Az előző akváriumot sikerült a meglévő cuccok felhasználásával, minimális anyagi befektetés mellett, minimális karbantartással elketyegtetni egy jó ideig, esetemben talán megdöbbentőnek tűnő több, mint fél évig. Elég unalmassá vált a látvány a végére már, őszintén bevallva már az elején is az volt, de nem nagyon akartam annyi időt rászánni a hobbira, mint korábban.
Kompromisszumokkal teli megoldás lett. Most viszont más van...
Rájöttem, hogy köves akinál tök mindegy milyen a scape, az elektromos fogkefe akkor is heti kéziszerszám, ha csak egy árva kavics van a vízben, és akkor is, ha kőbánya van bent, legfeljebb kicsit tovább kell kapirgálni.
Előkaptam hát a manten készletet, és nézegettem mit lehetne építgetni az adottságokból, kis rakosgatást követően most ezt dobta a gép.
Mobilos kép bocs, a fényképező kihasználatlansága okán simán le van merülve, még jó hogy van akvárium, legalább nem pókhálósodik tovább....
Paraméterek:
üveg: 60x30x35 cm (63 liter) opti-white
szűrés: EHEIM Prof 4 2271
fény: Giesemann Matrixx II - 4x24W, T5 6500K (elég sokat állítgattam a lámpát az előző scape esetében, kicsit sok a 96W 63 literre, még magasra emelve is észnél kellett lenni, mikor próbáltam követni CO2-vel és táppal. Ez nem Quad! Brutális a kialakított reflektor, ezért lehet, hogy ezúttal a 2x24W-al indítok kb. 15cm magasságban a kezdeti 6 órát feltolva egészen 7-7,5 órás világítási időig, meglátjuk mi lesz.)
CO2: magasnyomású rendszer Aquatic Nature diffúzorral
tápozás: dexkill micro-macro
talaj: Tropica Substrate 2,5 liter + ADA Amazonia Aqua Soil 20 liter + adalékok + ADA La Plata
kövek: kb. 28-30 kg manten kő és ennek zúzaléka
növények:
hemiathus callitrichoides cuba
micranthemum monte carlo
fissidens fontanus
hemianthus micranthemoides
rotala rotundifolia
eleocharis parvula
hydrocotyle sibthorpioides
halak,rákok: amano garnéla (5-6db) és 2db oto már várja új helyét
15db boraras urophthalmoides szintén