Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
JANNUS333 írta: Az utóbbi hónapban kicsit felpezsdült az élet a sulásban...Kicsit összekapnám mik és kik is kerűltek hozzám: Kék Leg Poso garnéla garnéla Az egyetlen faj amelyet felfedeztek Poso Tóban..--Indonéziában.--(google fordítás)nem tiszta hogy az egyetlen garnifaj ebben a tóban..vagy csak itt fordul elő..eredeti szöveg:Shrimp are the only species of shrimp found in Lake Poso in Indonesia Maj' valaki lefordítja nekem.. Ez a gyönyörű garnéla talán a legkevésbé igényes Sulawesi garnélák közt. Nagyobb méretű és a fizikuma és színezete is nagyon érdekes.(kék, zöld,rózsaszin)-ez lehet halvány vagy egész kontrasztos Nem olyan félénk mint a többi suawesi faj, aktív az egész nap folyamán, és könnyen szaporodik. Hazánkban nem igazán elterjedt.... Csak ajánlani tudom más sulawesi fajok mellé...ugyan úgy mint a félénk halaknál úgy ők a garnélák csapathajtói...merészebbek lesznek melletük félénkebb garniaink.. Csodás . Sok sikert a tartáshoz .
2017. május 6., szombat 19:14 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Az utóbbi hónapban kicsit felpezsdült az élet a sulásban...Kicsit összekapnám mik és kik is kerűltek hozzám: Kék Leg Poso garnéla garnéla Az egyetlen faj amelyet felfedeztek Poso Tóban..--Indonéziában.--(google fordítás)nem tiszta hogy az egyetlen garnifaj ebben a tóban..vagy csak itt fordul elő..eredeti szöveg:Shrimp are the only species of shrimp found in Lake Poso in Indonesia Maj' valaki lefordítja nekem.. Ez a gyönyörű garnéla talán a legkevésbé igényes Sulawesi garnélák közt. Nagyobb méretű és a fizikuma és színezete is nagyon érdekes.(kék, zöld,rózsaszin)-ez lehet halvány vagy egész kontrasztos Nem olyan félénk mint a többi suawesi faj, aktív az egész nap folyamán, és könnyen szaporodik. Hazánkban nem igazán elterjedt.... Csak ajánlani tudom más sulawesi fajok mellé...ugyan úgy mint a félénk halaknál úgy ők a garnélák csapathajtói...merészebbek lesznek melletük félénkebb garniaink..
|
2017. május 6., szombat 14:15 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Köszi-köszi..
|
2017. április 30., vasárnap 20:55 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Hajrá sok sikert.
Tapatalkkal küldve az én D5503 eszközömről
2017. április 30., vasárnap 20:53 |
|
|
friz74
|
Nagyon szépek! Sok sikert hozzájuk!
|
2017. április 30., vasárnap 20:50 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Egész jól mennek a dolgok...vagy sok tyúkszart ettem gyerek koromban vagy nem tudom... A Harlequinek elfogadták a szárazkaját...ez nagy szó mivel eddig még az se volt boztos hogy egy bizonyos édesvizi szivacs nélkül egyáltalán tarthatók-e..elvileg csak ezekről a szivacsokrol eszeget..no ez úgy nézz ki megdölt.. A másik "nagy hír" számomra legalábis az hogy az egyik yellow nose garnéla petés...nagy öröm és büszkeség ez számomra..Tudtommal Magyarországon Szentgyó és Wörösmókus kolegának sikerült ennek a fajnak egy másik változatát ugyan de szaporodásra bírni.. Szurkoljatok srácok..
|
2017. április 30., vasárnap 20:40 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Ami viszont a tankot illeti..egy kicsit túltoltam a csigákat..ami meglepő módon jó hatással volt a "növényzetre"..a stagnáló mohák és fissi maradványok el kezdrek zöldülni-gondolom a sok csiguszkaka hatására..
|
2017. április 30., vasárnap 7:16 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Az új lakók beszoktak...gond nincs velük..picik, félénkek, ugyhogy a fényágyút meg fényképezőt még nem toltam rájuk...maradt a telós kép..
|
2017. április 30., vasárnap 7:10 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Bővebben...szép lassan összeszedem magam és írkalok v.mit róluk...szóval.most..tutujgatom őket..mindösszesen azt hiszem ő a 6. sulawesi fajom..a Harlequin garnela... Taiwani "baratainkal" konzultálva indítottam nekik is egy akit..csak reménykedem hogy itt magyarországon is megálják a helyüket..sajnos ithoni tapasztalatok nincsenek..ugyhogy kemény úttörő munka elé nézek 4 fajjal..suoritsatok..
|
2017. április 28., péntek 21:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
JANNUS333 írta: Több év sovárgás után végre megjöttek.. Nem volt egy sima menet... Gratulálok . Bővebben ?
2017. április 28., péntek 21:19 |
|
|