Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:52

Hozzászólás a témához  [ 206 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
 Sínai-hegy 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Amit zavarosnak látsz , az nanopuder .
Elvégzi a dolgát és el fog tűnni .

2015. április 29., szerda 19:28

zoi írta:
Gratulálok az induláshoz! Néhány észrevétel a képek alapján:
Nekem picit magasnak tűnik elöl az aljzat, de lehet, hogy csal a kép. Picit jobban lejtősre raktam volna, hogy növelje a mélységet.
Előre én raknék még valami buckát, hogy ellensúlyozza a jobb oldalt, illetve néhány kisebb kővel kiegészíteném a nagy kupacot. (amennyiben van még köved)

Ezzel a technikával viszont unalmas lesz. Esélyük sincs az algáknak, csak kaszálni kell majd az új ollóval ;)

Szia,
köszönöm szépen hogy benéztél hozzám. A talaj durván 7-8 cm mindenhol, azért "csináltam" ilyen magasra mert az előző scape indításnál úgy jártam, hogy tettem bele 5 cm-t és lett belőle 3,5 cm mert az amazonia közé kis levegő buborékok szorulnak (nem tudom, hogy hogy lehetséges) és miután azok ugye eltűntek az egész talaj kicsit tömődött és alacsonyabb lett. Most ezt próbáltam kiküszöbölni, lehet hogy kicsit sok lett :). A talaj emelést hátrafelé szándékosan nem csináltam meg, mert szerettem volna egy tisztást amiből csak úgy pikk-pakk kiemelkedik valami. (nem szeretnék senkit leutánozni és láttam már olyan akinek hasonló volt csak a jobb oldal magasabb és kicsit más forma. próbáltam elvonatkoztatni). Kissebb kövek nem voltak, lehet hogy most hétvégén hazaviszem hétvégére még a 2 nagy követ ami megmaradt és félbe töröm, csak azt nem tudom, hogy hova rakjam őket. nagyon nem merek "laza köveket" belerakni, mert hallottam már olyat, hogy szétdűlt valami és akkor az üveg is tört. így is aggódom kicsit. Majd növényekkel kíváncsi leszek, hogy hogyan fog kinézni, ha már teljes lesz a kép.

aladin írta:
Egy kis terepvadítás valóban jót tenne .
Algamentest !

köszönöm a jókívánságot :)

papó írta:
Mindaddig sokáig tart a víz letisztulása , míg nincs elég nitrifikáló baktérium az akváriumodban .
Pár nap múlva ez az idő akár lecsökkenhet fél -egy óra hosszára .
Nagyon katonás munkát végeztél . Szép lesz .
Algamentes folytatást !

Köszönöm szépen a biztató szavakat :) Úgy érzem megint nem sikerült egy "verseny" akváriumot készíteni, de akkor leszek jobb, ha mindig tanulok a hibákból :)
Starterből 80 cseppet raktam tegnap is meg ma is, nem sok egy kicsit? :) nagyon színezi a vizet, ez normális? (zavaros)

és egy kép máról:

KépUntitled by kisserik93, on Flickr

2015. április 29., szerda 19:13

Egy kis terepvadítás valóban jót tenne .
Algamentest !

2015. április 29., szerda 18:41

Gratulálok az induláshoz! Néhány észrevétel a képek alapján:
Nekem picit magasnak tűnik elöl az aljzat, de lehet, hogy csal a kép. Picit jobban lejtősre raktam volna, hogy növelje a mélységet.
Előre én raknék még valami buckát, hogy ellensúlyozza a jobb oldalt, illetve néhány kisebb kővel kiegészíteném a nagy kupacot. (amennyiben van még köved)

Ezzel a technikával viszont unalmas lesz. Esélyük sincs az algáknak, csak kaszálni kell majd az új ollóval ;)

2015. április 29., szerda 9:04
Adminisztrátor

Mindaddig sokáig tart a víz letisztulása , míg nincs elég nitrifikáló baktérium az akváriumodban .
Pár nap múlva ez az idő akár lecsökkenhet fél -egy óra hosszára .
Nagyon katonás munkát végeztél . Szép lesz .
Algamentes folytatást !

2015. április 28., kedd 20:42

Sziasztok,

sok tervezgetés után végül a mai napon(2015.04.28) elkészült a következő scape.
Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen az összkép, de nem nagyon volt semmi ötletem. Egyszer csak beugrott, hogy a sügéreknek csinálok valami barlang szerű cuccot, ami végül egy "hegy" innen jön a napló neve, még ha csak köze sincs hozzá :D

a technika:
Akvárium: 96l (60x40x40) ga-s opti white akvárium 8mm üvegből
Szűrés: Eheim 2075 limited edition(1l Substrat Pro, 1l BioMech, 2l matrix trop, 100ml purigen) üveg ki és befolyóval, lillynél szűkítve.
fűtés: Hydor külső fűtő 25 fokon
Világítás: 4x24w dimmelhető ATI osram csövekkel
CO2: 10 kg -os palack, pappilon reduktor, aqua medic mágnesszelep, ada visszafolyásgátló + még egy, do!aqua 30d diffúzor, üveg buborékszámláló, ga-s üveg nano drop checker
talaj: ada amazonia
táptalaj: tropica substrate + papó féla aljzatbacik
víz: ozmó visszakeményítve 140 körüli tds-re

egyéb: TWINSTAR Nano , Eheim skim, ada hőmérő

növényeim:
Hemianthus callitrichoides ''Cuba''
Rotala rotundifolia
Staurogyne repens
Tropica Hemianthus micranthemoides
Steril Alternanthera reineckii 'Mini'
Fissidens fontanus

tápozás: planter, macro + vas
startert is raktam bele, azóta nagyon zavaros a víz. kb 4-5 órája ilyen, ez rendben van így?

sikerült vásárolnom egy akvarisztikai ollót is végre :) a HC-nál nagyon jól fog jönni :)

köszönöm szépen a sok segítséget Papó-nak.

egy pár kép az egészről. véleményeket ér írni :D
KépUntitled by kisserik93, on Flickr

Képhttps://flic.kr/p/rq4G5J by kisserik93, on Flickr

Képhttps://flic.kr/p/sjLU7C by kisserik93, on Flickr

2015. április 28., kedd 20:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 206 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21