
2016. december 4., vasárnap 17:29 |
|
|
titusz
|
Örjítő ez a várakozás a barna alga még mindig jön, de már kevésbé, viszont még mindig rámegy a növényekre, de itt sem annyira már, vannak ecset pamacskák is, de szerintem ez még a múlt hét eredménye. A zöld algáim kezdik feladni hálistennek a zöld szőr se tért vissza, a poralga is bőven kezelhető, zöld pontnál sem látok új telepeket. alig várom a fizit kap az aksi 2 db 90cm led fénycsővet nem sokkal lesz nagyobb a fényerő, de reményeim szerint a szélek is több fényt kapnak majd. A macro szintemmel fogalmam sincs, hogy állok, de szerintem a napi 1ml is feleslegesen megy bele, de nem merek változtatni igyekszem távol tartani magam az aksitól, bár erős a késztetés az újratelepítésre, roppant nehéz hobby ez
|
2016. november 30., szerda 18:00 |
|
|
titusz
|
pit975 írta: titusz írta: pit975 írta: Én is szeretem a növényeket kinevelni, csak ahhoz rengeteg türelem kell. Nálad is sok idő lesz és rengeteg munka mire megnő és besűrűsödik minden, de megéri a sok vesződést mert cserébe lesz egy szép dzsungeled. Szóval kitartás, és türelem Sajnos ezekkel a szép erényekkel nem rendelkezem Hát láttam hogy állandóan piszkálod ezért írtam , haggyad hagy öltöztesse a sok növény fel az akvádat, meglátod szép lesz! A kertészkedés már csak ilyen! addig úgy sem hagyom békén míg nem tetszik a látvány
|
2016. november 28., hétfő 11:51 |
|
|