Szerző |
Üzenet |
herQmanOne
Csatlakozott: 2015. november 1., vasárnap 12:02 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
JANNUS333 írta: Viccet félre téve..valahol van vízlágyító gyantám...az asszony harisnyájába bele rakod majd belógatod egy vödör vízbe, ha van mód rá kis szivatyúval keringeted..az szépen kivesz mindent a vízböl és nem kell szétbarmolni a csapot...bár abszolult nem nagy átalakítás..majd megmutatom...Visszatérve a műgyantázott vízet asszem szódabikarbónával is szokták visszasózni...vagy fele arányban csapvízzel és szerintem jó lesz..de akár keverek neked garnisport is csak mond meg milyen gh/kh arány legyen..nem kell hozzá sok..port adok szivesen.. Megnézem azt a bekötést de előtte megvárom mit mutat a patron Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről
|
2017. január 21., szombat 9:54 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Viccet félre téve..valahol van vízlágyító gyantám...az asszony harisnyájába bele rakod majd belógatod egy vödör vízbe, ha van mód rá kis szivatyúval keringeted..az szépen kivesz mindent a vízböl és nem kell szétbarmolni a csapot...bár abszolult nem nagy átalakítás..majd megmutatom...Visszatérve a műgyantázott vízet asszem szódabikarbónával is szokták visszasózni...vagy fele arányban csapvízzel és szerintem jó lesz..de akár keverek neked garnisport is csak mond meg milyen gh/kh arány legyen..nem kell hozzá sok..port adok szivesen..
|
2017. január 21., szombat 9:21 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
herQmanOne írta: JANNUS333 írta: Ha nem jön be van valahol műgyantám?!@vagy hogy hívják...papóék tudják regenerálni az is faxa vizet csinál.. köszi! A végén olyan lágy lesz az aksi vize, hogy elmálik a pogo, mint a másik embernél Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről Én még nem láttam olyat...
|
2017. január 21., szombat 7:07 |
|
|
herQmanOne
Csatlakozott: 2015. november 1., vasárnap 12:02 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
JANNUS333 írta: Ha nem jön be van valahol műgyantám?!@vagy hogy hívják...papóék tudják regenerálni az is faxa vizet csinál.. köszi! A végén olyan lágy lesz az aksi vize, hogy elmálik a pogo, mint a másik embernél Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről
|
2017. január 21., szombat 5:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: papó írta: titusz írta: herQmanOne írta: papó írta: Ha nem szeretnél ozmót , nagyon tudom ajánlani a vízlágyító patront . Olyan 1 500 Ft körül tudok adni . 1000 litert tuti lágyít . Egy fél évig bizonyosan használhatod egy ekkora akváriumhoz . Na ez érdekel. Hogyan működik? Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről Ez engem is érdekelne Beüzemelek egy patront , csináltatok pár mérést és beszámolok róla , hogy használható e akvarisztikai célokra . Olvasgattam egy kicsit róla, ha ez az a fajta amit sima sóval lehet regenerálni, akkor az lúgos, szikes vizet csinál, de lehet sósavval is regenerálni akkor viszont enyhén savas lesz és nem tolja túl az Na-t. Kérdés, hogy az elején Na inokkal van tele vagy nem? és az mikor ürül ki? kiváncsian várom a fejleményeket! Köszi papó! Ez az enyhén savas verzió lenne .
2017. január 20., péntek 19:44 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Ha nem jön be van valahol műgyantám?!@vagy hogy hívják...papóék tudják regenerálni az is faxa vizet csinál..
|
2017. január 20., péntek 19:28 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: herQmanOne írta: papó írta: Ha nem szeretnél ozmót , nagyon tudom ajánlani a vízlágyító patront . Olyan 1 500 Ft körül tudok adni . 1000 litert tuti lágyít . Egy fél évig bizonyosan használhatod egy ekkora akváriumhoz . Na ez érdekel. Hogyan működik? Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről Ez engem is érdekelne Beüzemelek egy patront , csináltatok pár mérést és beszámolok róla , hogy használható e akvarisztikai célokra . Olvasgattam egy kicsit róla, ha ez az a fajta amit sima sóval lehet regenerálni, akkor az lúgos, szikes vizet csinál, de lehet sósavval is regenerálni akkor viszont enyhén savas lesz és nem tolja túl az Na-t. Kérdés, hogy az elején Na inokkal van tele vagy nem? és az mikor ürül ki? kiváncsian várom a fejleményeket! Köszi papó!
|
2017. január 20., péntek 19:15 |
|
|
herQmanOne
|
JANNUS333 írta: SlyChocolate írta: JANNUS333 írta: Néha TDS-t mérek a csapvízbe...220 az átlag..amikor belesz@rnak akkor 460...akkor még fürödni se szeretek benne.. Ezt Hajduböszörményben méred? Igen ott csoki.. Pedig állítólag nagyon jó minőségű a böszörményi csapviz. Bár a GE Hungary cég sok sok éven át szennyezte a talajvizet. Az egyik szomszédom a 90-es években bemérette a fúrott kútja vizét hogy milyen is. 100 szoros volt a határérték túllépés,jelzem 35 méter mélyre fúrtak. Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről
|
2017. január 20., péntek 18:51 |
|
|
herQmanOne
|
papó írta: titusz írta: herQmanOne írta: papó írta: Ha nem szeretnél ozmót , nagyon tudom ajánlani a vízlágyító patront . Olyan 1 500 Ft körül tudok adni . 1000 litert tuti lágyít . Egy fél évig bizonyosan használhatod egy ekkora akváriumhoz . Na ez érdekel. Hogyan működik? Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről Ez engem is érdekelne Beüzemelek egy patront , csináltatok pár mérést és beszámolok róla , hogy használható e akvarisztikai célokra . Nagyon hálás vagyok! Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről
|
2017. január 20., péntek 18:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: herQmanOne írta: papó írta: Ha nem szeretnél ozmót , nagyon tudom ajánlani a vízlágyító patront . Olyan 1 500 Ft körül tudok adni . 1000 litert tuti lágyít . Egy fél évig bizonyosan használhatod egy ekkora akváriumhoz . Na ez érdekel. Hogyan működik? Tapatalkkal küldve az én Redmi 3S eszközömről Ez engem is érdekelne Beüzemelek egy patront , csináltatok pár mérést és beszámolok róla , hogy használható e akvarisztikai célokra .
2017. január 20., péntek 18:22 |
|
|