|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:55
|
Szerző |
Üzenet |
premierpark
Csatlakozott: 2013. augusztus 25., vasárnap 19:18 Hozzászólások: 429
|
Sziasztok megint eltelt egy kis idő és azt hiszem itt az ideje, hogy újra írjak valamit szóval az eltelt pár hétben voltak kisebb-nagyobb változások mind halak, mind növények terén. ahogy papó írta, nagyon hangsúlyosak voltak a kövek a jobb oldalon, ezt szerettem volna kicsit kompenzálni, ezért bekerült egy kis microsorum a kis akváriumból nekem valamivel jobbnak tűnik így nagyon megtetszett ez a növény a hc mintha kicsit kezdene sárgulni mióta macro megvonás van nem tudom, hogy ez lehet-e az oka vagy csak valami gebasz van minden esetre most figyelem a viselkedését és előbb-utóbb csak lesz vele valami halak tekintetében: jött: 2db badis badis - ebből a piros csíkos verzió nagyon megtetszett a kis visszafogott viselkedésük 2db oto - a 4db-hoz kellett még 2 hogy teljes legyen a csapat 2db algézó géb - brutális munkát végeznek, mióta bent vannak kb negyedére csökkent az alga. állandóan cuppognak mindenen, hihetetlen jó takarítóbrigád 10db amanda lazac - jópofa kis halak a ramik mellé pont passzolnak nagyon jól mutatnak menni fog: 2db ecsetfarkú platti - átrakom őket a kakdukhoz, hogy legyen kivel tréningezni csak próbaképp és egy kép is van: DSC_0445 by Kiss Erik, on Flickr
|
2015. szeptember 20., vasárnap 19:31 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon jó lenne az akváriumod , de - ha elfogatsz kritikát - a kövekre kellene valamilyen növényt -esetleg mohát - telepíteni , hogy ne uralja ennyire a teret .
2015. augusztus 25., kedd 18:25 |
|
|
premierpark
|
Sziasztok Hosszú kihagyás után ismét itt vagyok. Nyaraltam, dolgoztam stb... mostanában ezért nem nagyon volt időm mutatni nektek az akváriumról valami kis szösszenetet, de most próbálok pótolni mindent. A vízcserék a nyáron háttérbe szorultak, mert elég keveset voltam az akvárium közelében, illetve az is elvette a kedvemet, hogy a "gagyi" prodac vízpumpám nem nyomta fel a vizet az akváriumba csak akkor ha a hordót felraktam egy székre, szóval elég körülményes volt mindezt úgy megtenni, hogy a szőnyegpadló ne legyen teljesen vizes. Ezt tegnap megelégeltem, elcammogtam egy boltba és vettem egy eheim compact 1000-es csodát. Hát gondolom nem kell mondani, de kb tizede idő alatt megvolt a vízcsere és a fürdőből nyomattam vissza a vizet, úgyhogy eléggé könnyű volt a dolog. Szerintem most a gyors vízcserék lehetőségén megindulva heti 2-szer fogom majd megejteni a műveletet és több tápozást fogok alkalmazni, mert szeretném, hogy ha a következő magyar versenyre valami szép eredménnyel tudnék visszaemlékezni. Nagyon tetszenek a TF tápok, de gondolkodom abban is hogy át állok adára ha elfogy, mert azt még sosem próbáltam és érdekelne, hogy a hazai termékek mellett hogy szuperál a csodaszer. Növényeket eddig nem ültettem vissza a nyírás után, valószínűleg ez volt az oka annak, hogy nem nagyon akart megindulni a bokrosodás, tehát most visszavágtam eléggé a növényeket és a nyesedéket visszaültettem. Több dolog is van ami nem tetszik az akváriumban, úgyhogy amint lesz egy verseny állapotom, akkor fotó és szedem szét. Addig is van itt egy kép róla a karbantartás utáni állapotról: fel by Kiss Erik, on Flickr köszönöm, hogy benéztél
|
2015. augusztus 25., kedd 18:13 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
premierpark írta: papó írta: Klassz hangulata van akváriumodnak . A gondozásról annyit ,- bölcselkedjek egy kicsit - a kevesebb néha több ... Köszönöm. Azon gondolkodom még, hogy ami legfelül van kő azt kisebb darabokra törném, és raknék közé riccardiát és akkor olyan lenne mintha mohás lenne a hegyoldal jó ötlet lehet? Azért nem kell eltörni a köveket . ha a résekbe teszel mohát akkor is jó lesz.......
2015. augusztus 7., péntek 11:56 |
|
|
premierpark
|
papó írta: Klassz hangulata van akváriumodnak . A gondozásról annyit ,- bölcselkedjek egy kicsit - a kevesebb néha több ... Köszönöm. Azon gondolkodom még, hogy ami legfelül van kő azt kisebb darabokra törném, és raknék közé riccardiát és akkor olyan lenne mintha mohás lenne a hegyoldal jó ötlet lehet?
|
2015. augusztus 7., péntek 11:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
premierpark írta: Sziasztok, elég régen jártam erre. Kicsit kisebb a napló aktívsága pár ok miatt, de gondoltam most rakok fel egy képet meg némi írást is hozzá. DSC_0976 by Kiss Erik, on Flickr Szóval, az algák nagy részét sikerül lenyomnom az akváriumban, mostanában már az üvegen sincsen. Arra jöttem rá, hogy ha kevesebbet matatok benne és hagyom a természetet dolgozni akkor minden elkerülhető. A vízcsere sincsen nagyon ütemezve. Amikor eszembe jut cserélek egy 50-ot és annyi az egész. A cserénél sem úgy oldom meg, hogy tiszta ozmó és visszasózva, hanem 2/3 rész ozmó a többi meg sima csapvíz (ezzel beállítom a hőmérsékletet is ugyanolyanra mint az akvárium) és utána sózok rá ha kell. Így kevesebb gh/kh+ kell bele, tehát pénztárca barátabb a dolog és a vízkő sem jelent meg egyelőre. A tápozás még mindig TF Planterrel történik (eddig ez vált be a legjobban, de ADA terméket még nem próbáltam) . A co2 1 bubi / másodperc. Minden él és virul. A halak is és a növények is. Bár a rotala az utolsó nyírás óta nem akar észhez térni, de még adok neki egy kis időt és ha nem jön rendbe akkor csere lesz. Az arany ramik már többször is ikráztak, de sajnos kicsi még nem lett belőle, gondolom én a plattik miatt, de tényleg nem tudom az okát. Hűteni nem kellett egyelőre a vizet. A legnagyobb kánikulában is max 28 fokra ment fel a hőmérséklet. Egy különös dolgot véltem felfedezni a hetek alatt. Ha a lámpát nagyon leengedem, nem jön elő alga de a növények se nőnek, nem értem mi lehet az oka, de kb 25-30 centi magasan kell lenni ahhoz a lámpának hogy minden bubizzon és nőjenek a növények. Ez nem baj, csak eléggé furcsa volt számomra. Köszönöm, hogy benéztél Klassz hangulata van akváriumodnak . A gondozásról annyit ,- bölcselkedjek egy kicsit - a kevesebb néha több ...
2015. augusztus 7., péntek 11:42 |
|
|
premierpark
|
Sziasztok, elég régen jártam erre. Kicsit kisebb a napló aktívsága pár ok miatt, de gondoltam most rakok fel egy képet meg némi írást is hozzá. DSC_0976 by Kiss Erik, on Flickr Szóval, az algák nagy részét sikerül lenyomnom az akváriumban, mostanában már az üvegen sincsen. Arra jöttem rá, hogy ha kevesebbet matatok benne és hagyom a természetet dolgozni akkor minden elkerülhető. A vízcsere sincsen nagyon ütemezve. Amikor eszembe jut cserélek egy 50-ot és annyi az egész. A cserénél sem úgy oldom meg, hogy tiszta ozmó és visszasózva, hanem 2/3 rész ozmó a többi meg sima csapvíz (ezzel beállítom a hőmérsékletet is ugyanolyanra mint az akvárium) és utána sózok rá ha kell. Így kevesebb gh/kh+ kell bele, tehát pénztárca barátabb a dolog és a vízkő sem jelent meg egyelőre. A tápozás még mindig TF Planterrel történik (eddig ez vált be a legjobban, de ADA terméket még nem próbáltam) . A co2 1 bubi / másodperc. Minden él és virul. A halak is és a növények is. Bár a rotala az utolsó nyírás óta nem akar észhez térni, de még adok neki egy kis időt és ha nem jön rendbe akkor csere lesz. Az arany ramik már többször is ikráztak, de sajnos kicsi még nem lett belőle, gondolom én a plattik miatt, de tényleg nem tudom az okát. Hűteni nem kellett egyelőre a vizet. A legnagyobb kánikulában is max 28 fokra ment fel a hőmérséklet. Egy különös dolgot véltem felfedezni a hetek alatt. Ha a lámpát nagyon leengedem, nem jön elő alga de a növények se nőnek, nem értem mi lehet az oka, de kb 25-30 centi magasan kell lenni ahhoz a lámpának hogy minden bubizzon és nőjenek a növények. Ez nem baj, csak eléggé furcsa volt számomra. Köszönöm, hogy benéztél
|
2015. augusztus 7., péntek 11:20 |
|
|
premierpark
|
Köszönöm szépen
|
2015. július 11., szombat 18:00 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Nagyon tetszik az akváriumod! Gratulálok!
|
2015. július 11., szombat 17:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
premierpark írta: papó írta: Tetszik amit látok köszönöm. most még azon gondolkodom, hogy riccardia kellene még a kövek repedéseibe és az nagyon jól mutatna. meg valahogy kellene még növelnem a térhatást mert kis akváriumnak hat nem tudom, hogy hogyan lehetne megoldani. valakinek esetleg tipp? Valamit megpróbálok kitalálni és berajzolom ...
2015. július 11., szombat 15:30 |
|
|