Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:33

Hozzászólás a témához  [ 202 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Következő
 Sulawesi minimal-Malili lake system 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

JANNUS333 írta:
Az utóbbi hónapban kicsit felpezsdült az élet a sulásban...Kicsit összekapnám mik és kik is kerűltek hozzám:
Kék Leg Poso garnéla garnéla
Az egyetlen faj amelyet felfedeztek Poso Tóban..--Indonéziában.--(google fordítás)nem tiszta hogy az egyetlen garnifaj ebben a tóban..vagy csak itt fordul elő..eredeti szöveg:Shrimp are the only species of shrimp found in Lake Poso in Indonesia
Maj' valaki lefordítja nekem..
Ez a gyönyörű garnéla talán a legkevésbé igényes Sulawesi garnélák közt. Nagyobb méretű és a fizikuma és színezete is nagyon érdekes.(kék, zöld,rózsaszin)-ez lehet halvány vagy egész kontrasztos Nem olyan félénk mint a többi suawesi faj, aktív az egész nap folyamán, és könnyen szaporodik.
Hazánkban nem igazán elterjedt....
Csak ajánlani tudom más sulawesi fajok mellé...ugyan úgy mint a félénk halaknál úgy ők a garnélák csapathajtói...merészebbek lesznek melletük félénkebb garniaink..

Kép

Csodás .
Sok sikert a tartáshoz .

2017. május 6., szombat 19:14
Sasszem

Az utóbbi hónapban kicsit felpezsdült az élet a sulásban...Kicsit összekapnám mik és kik is kerűltek hozzám:
Kék Leg Poso garnéla garnéla
Az egyetlen faj amelyet felfedeztek Poso Tóban..--Indonéziában.--(google fordítás)nem tiszta hogy az egyetlen garnifaj ebben a tóban..vagy csak itt fordul elő..eredeti szöveg:Shrimp are the only species of shrimp found in Lake Poso in Indonesia
Maj' valaki lefordítja nekem..
Ez a gyönyörű garnéla talán a legkevésbé igényes Sulawesi garnélák közt. Nagyobb méretű és a fizikuma és színezete is nagyon érdekes.(kék, zöld,rózsaszin)-ez lehet halvány vagy egész kontrasztos Nem olyan félénk mint a többi suawesi faj, aktív az egész nap folyamán, és könnyen szaporodik.
Hazánkban nem igazán elterjedt....
Csak ajánlani tudom más sulawesi fajok mellé...ugyan úgy mint a félénk halaknál úgy ők a garnélák csapathajtói...merészebbek lesznek melletük félénkebb garniaink..

Kép

2017. május 6., szombat 14:15
Sasszem

Köszi-köszi.. :pápá:

2017. április 30., vasárnap 20:55

Hajrá sok sikert.

Tapatalkkal küldve az én D5503 eszközömről

2017. április 30., vasárnap 20:53

Nagyon szépek! Sok sikert hozzájuk! :)

2017. április 30., vasárnap 20:50
Sasszem

Egész jól mennek a dolgok...vagy sok tyúkszart ettem gyerek koromban vagy nem tudom...
A Harlequinek elfogadták a szárazkaját...ez nagy szó mivel eddig még az se volt boztos hogy egy bizonyos édesvizi szivacs nélkül egyáltalán tarthatók-e..elvileg csak ezekről a szivacsokrol eszeget..no ez úgy nézz ki megdölt..

A másik "nagy hír" számomra legalábis az hogy az egyik yellow nose garnéla petés...nagy öröm és büszkeség ez számomra..Tudtommal Magyarországon Szentgyó és Wörösmókus kolegának sikerült ennek a fajnak egy másik változatát ugyan de szaporodásra bírni..

Szurkoljatok srácok.. :D

2017. április 30., vasárnap 20:40
Sasszem

Ami viszont a tankot illeti..egy kicsit túltoltam a csigákat..ami meglepő módon jó hatással volt a "növényzetre"..a stagnáló mohák és fissi maradványok el kezdrek zöldülni-gondolom a sok csiguszkaka hatására..

2017. április 30., vasárnap 7:16
Sasszem

Az új lakók beszoktak...gond nincs velük..picik, félénkek, ugyhogy a fényágyút meg fényképezőt még nem toltam rájuk...maradt a telós kép..

Kép

2017. április 30., vasárnap 7:10
Sasszem

Bővebben...szép lassan összeszedem magam és írkalok v.mit róluk...szóval.most..tutujgatom őket..mindösszesen azt hiszem ő a 6. sulawesi fajom..a Harlequin garnela...
Taiwani "baratainkal" konzultálva indítottam nekik is egy akit..csak reménykedem hogy itt magyarországon is megálják a helyüket..sajnos ithoni tapasztalatok nincsenek..ugyhogy kemény úttörő munka elé nézek 4 fajjal..suoritsatok..

2017. április 28., péntek 21:29
Adminisztrátor

JANNUS333 írta:
Több év sovárgás után végre megjöttek..
Nem volt egy sima menet...
Kép

Gratulálok .
Bővebben ? :)

2017. április 28., péntek 21:19
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 202 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Következő