|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 6:36
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ez nagyon - de nagyon jó !! Miért nem csináltál eddig ilyet Zoli ??
2011. július 10., vasárnap 22:14 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Háj Szláj, köszi a fotót. Én a következőképpen járnék el: 1. Két zöld folt, be kell dúsítani, mert nem túl kedvező látvány, hogy tászik az akva hátulja/üvege, illetőleg a növények szára. 2. Lila vonal lenne az a magasság, ameddig én a hm-et és a didipipit visszavágnám, a levágott szárakat meg letolnám vissza a földbe (ld. 1. pont) 3. kék szaggatott vonal lenne az a pont, amikor ezt az egészet megismételném még kb. 2x-3x addig, míg az alja annyira nem dús, hogy nem látsz hátra a sövényen. (Ha jól csinálod, a növény szárait a blyxa és a stauro úgyis kitakarja.) Ha ezzel megvagy, a piros csík a HM-é, a narancs a didié. Úgy metszeném őket, hogy ezt a formát kapjam vigyázva arra, hogy a hátsó fal felé kocogó ág látható maradjon, ne bújjon el a HM-ben. És itt jön a legelső feltett fotód, mert nekem baromira tetszik a középső kis pamacs, amiből hanyagul kinyúlik az ágacska, na én ezt az állapotot visszaállítanám és ahhoz a ponthoz alkalmazkodnék a nyírás alkalmával. Ha megnézed, a narancs és a piros vonalak tetszéspontja oda esik (már amennyire meg tudtam ítélni a fotódon) Aztán már nem mutogatnám az akvát, mert elkészülhetne róla a versenyfotó. Egyik növény nyírása miatt sem aggódnék, mert mind olyan, mint a dudva. Tápozod őket, fényből is van 1 w/l a medence fölött, így a fényhiány sem okozna nekik gondot. Az ollódat meg vidd el Papóhoz felbátorítani. Biztosan ért hozzá, tudja, hogyan kell felajzani.
2011. július 10., vasárnap 22:10 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Levinen írta: Na jó van változás, de én a háttérnél vártam egy drasztikus nyírást. Na majd legközelebb. Visszatérve a Fissidensre, elmondom neked, hogy miért jobb a nyírás, mit a tépés. Ez a növény is úgy szép, ha nem hagyjuk a hajtásokat hosszúra nőni, mert elveszti a sajátságos struktúráját. Mint minden növény a nyírástól lesz szép, tömör, katonás. Hiába ritkítod ki, a kis szálak nyurgák lesznek, és nem fognak szépen mutatni. Nyilván a vágásnak is vannak hátrányai, ahogy írtad is, de az alap koncepció az, hogy minden növény a legszebb formáját mutassa. Én mindig megnyírom és mindig szép gömbök képét mutatják. Köszi az infót. Már sokat gondolkodtam a mohák nyírásán és arra jöttem rá, és a legközelebbi akvámban is így csinálom. Csak azon ágakra lesz moha kötözve amit ki tudok venni az akvából. Most a 6 db mohás ágból 3-om kivehető a többi az alap redmoor része. Azzal ha a mohás gyökereket kitudom venni az akvából. Úgy tudnám nyírni őket pl egy vödör vízben, hogy minden lehulló moha darab nem az akva alján landol hanem a vörörbe. Arról nem is beszélve, hogy így van lehetőségem más setup kialakítására is. Az ágak más elhelyezésével.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. július 10., vasárnap 22:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Levinen írta: Na jó van változás, de én a háttérnél vártam egy drasztikus nyírást. Na majd legközelebb. Visszatérve a Fissidensre, elmondom neked, hogy miért jobb a nyírás, mit a tépés. Ez a növény is úgy szép, ha nem hagyjuk a hajtásokat hosszúra nőni, mert elveszti a sajátságos struktúráját. Mint minden növény a nyírástól lesz szép, tömör, katonás. Hiába ritkítod ki, a kis szálak nyurgák lesznek, és nem fognak szépen mutatni. Nyilván a vágásnak is vannak hátrányai, ahogy írtad is, de az alap koncepció az, hogy minden növény a legszebb formáját mutassa. Én mindig megnyírom és mindig szép gömbök képét mutatják. Az az igazság , hogy még én sem nyírtam meg soha a Fissidenst. Ha túl nagyra nőtt kicseréltem egy kisebbre Ezek után megpróbálom
2011. július 10., vasárnap 21:58 |
|
|
Levinen
|
Na jó van változás, de én a háttérnél vártam egy drasztikus nyírást. Na majd legközelebb. Visszatérve a Fissidensre, elmondom neked, hogy miért jobb a nyírás, mit a tépés. Ez a növény is úgy szép, ha nem hagyjuk a hajtásokat hosszúra nőni, mert elveszti a sajátságos struktúráját. Mint minden növény a nyírástól lesz szép, tömör, katonás. Hiába ritkítod ki, a kis szálak nyurgák lesznek, és nem fognak szépen mutatni. Nyilván a vágásnak is vannak hátrányai, ahogy írtad is, de az alap koncepció az, hogy minden növény a legszebb formáját mutassa. Én mindig megnyírom és mindig szép gömbök képét mutatják.
|
2011. július 10., vasárnap 21:50 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Igaz a HC kimaradt a szórásból. No de majd legközelebb kap ő is jó bőven.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. július 10., vasárnap 21:43 |
|
|
SlyChocolate
|
Levinen írta: Igazából túl nagy változást nem látok. De áruld el a titkot, a HM és a Didiplis aláíratott veled egy meg nem támadási (nyírási) szerződést? Szeretnék látni végre egy nyaktilót. Én is ma nyírtam az akit, na ott van változás. Nincs változás? Nézd újra a két képet. Ilyen volt: Ilyen lett:
|
2011. július 10., vasárnap 21:40 |
|
|
SlyChocolate
|
HUGO írta: Ha lentebb vágnád vissza nem bokrosodna be jobban? Amúgy még mindig csodálatos! Úgy szoktam, a talajtól párcentire nyírom de ez a növény igyekszik mindig helyet hagyni magának. Szóval nem egy HM.
|
2011. július 10., vasárnap 21:37 |
|
|
Levinen
|
Igazából túl nagy változást nem látok. De áruld el a titkot, a HM és a Didiplis aláíratott veled egy meg nem támadási (nyírási) szerződést? Szeretnék látni végre egy nyaktilót. Én is ma nyírtam az akit, na ott van változás.
|
2011. július 10., vasárnap 21:36 |
|
|
SlyChocolate
|
papó írta: Ja .. kérem a szépségért meg kell szenvedni. A Didiplis végéből én mindíg sokat visszaűltetek. Amúgy nem vészes A következő nyíráskor az lesz. Én is gondolkodtam már rajta. Köszi a tippet.
|
2011. július 10., vasárnap 21:36 |
|
|