Szerző |
Üzenet |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
HUGO írta: pit975 írta: Sziasztok. Elfogyott a nitrivec-em, ezért beugrottam egy helyi kereskedőhöz ahol ezeket találtam. Használt már valaki ilyet, vélemény róla? Én is ezt használom! Tökéletes választás! Akkor ez egy jó választás volt,az áráról nem is beszélve. Köszi Papó a linket még nem taliztam vele.
|
2013. december 23., hétfő 16:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
pit975 írta: Sziasztok. Elfogyott a nitrivec-em, ezért beugrottam egy helyi kereskedőhöz ahol ezeket találtam. Használt már valaki ilyet, vélemény róla? Feleségem ezeket szemelte ki nem ellenkeztem sokat 10 db És ha már a gépet elővettem lőttem egy távolit. Nem a legjobb minőségben. 9. napos viewtopic.php?f=13&t=969&p=36214#p36214
2013. december 23., hétfő 16:35 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Sziasztok. Elfogyott a nitrivec-em, ezért beugrottam egy helyi kereskedőhöz ahol ezeket találtam. Használt már valaki ilyet, vélemény róla? Én is ezt használom! Tökéletes választás!
_________________ Pé.Zoli
|
2013. december 23., hétfő 16:34 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Sziasztok. Elfogyott a nitrivec-em, ezért beugrottam egy helyi kereskedőhöz ahol ezeket találtam. Használt már valaki ilyet, vélemény róla? Feleségem ezeket szemelte ki nem ellenkeztem sokat 10 db És ha már a gépet elővettem lőttem egy távolit. Nem a legjobb minőségben. 9. napos
|
2013. december 23., hétfő 16:28 |
|
|
pit975
|
Azzal tápozok, csak a gyári előírt felét tolom.
|
2013. december 22., vasárnap 17:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
pit975 írta: Ugyan azt tapasztalom az africana talajnál mint az előző akvárium indításnál drop chekker állandó zöld volt, ahogy indítom a levegő porlasztást reggelre kékre változik a reagens. Levegő nélkül zöld marad. Tehát a ph-t erősen befolyásolja.
Most a 2,5 literes tropica táptalajt raktam nem az 1 literest talán tovább bírja majd. Viszont a foszfát szintet tényleg figyelni kell mert elég sokat kiereszt magából a 2.5 liter. Napi vízcsere erősen ajánlott!!! A növényeket mintha húznák olyan iramban nőnek, alga egyenlőre nincs, egy kis mikro tápot tegnapi víz csere után már adtam, kállium folyamatosan már az elejétől ment. Az előző akváriumnál kivártam a 2 hetet de azt soknak éreztem táp nélkül.
Napi 6 órát világítok, fény csövekkel 72w-tal. HQI nem merem még felrakni. Takarító brigádot az 5. napon raktam be. 5 amanó garni 1 kis sziámi, 2 törp szívót. Hmm Pit . Ha DR Gardennel tápoznád a microt akkor eleve menne vele a kálium . (ez nem reklám akar lenni csak tény ) Macro valóban nem kell még. A micro mehet az első perctől.
2013. december 22., vasárnap 17:05 |
|
|
pit975
|
Ugyan azt tapasztalom az africana talajnál mint az előző akvárium indításnál drop chekker állandó zöld volt, ahogy indítom a levegő porlasztást reggelre kékre változik a reagens. Levegő nélkül zöld marad. Tehát a ph-t erősen befolyásolja.
Most a 2,5 literes tropica táptalajt raktam nem az 1 literest talán tovább bírja majd. Viszont a foszfát szintet tényleg figyelni kell mert elég sokat kiereszt magából a 2.5 liter. Napi vízcsere erősen ajánlott!!! A növényeket mintha húznák olyan iramban nőnek, alga egyenlőre nincs, egy kis mikro tápot tegnapi víz csere után már adtam, kállium folyamatosan már az elejétől ment. Az előző akváriumnál kivártam a 2 hetet de azt soknak éreztem táp nélkül.
Napi 6 órát világítok, fény csövekkel 72w-tal. HQI nem merem még felrakni. Takarító brigádot az 5. napon raktam be. 5 amanó garni 1 kis sziámi, 2 törp szívót.
|
2013. december 22., vasárnap 13:12 |
|
|
pit975
|
Köteles írta: Nem lehetett volna beültetés előtt megkérdezni ? Ebben a kis aksiban soknak tűnik a kő. Nem tudom hogy a parvula mennyit fog ebből eltakarni. A két jobboldali fekvő mintha ellopná a mélységet. De ez csak az én első benyomásom. Szia, Papóval is beszéltük PÜ-ben hogy sok a kő. Én szerintem a jobb oldal veszíteni fog hangsúlyából ha meg erősödnek a növények, Vízfelszintől kb 10-12 cm-re van a főkő. az fölé akarom növeszteni a hátsó stem növényt ( rotala green). + még hiányzik az elképzelt növényekből 1-2 fajta úgy gondoltam ha majd meg erősödnek a növények jobban mutassa magát hogy milyen kéne még bele. Első körbe futó növényt tennék még valamelyik sziklára , de az is lehet hogy moha lesz majd.
|
2013. december 22., vasárnap 9:31 |
|
|
Köteles
|
Nem lehetett volna beültetés előtt megkérdezni ? Ebben a kis aksiban soknak tűnik a kő. Nem tudom hogy a parvula mennyit fog ebből eltakarni. A két jobboldali fekvő mintha ellopná a mélységet. De ez csak az én első benyomásom.
|
2013. december 22., vasárnap 0:08 |
|
|
pit975
|
|
2013. december 21., szombat 23:35 |
|
|