Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
No kérem akkor egy kis összegzést írnék az elmúlt 9-10 hónapi akvarizálásomról. Tudjátok jól hosszú-hosszú ideje ott az ecset illetve az üvegen a zöld-alga.
A történet valamikor 2012 október-november környékén kezdődött. Amikor is az akkori akvát szétkaptam majd újra indítottam. Mondván az alig egy évet Tropica talaj kimerülhetett... (közben mások évekig tolták, tolják vele...) Majd a tavaly évégétől máig alga volt hol több hol kevesebb. Igazából kipróbáltam mindent amit lehetett: -Kisebb, más irányú flow. -Több ideig, kevesebb ideig világítottam. -Máshová tettem a diffit. -Több táp, kevesebb táp. -Még CO2 nélkül is ment egy hetet (nem abban van valami?) -TF helyett TPN. -Macro nélkül majd azzal, gyári adagolással majd kevesebbel. -Carbo elhagyáas -Teszteltünk vizet ami jó volt. Stb...
Mindezeket egy füzetben feljegyezve mentek a változtatások de a probléma mindig megmaradt. Ezek a változtatások kb januártól máig tartott folyamatos naplózás mellett. Minap szóban voltak a fénycsövek és az, hogy a 3darab 6000Kelviesből egyet érdemes lenne kiesebbre cserélni. Miközben ezen gondolkodtam jutott a "fejembe" a felismerés! Milyen jó, hogy az ember mindent fotóz és naplóz. Mikor is tettem fel a tükröket a csövekre???
HEURÉKA!!!
Pontosan kb tavaly ősszel no kérem azóta ver a "Magasságos" az algával. Mi lehet a gond? Szerintem csak annyi, hogy (és ez szemmel is jól látható) a tükrök a csövek összes fényét összegyűjtik. Így koncentráltabb lett a fény mint előtte. Ma reggel le is szedtem a csövekről, majd pilács fel, az állam a padlót verte mennyivel szórtam a megvilágítás. Lehet ez csak fikció meg beleokoskodás nem tudom de hamarosan kiderül... Mindenesetre régen csak a csövek fényvisszaverő nélkül mondhatom algamentes volt minden. Ezért ezt is ki kell próbálnom.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. március 31., vasárnap 9:37 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mexx2 írta: SlyChocolate írta: Mexx2 írta: Az Alternanthera reineckii 'Mini' szépen növöget? Szombaton vettem ki a zseléből, jó a kérdés csak kicsit korai még. Csak mert az enyémeknek valami hiányzik. Majd csinálok képet. Oksa.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. március 25., hétfő 21:15 |
|
|
SlyChocolate
|
|
2013. március 25., hétfő 21:11 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: Mexx2 írta: Az Alternanthera reineckii 'Mini' szépen növöget? Szombaton vettem ki a zseléből, jó a kérdés csak kicsit korai még. Csak mert az enyémeknek valami hiányzik. Majd csinálok képet.
_________________ K.Tamás
|
2013. március 25., hétfő 21:01 |
|
|
SlyChocolate
|
Mexx2 írta: Az Alternanthera reineckii 'Mini' szépen növöget? Szombaton vettem ki a zseléből, jó a kérdés csak kicsit korai még.
|
2013. március 25., hétfő 20:58 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Az Alternanthera reineckii 'Mini' szépen növöget?
_________________ K.Tamás
|
2013. március 25., hétfő 20:56 |
|
|
SlyChocolate
|
HUGO írta: Sajnos nincs a számára hely. Te tudod. De ez nem a növény még mindig kicsit kuriózum sorba tartozik. Nem mindig kapható, én is a csillagok együtt állásásnak köszönhettem, hogy kaptam a Mestertől egy ici-pici tövet anno.
|
2013. március 25., hétfő 20:51 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sajnos nincs a számára hely.
_________________ Pé.Zoli
|
2013. március 25., hétfő 20:47 |
|
|
SlyChocolate
|
HUGO írta: Lotusszal én is kacérkodok. Szép lesz az aki Sly! Nem kacérkodni kell, hanem menni be a Mesterhez amíg van még belőle...
|
2013. március 25., hétfő 20:43 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nekem most kicsit üresnek tűnik, egyébként meg a színek azok szépek. Mi lenne még hogy ha sűrűbb lenne !
|
2013. március 25., hétfő 20:42 |
|
|