|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:31
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
hzshalas írta: papó írta: hzshalas írta: A kálium adagolásával mintha stagnálna az alga. Papó, szerinted felemelhetem az adagot belőle 1ml/20literes szintre? Most napi 2milit nyomok bele. Mekkora is az akváriumod ? Br. 96 liter Megduplázhatod .
2017. június 4., vasárnap 15:11 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
papó írta: hzshalas írta: A kálium adagolásával mintha stagnálna az alga. Papó, szerinted felemelhetem az adagot belőle 1ml/20literes szintre? Most napi 2milit nyomok bele. Mekkora is az akváriumod ? Br. 96 liter
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2017. június 4., vasárnap 12:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: A kálium adagolásával mintha stagnálna az alga. Papó, szerinted felemelhetem az adagot belőle 1ml/20literes szintre? Most napi 2milit nyomok bele. Mekkora is az akváriumod ?
2017. június 4., vasárnap 9:11 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Tehetnél fel egy képet! Régen láttuk
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2017. június 4., vasárnap 8:58 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
A kálium adagolásával mintha stagnálna az alga. Papó, szerinted felemelhetem az adagot belőle 1ml/20literes szintre? Most napi 2milit nyomok bele.
|
2017. június 4., vasárnap 8:06 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: Köszi Papó, megkaptam a csomagot. Be is kevertem a káliumot és az egy pumpa per nap elindult. A micrót már egy hete visszacsökkentettem heti pár milire. (mondjuk vízcserekor, heti egyszer nyomok bele 2-3 milit) A planter napi 1 nyomáson áll. Várakozok... Pár nap alatt változnia kell .
2017. május 25., csütörtök 21:05 |
|
|
hzshalas
|
Köszi Papó, megkaptam a csomagot. Be is kevertem a káliumot és az egy pumpa per nap elindult. A micrót már egy hete visszacsökkentettem heti pár milire. (mondjuk vízcserekor, heti egyszer nyomok bele 2-3 milit) A planter napi 1 nyomáson áll. Várakozok...
|
2017. május 25., csütörtök 17:07 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: papó írta: hzshalas írta: Sziasztok! Az elmúlt két hétben több minden is történt. A világítást lecseréltem egy korábbi akvárumom 50W-os led reflektorára. Gondoltam régiek már a fénycsövek, akár ez is előidézheti az algásodást. A szűrésnél is vátozás történt: egy Eheim Ecco pro 300-as szűr, matrix és siporax segítségével. Mindezt végre nagyon csendben A hc-s ötlet nem jött össze, kikerült az akvából. A parvulát másodszorra is megnyírtam. Végre látni a rákokat. Sőt, tisztogatás közben lettem figyelmes, egy pár milis piros-fehér csíkos kicsi crs-re is... A tápozást megemeltem , így napi 6 pumpa macro és 1 pumpa planter megy. A co folyamatos. Ha lehúzom a difiről a csövet és víz alá nyomom, akkor 1 bubi per seccel jön a gáz. A drop checkerem zöldes szine, szerintem lehetne lime-osabb. Lehet kicsit emelnem kellene a co-t? Hm. Jah és még egy felszinszívó is beszerzésre került, ami napi 2 alkalommal üzemel pár percre, de igen hatékonyan! Hihetetlen , hogy ennyi macro kell . Nem lenne elég csak káliumot emelni ? Akár liqui carbo adagolásával ? Lehet, hogy elég lenne, de itt se ezt a liquit nem kapni, se mérni nem tudom a kálium szintet. Mivel tudnám még emelni? A foszfátot te nem emelnéd? Nem , hiszen elegendőt adagolsz a macroval . Bőven elegendőt .
2017. május 14., vasárnap 13:29 |
|
|
hzshalas
|
papó írta: hzshalas írta: Sziasztok! Az elmúlt két hétben több minden is történt. A világítást lecseréltem egy korábbi akvárumom 50W-os led reflektorára. Gondoltam régiek már a fénycsövek, akár ez is előidézheti az algásodást. A szűrésnél is vátozás történt: egy Eheim Ecco pro 300-as szűr, matrix és siporax segítségével. Mindezt végre nagyon csendben A hc-s ötlet nem jött össze, kikerült az akvából. A parvulát másodszorra is megnyírtam. Végre látni a rákokat. Sőt, tisztogatás közben lettem figyelmes, egy pár milis piros-fehér csíkos kicsi crs-re is... A tápozást megemeltem , így napi 6 pumpa macro és 1 pumpa planter megy. A co folyamatos. Ha lehúzom a difiről a csövet és víz alá nyomom, akkor 1 bubi per seccel jön a gáz. A drop checkerem zöldes szine, szerintem lehetne lime-osabb. Lehet kicsit emelnem kellene a co-t? Hm. Jah és még egy felszinszívó is beszerzésre került, ami napi 2 alkalommal üzemel pár percre, de igen hatékonyan! Hihetetlen , hogy ennyi macro kell . Nem lenne elég csak káliumot emelni ? Akár liqui carbo adagolásával ? Lehet, hogy elég lenne, de itt se ezt a liquit nem kapni, se mérni nem tudom a kálium szintet. Mivel tudnám még emelni? A foszfátot te nem emelnéd?
|
2017. május 14., vasárnap 13:13 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: Sziasztok! Az elmúlt két hétben több minden is történt. A világítást lecseréltem egy korábbi akvárumom 50W-os led reflektorára. Gondoltam régiek már a fénycsövek, akár ez is előidézheti az algásodást. A szűrésnél is vátozás történt: egy Eheim Ecco pro 300-as szűr, matrix és siporax segítségével. Mindezt végre nagyon csendben A hc-s ötlet nem jött össze, kikerült az akvából. A parvulát másodszorra is megnyírtam. Végre látni a rákokat. Sőt, tisztogatás közben lettem figyelmes, egy pár milis piros-fehér csíkos kicsi crs-re is... A tápozást megemeltem , így napi 6 pumpa macro és 1 pumpa planter megy. A co folyamatos. Ha lehúzom a difiről a csövet és víz alá nyomom, akkor 1 bubi per seccel jön a gáz. A drop checkerem zöldes szine, szerintem lehetne lime-osabb. Lehet kicsit emelnem kellene a co-t? Hm. Jah és még egy felszinszívó is beszerzésre került, ami napi 2 alkalommal üzemel pár percre, de igen hatékonyan! Hihetetlen , hogy ennyi macro kell . Nem lenne elég csak káliumot emelni ? Akár liqui carbo adagolásával ?
2017. május 14., vasárnap 11:13 |
|
|