Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
premierpark írta: Molroth írta: Azért jobb a bio rio, mert gyárilag tartalmaz bacikat, meg talán máshogy befolyásolja a ph-t... De rohadt drága. Nekem is megfelel teljesen a trop, már egy ideje használom, semmi bajom a szemcsemérettel. Egy kérdés: miért a tropot raktad alulra??
Tapatalk-kal küldve az én D2303-el Annó ezt az instrukciót kaptam a tropicalfish-től. Miért? Hogyan kellene? Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Az a lényeg , hogy a szűrőanyag védve legyen a biológiai szennyeződésektől , tehát a perlonnak a szúróanyagot kell védeni A sorrend szűrőtípus függő , hiszen van amelyikben fentről lefelé és van amelyben alulról felfelé áramlik a víz .
2015. november 6., péntek 11:26 |
|
|
premierpark
Csatlakozott: 2013. augusztus 25., vasárnap 19:18 Hozzászólások: 429
|
Molroth írta: Azért jobb a bio rio, mert gyárilag tartalmaz bacikat, meg talán máshogy befolyásolja a ph-t... De rohadt drága. Nekem is megfelel teljesen a trop, már egy ideje használom, semmi bajom a szemcsemérettel. Egy kérdés: miért a tropot raktad alulra??
Tapatalk-kal küldve az én D2303-el Annó ezt az instrukciót kaptam a tropicalfish-től. Miért? Hogyan kellene? Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2015. november 6., péntek 10:59 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Azért jobb a bio rio, mert gyárilag tartalmaz bacikat, meg talán máshogy befolyásolja a ph-t... De rohadt drága. Nekem is megfelel teljesen a trop, már egy ideje használom, semmi bajom a szemcsemérettel. Egy kérdés: miért a tropot raktad alulra???
Tapatalk-kal küldve az én D2303-el
2015. november 6., péntek 10:58 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
premierpark írta: Itt nem a szűrési képességeire gondolok. Apró szemű. Potyog mindenhová. Ha szűrőzsákba rakom akkor meg bazira betömörül. Lehet nektek nincs ilyen gondotok de tisztításnál kész rémálom nekem. Bár a bio rio is az lesz mindegy így mindent tudok lassan. Felépítem magamnak a szűrést Igen mivel apró szemű összetömörül, de az ada is összefog mivel az is ilyen. Tisztításnál kézzel fellazítod, de ha víz alá teszed úgy könnyebben lehet tisztítani. Mondjuk nem tudom mi igaz mi nem de annak idején azt olvastam a bio rio-ról a másik fórumon, hogy mivel a szűrőanyag természetes anyagból azaz fából van ezért szép lassan szétmállik a szűrőben ezért mindig újat kell bele venni a régi meg kuka, vagy legalábbis pótolni kell, ha jól emlékszem évente vagy 2 évente, nem akarok hülyeséget írni. De nem értelek, hogy ha bajod van a matrixxal akkor miért nem veszel eheim-et vagy sera-t, miért veszel egy jóval drágább szűrőanyagot ami nem tud többet az előzőeknél? Ráadásul ha te is azt állítod, hogy az is be fog tömörülni akkor meg mi értelme?
_________________ K.Tamás
|
2015. november 6., péntek 10:52 |
|
|
premierpark
|
Mexx2 írta: premierpark írta: Mexx2 írta: premierpark írta: papó írta: Ne használd ha ha ne szükséges a felszínleszívó . Rendben. Bio rio mehet?l Milyen szűrőanyag van a szűrőben, hogy bio rio kell bele? Gyári? 2 kosár matrix trop( nem vagyok annyira elájulva tőle) legalul fölötte mech pro fölötte bio rio aztán szivacs perlon purigen Szerintem felesleges pénz kidobás lesz, mivel a jelenlegi szűrőanyagok bőven ellátják a feladatukat sőt talán még sok is bele. Nem hinném, hogy fogsz különbséget látni ha bio riot teszel bele pluszba. "matrix trop( nem vagyok annyira elájulva tőle)" Ezt nem értem. Milyen képességnek kellene lennie, hogy elégedett legyél vele. Ugyanúgy teszi a dolgát mint minden más szűrőanyag. Mellesleg te 96 litert szűrsz 4 liter szűrőanyaggal én 160 litert. Ha nekem elég (sőt én még soknak is találom) akkor neked miért kevés? Itt nem a szűrési képességeire gondolok. Apró szemű. Potyog mindenhová. Ha szűrőzsákba rakom akkor meg bazira betömörül. Lehet nektek nincs ilyen gondotok de tisztításnál kész rémálom nekem. Bár a bio rio is az lesz mindegy így mindent tudok lassan. Felépítem magamnak a szűrést Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2015. november 6., péntek 10:42 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
premierpark írta: Mexx2 írta: premierpark írta: papó írta: Ne használd ha ha ne szükséges a felszínleszívó . Rendben. Bio rio mehet?l Milyen szűrőanyag van a szűrőben, hogy bio rio kell bele? Gyári? 2 kosár matrix trop( nem vagyok annyira elájulva tőle) legalul fölötte mech pro fölötte bio rio aztán szivacs perlon purigen Szerintem felesleges pénz kidobás lesz, mivel a jelenlegi szűrőanyagok bőven ellátják a feladatukat sőt talán még sok is bele. Nem hinném, hogy fogsz különbséget látni ha bio riot teszel bele pluszba. "matrix trop( nem vagyok annyira elájulva tőle)" Ezt nem értem. Milyen képességnek kellene lennie, hogy elégedett legyél vele. Ugyanúgy teszi a dolgát mint minden más szűrőanyag. Mellesleg te 96 litert szűrsz 4 liter szűrőanyaggal én 160 litert. Ha nekem elég (sőt én még soknak is találom) akkor neked miért kevés? De ha netán beruházol írd meg a tapasztalatod miben más a többitől.
|
2015. november 6., péntek 10:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
premierpark írta: Mexx2 írta: premierpark írta: papó írta: Ne használd ha ha ne szükséges a felszínleszívó . Rendben. Bio rio mehet?l Milyen szűrőanyag van a szűrőben, hogy bio rio kell bele? Gyári? 2 kosár matrix trop( nem vagyok annyira elájulva tőle) legalul fölötte mech pro fölötte bio rio aztán szivacs perlon purigen Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Ezektől a szűrőanyagaiktól elsősorban biológiailag lesz tiszta az akváriumod . ha nem porszívózod a talajt - talaj közeli növényeket - olyan mint ha nem takarítanád ki s szobádat , de légfrissítőket használsz , hogy megfelelő legyen az illat ..
2015. november 6., péntek 10:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
premierpark írta: papó írta: premierpark írta: papó írta: Ezt már megint ki mondta ? A legjobb szűrőanyag a Sera siporax . Elkezdtem külföldi fórumokat is olvasni és elég sokan a bio rio-ra tették a szavazatukat Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Ez nem szavazat hanem ténykérdés . Akkor írom hogy sokan használják én elfogadom a siporaxot is mint legjobb. Nem vagyok elfogult semmivel szemben, csak úgy tudtam, hogy az bio rio kimagasló. Mindenképp akarok tuningolni a szűrőn mert a ga-s akváriuk vizekhez képest sehol nincsen. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével A természetes talajok kb egyformák , különbséget igazán csak marketing szinten találsz ./A merketing nem olcsó / Lásd az akvakertész fórumon szűrőanyagok mikroszkóp alatt . A természetes szűranyagok között a matrix trop bármikor az élvonalban végezne ,/ lásd debreceni Egyetem Tudományok palotája/ még sem ezt ajánlottam ... hanem a siporaxot .
2015. november 6., péntek 10:35 |
|
|
premierpark
|
Mexx2 írta: premierpark írta: papó írta: Ne használd ha ha ne szükséges a felszínleszívó . Rendben. Bio rio mehet?l Milyen szűrőanyag van a szűrőben, hogy bio rio kell bele? Gyári? 2 kosár matrix trop( nem vagyok annyira elájulva tőle) legalul fölötte mech pro fölötte bio rio aztán szivacs perlon purigen Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2015. november 6., péntek 10:34 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
premierpark írta: papó írta: Ne használd ha ha ne szükséges a felszínleszívó . Rendben. Bio rio mehet?l Milyen szűrőanyag van a szűrőben, hogy bio rio kell bele? Gyári?
|
2015. november 6., péntek 10:26 |
|
|