Sziasztok!
Kezd az akváriumom lassan olyan állapotba kerülni amit már meg merek mutatni nektek. Biotróp akvának szeretném, nem szeretném halak vagy növények felé billenteni a dolgot.
Dekorációként van benne egy tengeralattjáró, biztos sokaknak nem fog tetszeni, de én imádom és biztos hogy nem szedem ki! Sőt a kék gurámik és az ancik is imádják, mindig benne kuksolnak!
Bármilyen építő jellegű kritikát, tanácsot szívesen látok!!! (Szerintem rám is fér
)
Névadással kapcsolatosan is jöhet ötlet!
Technikai jellemzők:
Akva: bruttó 180l 90x40x50 egyedi rendelésre készült, cseresznye színű bútorral (hogy tetszen az asszonynak és menjen színben a konyhabútorhoz)
Szűrés: Hydor Ext. Professional Filter 250 gyári töltettel + AquaEl Fan1 belső szűrő
Világítás: 1x18W T8 Sera Daylight, ezt kaptam az akvához - tudom hogy kevés, fizetés után cserélve lesz 2 db Kompakt Dulux L 55W/865 Daylight 6500K-re
Talaj: 5l JBL táptalaj + 20 kg zúzott bazalt
CO2: jelenleg élesztős, ez is fejlesztésre fog kerülni + időnként besegítek easy carbo-val is
Tápozás: Papó féle micro, macró
Víz: 3/4 ozmó + 1/4 csapvíz Aquatannal kezelve
A háttér még nem tudom milyen legyen...
Halak:
2 db vitorlás
6 db gurámi (2 kék, 2 gyöngy, 2 kobalt)
2 db anic
3 db páncélos harcsa (1 belőle albínó)
2 db xifó
2 db molly
6 db guppy
2 db sziami algáző
2 db lazac
1 db cápamárna
4 neon (nem eszik meg a vitorlások
)
8 Dánió (4 csíkos, 4 rózsaszín)
Növények:
anubias
kagylótutaj
SP japan
moha
vizicsillag
valiseria
és egy pár aminek a nevét sem tudom
A növények egy része bizományban van nálam, megőrzöm, legjobb tudásom szerint vigyázok rájuk amíg a tulajuk újra össze nem rakja az akváját.
Köszönöm az eddigi rengeteg segítséget Myk74-nek és Papónak!
És akkor a képek (a kompakt gépem kölcsönben volt, bocsi a rossz telefonos minőségért):