Szerző |
Üzenet |
Daníí
|
SlyChocolate írta: Daníí írta: Gratula hozzá szép kis kezdet, 1-2hét és már nyírhatod is a dolgokat Halak mennyi ideig lesznek akváriumon kívül? Most tettem vissza őket. Nem kell ide semmi hókusz-pókusz mint ahogyan sokan csinálják induláskor. Még is full alga az akvájuk akkor meg minek....? Talán egy-két esetben van amikor várnék a halakkal pár hetet ha a szűrő is "szűz" lenne. Viszont most nem így van két hónapja megy és ráadásul kicsit túl méretes is az akvához. Illetve ha az a bizonyos talajom és táp talajom lenne ami jó ideig ammóniát termel. Hála az égnek a Tropica termékei nem ilyenek így ezzel nem kell számolnom. Így nyugodt szívvel pakoltam vissza a jószágokat. Max annyi, hogy most kb. két hétig kétszer cserélek vizet illetve lehet megritkítom a halacsok kajáját... Minden más ezerrel CO2, táp, fény... Én is így vagyok vele, ezt tudod te is
|
2011. december 18., vasárnap 12:24 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mivel tegnap nézegettem a régebbi akvákat. Radek kolléga régi csodaszép medencéjében felfedeztem a HC tartás új lehetőségét. Így én is kipróbálom hátha sikeres lesz a fára kötözni ezt a kis növényt. Anno Ő így oldotta meg. Jobb oldalon felül van a HC. Ma délelőtti képek amik persze a nyomába sem érhetnek a Radek kolléga képeinek... A régi Red Moor egyik ágát elhelyeztem az új gyökér ágai közt egy kis HC-val.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. december 18., vasárnap 12:23 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
myk74 írta: Uh!Ez se lesz piskóta!Továbbra is várjuk a képeket! Köszönöm Miki. Reméljük igazad lesz... Ígérem képekből most sem lesz hiány. myk74 írta: Én lehet egy pici anubias-t tennék be a kövekhez a fa tövébe.Nagyon szép lesz ,nagyon jól mutatnak a kövek a fa előtt!
Ahogy írtam pontosan ezt nem akartam, hogy sok fajta legyen ebben a kis akvában. Vagy épp ahogy lakberendezők mondják "minimál design" valami hasonlóra törekedek a mostani akvánál. Tehát a kevesebb több lehet a végére...??? Meglátjuk milyen lesz ha beindulnak a zűdségek.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. december 18., vasárnap 9:55 |
|
|
SlyChocolate
|
Daníí írta: Gratula hozzá szép kis kezdet, 1-2hét és már nyírhatod is a dolgokat Halak mennyi ideig lesznek akváriumon kívül? Most tettem vissza őket. Nem kell ide semmi hókusz-pókusz mint ahogyan sokan csinálják induláskor. Még is full alga az akvájuk akkor meg minek....? Talán egy-két esetben van amikor várnék a halakkal pár hetet ha a szűrő is "szűz" lenne. Viszont most nem így van két hónapja megy és ráadásul kicsit túl méretes is az akvához. Illetve ha az a bizonyos talajom és táp talajom lenne ami jó ideig ammóniát termel. Hála az égnek a Tropica termékei nem ilyenek így ezzel nem kell számolnom. Így nyugodt szívvel pakoltam vissza a jószágokat. Max annyi, hogy most kb. két hétig kétszer cserélek vizet illetve lehet megritkítom a halacsok kajáját... Minden más ezerrel CO2, táp, fény...
|
2011. december 18., vasárnap 9:42 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Uh!Ez se lesz piskóta!Felül hagyod majd összenőni a két ágon lévő mohát?Én lehet egy pici anubias-t tennék be a kövekhez a fa tövébe.Nagyon szép lesz ,nagyon jól mutatnak a kövek a fa előtt!Továbbra is várjuk a képeket!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. december 18., vasárnap 8:15 |
|
|
Daníí
|
Gratula hozzá szép kis kezdet, 1-2hét és már nyírhatod is a dolgokat Halak mennyi ideig lesznek akváriumon kívül?
|
2011. december 17., szombat 23:04 |
|
|
SlyChocolate
|
csabi1987 írta: Remélem hamarosan jönnek a képek! Nálad nem jelent meg a két fotó? Pedig linkeltem a hsz-ben.
|
2011. december 17., szombat 21:59 |
|
|
csabi1987
Csatlakozott: 2011. július 7., csütörtök 15:47 Hozzászólások: 116
|
Remélem hamarosan jönnek a képek!
|
2011. december 17., szombat 21:53 |
|
|
SlyChocolate
|
Szóval nem akartam túl sok növény fajt bezsúfolni 42 literbe. Be kell, hogy lássam az előző akvában ez szerintem hiba volt. Most minden maradt a régiben egy-két változtatással. Lecseréltem a mandot kavicsra (apám ebbe milyen egyszerű ültetni!!!) a növényekből kevesebb fajtát hagytam meg. Bekerült az új Red moor gyökér amit most így helyeztem el. És a SZERELMEM AZ UG... Ma este raktam össze az akvát. Kicsit még ködös a víz de majd letisztul... Ilyen lett.
|
2011. december 17., szombat 21:51 |
|
|
SlyChocolate
|
SlyChocolate írta: Jelentem az előkészületek meg voltak és végre rakhatom össze az új setupot. Ezúton is szeretném megköszönni HUGO kolléga gyors, rugalmas segítségét. Köszi HUGO!!! Most jut eszembe mekkora bunkó vagyok. Gabi bának meg sem köszöntem, hogy mennyit segített nekem az akvakertészkedésben! Köszönöm Mester!
|
2011. december 17., szombat 21:28 |
|
|