Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:37

Hozzászólás a témához  [ 25 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3
 Submarine grave 
Szerző Üzenet

Lőttem egy pár új képet, a bal oldalon lévő anubias még keresi a helyét.

Csatolmány:
DSC_0037.jpg

Csatolmány:
DSC_0038.jpg

Csatolmány:
DSC_0041.jpg

Csatolmány:
DSC_0047.jpg

Csatolmány:
DSC_0048.jpg

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2013. december 29., vasárnap 19:38
Adminisztrátor

Garold írta:
Itt van pár kép a jelenlegi állapotról. Sajnos (vagy szerencsére) annyi a meló hogy alig élek, sokkal kevesebb időm van az akvával foglalkozni mint kellene. :cry:

A világítás upgrade folyamatban van, vettem 3m hideg fényű COB LED szalagot, várom hozzá a tápegységet Kínából. Ez lesz a 3. táp, az első (a HP scannerem tápja) 20 percet, a második ebay-en rendelt 3 órát bírt, remélem a harmadikkal már több sikerem lesz...

Van két ancim és három páncélos harcsám, nem könnyítik meg az életemet...aminek nincs min. 5-8 cm-es gyökere, vagy nincs kőhöz kötözve azt kitúrják...az sp japan leveleit pedig lerágják :ezkesz:
A fényképezésen is van még mit fejlődnöm, a kis kompakt samsung gépemen nem találok ideális fényképezési módot - mondjuk nem is erre van kitalálva :roll:

Csatolmány:
SAM_0807.JPG

Csatolmány:
SAM_0808.JPG

Csatolmány:
SAM_0803.JPG

Ha a világításod elkészül pár tő stem növény még elférne a háttérben.

2013. december 18., szerda 19:38

Itt van pár kép a jelenlegi állapotról. Sajnos (vagy szerencsére) annyi a meló hogy alig élek, sokkal kevesebb időm van az akvával foglalkozni mint kellene. :cry:

A világítás upgrade folyamatban van, vettem 3m hideg fényű COB LED szalagot, várom hozzá a tápegységet Kínából. Ez lesz a 3. táp, az első (a HP scannerem tápja) 20 percet, a második ebay-en rendelt 3 órát bírt, remélem a harmadikkal már több sikerem lesz...

Van két ancim és három páncélos harcsám, nem könnyítik meg az életemet...aminek nincs min. 5-8 cm-es gyökere, vagy nincs kőhöz kötözve azt kitúrják...az sp japan leveleit pedig lerágják :ezkesz:
A fényképezésen is van még mit fejlődnöm, a kis kompakt samsung gépemen nem találok ideális fényképezési módot - mondjuk nem is erre van kitalálva :roll:

Csatolmány:
SAM_0807.JPG

Csatolmány:
SAM_0808.JPG

Csatolmány:
SAM_0803.JPG

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2013. december 18., szerda 19:05

Szerintem pöpec!De majd élőben is meglesem,meg a szűrőre is kíváncsi vagyok!
Még több növény megy bele,és tökéletes lesz!
A fény növelés nagyon sokat fog számítani!
;)

2013. október 26., szombat 11:05

Sziasztok!

Kezd az akváriumom lassan olyan állapotba kerülni amit már meg merek mutatni nektek. Biotróp akvának szeretném, nem szeretném halak vagy növények felé billenteni a dolgot.
Dekorációként van benne egy tengeralattjáró, biztos sokaknak nem fog tetszeni, de én imádom és biztos hogy nem szedem ki! Sőt a kék gurámik és az ancik is imádják, mindig benne kuksolnak!

Bármilyen építő jellegű kritikát, tanácsot szívesen látok!!! (Szerintem rám is fér ;) )
Névadással kapcsolatosan is jöhet ötlet! :D

Technikai jellemzők:
Akva: bruttó 180l 90x40x50 egyedi rendelésre készült, cseresznye színű bútorral (hogy tetszen az asszonynak és menjen színben a konyhabútorhoz)
Szűrés: Hydor Ext. Professional Filter 250 gyári töltettel + AquaEl Fan1 belső szűrő
Világítás: 1x18W T8 Sera Daylight, ezt kaptam az akvához - tudom hogy kevés, fizetés után cserélve lesz 2 db Kompakt Dulux L 55W/865 Daylight 6500K-re
Talaj: 5l JBL táptalaj + 20 kg zúzott bazalt
CO2: jelenleg élesztős, ez is fejlesztésre fog kerülni + időnként besegítek easy carbo-val is
Tápozás: Papó féle micro, macró
Víz: 3/4 ozmó + 1/4 csapvíz Aquatannal kezelve
A háttér még nem tudom milyen legyen...

Halak:
2 db vitorlás
6 db gurámi (2 kék, 2 gyöngy, 2 kobalt)
2 db anic
3 db páncélos harcsa (1 belőle albínó)
2 db xifó
2 db molly
6 db guppy
2 db sziami algáző
2 db lazac
1 db cápamárna
4 neon (nem eszik meg a vitorlások :) )
8 Dánió (4 csíkos, 4 rózsaszín)

Növények:
anubias
kagylótutaj
SP japan
moha
vizicsillag
valiseria
és egy pár aminek a nevét sem tudom :oops:

A növények egy része bizományban van nálam, megőrzöm, legjobb tudásom szerint vigyázok rájuk amíg a tulajuk újra össze nem rakja az akváját.

Köszönöm az eddigi rengeteg segítséget Myk74-nek és Papónak!

És akkor a képek (a kompakt gépem kölcsönben volt, bocsi a rossz telefonos minőségért):
Csatolmány:
CAM00169.jpg

Csatolmány:
CAM00172.jpg

Csatolmány:
CAM00177.jpg

Csatolmány:
CAM00191.jpg

Csatolmány:
CAM00198.jpg

Csatolmány:
CAM00203.jpg

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Garold 2013. december 18., szerda 18:57-kor.

2013. október 25., péntek 11:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 25 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3