|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 13:34
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Valami pozitív ?
2012. augusztus 24., péntek 18:10 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nyugodjatok meg,ennek semmi köze a co2 szinthez,sokkal drasztikusabb behatás kellett az ecset invázióhoz. nem ez az első akváriumom,volt esőztetőm,kis áramlás,nagy áramlás,diffúzorom,reaktorom,sok mindent kipróbáltam már a témával kapcsolatban. Volt ecsetem,bosszantott is hogy folyton jelen van,de ekkora mértékben SOHA nem hatalmasodott el. Raktam fel képeket az előző aksimról,ami 120 lityós volt,és ugyanezzel a két szűrővel ment!!! Volt abban is alga,de elfogadható szinten.Itt a növények valamiért durván belassítottak a fejlődésben és az ecset csak erre vár! Már csak arra kell rájönnöm miért.Minden esetre(vagy ecsetre )biztos ami biztos,a tetra áramlását lefeleztem. Majd tájékoztatlak benneteket a fejleményekről!
|
2012. augusztus 6., hétfő 7:58 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Akkor nekem egyenletesen szar a co2 szintem az egész aksiban
|
2012. augusztus 6., hétfő 7:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Ott lehetnek problémák ha kis örvények keletkeznek amit ugye vizuálisan nem érzékelünk. Az örvényekben kiválik a CO2 mint azt Köteles kartács írta , mint mikor a málnaszörpben mozgatjuk a szívószálat . Azt gondolnánk mikor olvasgatjuk a szagirodalomban - egyenletes CO2 szint- hogy a Co2 beviteléről van szó , holott mint a példa mutatja a bent tartásáról.
2012. augusztus 4., szombat 19:08 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Én amikor vettem az akváriumot, még el sem indítottam, a MÁSIK fórumon (a sz*r csípje ki a valagukat ) egyből azt mondták, hogy nem jó az a szűrő amit vettem, túl kicsi. Kell egy nagyobb, meg is vettem, nem kevés pénzért. Most meg győzöm visszavenni az áramlást, és ez alapján simán elég lett volna a kisebb szűrő is. Igaz, most akkor nem lenne mivel szűrnöm a kis akváriumot. Persze abba is vissza kellett vennem a teljesítményt, mert oda meg az volt sok! Most már mindegy, csak egészség legyen meg térerő!!! Mexx2 írta: Időnként elgondolkodom azon amikor azt mondják, hogy túlszűrt akvárium nincs, érdemes a szűrőt túlméretezni az akváriumhoz képest. Most meg az a probléma, hogy túlságosan is nagy az áramlás. Akkor csak nem mindig jó, ha túlságosan is forgatja a vizet a szűrő.
|
2012. augusztus 4., szombat 19:02 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Az egy részen erős áramlat nem jó, de szétoszlatva már igen.
|
2012. augusztus 4., szombat 18:56 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Időnként elgondolkodom azon amikor azt mondják, hogy túlszűrt akvárium nincs, érdemes a szűrőt túlméretezni az akváriumhoz képest. Most meg az a probléma, hogy túlságosan is nagy az áramlás. Akkor csak nem mindig jó, ha túlságosan is forgatja a vizet a szűrő.
_________________ K.Tamás
|
2012. augusztus 4., szombat 18:54 |
|
|
asera
|
Elfelejtettem odaírni,hogy szigorúan korhatáros képek
|
2012. augusztus 4., szombat 18:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nagyon csúnya de innen szép győzni. Megemelt adag L.Carbo és az áramlás megváltoztatása segíteni fog. Köteles kartács nagyon jól leírta a leírandókat .
2012. augusztus 4., szombat 18:16 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Az esőztető nálam sem vált be (bár nálad a képeken nem látom, hogy azt használnál), és én is most váltottam a sima beömlőre, és az áramlásból is visszavettem. Még ugyan az eredmény nem 100%, de mintha kezdene visszahúzódni az alga.
|
2012. augusztus 4., szombat 17:47 |
|
|