Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:42

Hozzászólás a témához  [ 206 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Következő
 Sínai-hegy 
Szerző Üzenet

papó írta:
A stau ilyen nehezen indul meg .
Nem lesz semmi gond . Ne feledd egy lassú növekedésű növényről van szó , nem olyan mint a HC :)

Rendben :) az algás részt lenyisszantsam? :)

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2015. május 20., szerda 17:40
Adminisztrátor

premierpark írta:
Nem tudom mi van. Sajnos a stau nem jó állapotban van.
Valakinek ötlete?

Kép
illetve ez az OTO egészségesnek tűnik?:
Kép

A stau ilyen nehezen indul meg .
Nem lesz semmi gond . Ne feledd egy lassú növekedésű növényről van szó , nem olyan mint a HC :)

2015. május 20., szerda 16:24

Nem tudom mi van. Sajnos a stau nem jó állapotban van.
Valakinek ötlete?

Kép
illetve ez az OTO egészségesnek tűnik?:
Kép

2015. május 20., szerda 13:13
Adminisztrátor

premierpark írta:
Sziasztok,
holnap lesz három hetes az akvárium. Azóta elég sok minden történt. Többek között volt egy blackout is és költöztek be "állatok" is.

Szóval mint már írtam(azt) hiszem voltak kisebb-nagyobb algaproblémáim, de egy hétvégi sötétítés azt hiszem megoldotta a dolgot. Ma délután szedtem le a papírt róla.
Volt egy 50%-os vízcsere + kis növénynyírás.
A HC-t nem pár csettintés után inkább hagytam, mert még úgy láttam könnyen kijön. Ez mindig ilyen lesz? Olyan apró gyökerei vannak, hogy ha elkezdem nyírni egyből jön fel, vagy csak ezek ilyen kezdeti gondok? :) megvárom azért amíg összefüggő gyepet alkot és akkor talán könnyebb lesz nyírni
A rotala-t meg kellett nyírnom mert már elfeküdt a vízfelszínen. Nagyon szeret nálam :) a stau mindenhol stagnál. Nem tudom lesz-e belőle valami. Az reineckii mini azt hiszem lassan észbe kap. A HM meg tudjátok milyen :D annak jó bármi :D itt is nő mint a gomba.

Volt a kis akváriumomban 4 darab nagyon szép sakura vagy rc, nem tudom eldönteni. Azokat minden szoktatás nélkül átdobtam, ha megmaradnak megmaradnak, ha nem akkor nem. De elég szívósak, már jó rég óta megvannak. + ment bele 1 darab amano.(a többi holnap megy csak kíváncsi vagyok, hogy túléli-e az éjszakát.)
Beraktam a 4 darab oto-mat. Kb fél órát szántam az átszoktatásra csak mert akkor is nagyon sok elpusztult ha 4-5 órán át csepegett nekik a víz szóval most kicsit gyorsabban csepegtettem. Meglátjuk, hogy hogy bírják. (raktam is képet).
Úgy terveztem, hogy mivel jövő héten lesz az 4. hét, ezért a kakadukat akkor fogom átrakni. Addig találnak búvóhelyet maguknak a garnik.

egy kép az OTO-ról:
Kép
Egy teljes akvárium fotó:
Kép

A legfontosabb. Tudom, hogy vízszintbe kell lennie az akváriumnak, de egy nagyon picit lejt előre fele. Remélem a képeken jól látszik. Ez így jó vagy gáz? igaz ma cseréltem vizet, de ha ez így nem jó akkor inkább holnap leszívom és megigazítom

elől:
Kép
hátul:
Kép
oldalról:
Kép

köszönöm előre is a segítséget és hogy benéztél :)

Előszór is megnyugtatlak .
Igaz lassabban indul az akvárium , de semmi baj , minden rendben van .
A HC akkor lesz "stabíl " ha összenő , de akkor is óvatosan kell vele bánni , hiszen könnyedén feljöhet az agyagtalajból . Már látszik , hogy sok örömöd lesz benne .
Ha a Stau stagnál az is jó jel , hiszen ha nem tetszene neki a hely már régen "elolvadt " volna.
Előszór a gyökereit növeszti és azután lesz látványos a növekedése - de ezt Te is tudod - 8-)
Amennyi eltérés van a vízszintestől az akváriumodban nem lényeges , de egy nagyobb vízcserénél majd igazítsd azért meg .
A nehezén mindenképpen túl vagy , innen már móka és kacagás ..

2015. május 18., hétfő 22:38

Sziasztok,
holnap lesz három hetes az akvárium. Azóta elég sok minden történt. Többek között volt egy blackout is és költöztek be "állatok" is.

Szóval mint már írtam(azt) hiszem voltak kisebb-nagyobb algaproblémáim, de egy hétvégi sötétítés azt hiszem megoldotta a dolgot. Ma délután szedtem le a papírt róla.
Volt egy 50%-os vízcsere + kis növénynyírás.
A HC-t nem pár csettintés után inkább hagytam, mert még úgy láttam könnyen kijön. Ez mindig ilyen lesz? Olyan apró gyökerei vannak, hogy ha elkezdem nyírni egyből jön fel, vagy csak ezek ilyen kezdeti gondok? :) megvárom azért amíg összefüggő gyepet alkot és akkor talán könnyebb lesz nyírni
A rotala-t meg kellett nyírnom mert már elfeküdt a vízfelszínen. Nagyon szeret nálam :) a stau mindenhol stagnál. Nem tudom lesz-e belőle valami. Az reineckii mini azt hiszem lassan észbe kap. A HM meg tudjátok milyen :D annak jó bármi :D itt is nő mint a gomba.

Volt a kis akváriumomban 4 darab nagyon szép sakura vagy rc, nem tudom eldönteni. Azokat minden szoktatás nélkül átdobtam, ha megmaradnak megmaradnak, ha nem akkor nem. De elég szívósak, már jó rég óta megvannak. + ment bele 1 darab amano.(a többi holnap megy csak kíváncsi vagyok, hogy túléli-e az éjszakát.)
Beraktam a 4 darab oto-mat. Kb fél órát szántam az átszoktatásra csak mert akkor is nagyon sok elpusztult ha 4-5 órán át csepegett nekik a víz szóval most kicsit gyorsabban csepegtettem. Meglátjuk, hogy hogy bírják. (raktam is képet).
Úgy terveztem, hogy mivel jövő héten lesz az 4. hét, ezért a kakadukat akkor fogom átrakni. Addig találnak búvóhelyet maguknak a garnik.

egy kép az OTO-ról:
Kép
Egy teljes akvárium fotó:
Kép

A legfontosabb. Tudom, hogy vízszintbe kell lennie az akváriumnak, de egy nagyon picit lejt előre fele. Remélem a képeken jól látszik. Ez így jó vagy gáz? igaz ma cseréltem vizet, de ha ez így nem jó akkor inkább holnap leszívom és megigazítom

elől:
Kép
hátul:
Kép
oldalról:
Kép

köszönöm előre is a segítséget és hogy benéztél :)

2015. május 18., hétfő 21:57

Egyébként most szeretnék venni valami tápadagolót vagy esetleg csinálni :) még nem tudom mi legyen

2015. május 16., szombat 18:10

papó írta:
premierpark írta:
papó írta:
A víz színe nem habzik ?

Nem tudom sajnos mert az eheim skimmer mindent leszív

2015. május 16., szombat 17:36
Adminisztrátor

premierpark írta:
papó írta:
Az oto. tuti nem szed ki semmit .

akkor szerintem ők mehetnek bele 4-en. már eltelt lassan 3 hét akkor belerakhatom őket? :) a kakadukat nem tudom mikor rakjam bele, pedig már ők is szeretnének a nagyban úszkálni, csak félek hogy még sok vízbe oldódott "tápanyag" vagy az ammónia :)

A víz színe nem habzik ?

2015. május 16., szombat 17:07

papó írta:

akkor szerintem ők mehetnek bele 4-en. már eltelt lassan 3 hét akkor belerakhatom őket? :) a kakadukat nem tudom mikor rakjam bele, pedig már ők is szeretnének a nagyban úszkálni, csak félek hogy még sok vízbe oldódott "tápanyag" vagy az ammónia :)

2015. május 16., szombat 8:59
Adminisztrátor

premierpark írta:
papó írta:
premierpark írta:
papó írta:

Fenébe jobb lett volna az elején végigvinni a sötétítést , de nem kell elkeseredni , a mostani majd megoldja a problémát .
Egyébként a Zh fontosabb :)
Nagykalappal .

igen tudom, hogy jobb lett volna ha hamarabb lett volna, de reménykedtem hogy a növények lenyomják őket. amúgy a rotala bazi módra nő. mikor lehet először nyírni? az amanok mehetnek bele? már szernitem 2 hét alatt valamennyire megkapaszkodott a hc

Ha úgy érzed , hogy nem kapálják ki a növényeidet , akkor tedd vissza a karbantartó brigádot.
természetesen vághatod a túlnőtt növényeket.

Hát remélem, hogy már nem fogják kiszedni :) ja meg amúgy az amano-k is csak rc nagyságúak kb úgyhogy nem az izmosabb brigád :) az otocinclusol is mehetnek vagy velük még várjak? :)

2015. május 16., szombat 8:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 206 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Következő