Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 2:37

Hozzászólás a témához  [ 33 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4
 Shrimp Breeding Boxes 
Szerző Üzenet

Köszi HoZee... ismerem ezt az összeállítást és nagyon tetszik.

Én valami kompaktabbra gondoltam, ahol egyébként méginkább szerencsés lenne ha kapcsolódnának az akvik... nem is tűnik annyira problémásnak kivitelezni a dolgot...

A bútort valahogy így képzeltem:
Összedobtam egy skiccet
Kép

Olyan kis pumpákkal szeretném hajtani a szűrőt mint amint - azt hiszem pont Neked - eladtam. 5-6l-re szerintem bőségesen elég lenne... :roll:

2012. január 26., csütörtök 20:02

Jó az elképzelés.
Csinálj ilyet:

Kép

Szerintem nagyon ötletes, mint ha egy kompozíció lenne 3 felé vágva.
Akár csinálhatnád úgy, hogy a 3 fajta elképzelésedet viszed bele átmenetekkel. Mondjuk kezdődne egy iwagumival, ami úgy is köves és a jobb sarokba valami magasabbra növő növényt, ezt meghagyni a középsőben háttérnövénynek, előtérinek meg az iwagumi növényzetét, és a 3.ba meg mehetnének a fák szintén az előző előtéri növénnyel, az előző háttér növénnyel a bal sarokba, meg néhány stem.
Már csak össze kell válogatni hozzá az alacsony igényű növényeket.

2012. január 26., csütörtök 17:14

Sziasztok,

most, hogy ilyen szép kis szaporulat jött össze Yellowfire garnélákból, a kedvesem totál belelkesült és picivel közelebb került ezáltal a hobbimhoz. Hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, szeretném meglepni jövőhónapban egy kis bútordarabbal amelyen 3db kis rákászkocka foglalna helyet. Mivel ezeket ő szeretné gondozni én nem akarok belefolyni a témába. Itt be is fejezem...

Najó, képtelen lennék nem beleszólni, úgyhogy szeretném néhány dologban a tanácsotokat kérni, hogy szép kis zöld dobozokat rakhassak össze neki. A projekt szinte teljes egészében DIY lesz, saját tervezésű és készítésű bútor, egyedi méretű kis akváriumok, egyedi világítás, szűrés. Egy 60x30cm alapterületű bútort szeretnék csinálni és ezen/ebben elhelyezni mindent. A terv a következő:

Akvárium mérete: 18x22x18cm (hátul dupla üvegfal 4cm-es hézag a szűrőközegnek és pumpának)
(UPDATE: 18x28x18cm)
Szűrés: szivacs, siporax, eheim substrat (maradékok, van jó sok :))
- soha nem csináltam ilyen szűrőt, de nem tűnik bonyolultnak, olcsó megoldás és talán jobb is mintha egy szivacsszűrőt tennék be
Aljzat: táptalaj + sötét agyagos aprószemű + dekornak itt-ott kvarchomok
CO2: nincs
Világítás: 1x14W T5 6500K
- ezzel világítanám mindhárom akvát egyszerre
- azért csinálom így, mert DIY-ben szerintem ez a legolcsóbb és legoptimálisabb megoldás erre, 2-3000HUF az egész

Ilyen viszonyok mellett én csak mohaféléket tudnék elképzelni az akváriumokba, de mégis szeretném ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat low-techben, tehát mohán kívül milyen egyéb növény jöhetne szóba amely fejlődni képes kis fény és plusz CO2 nélkül. Előtéri növényfan vagyok ezért arra gondoltam, hogy kövekre kötözött ricciával csinálnék gyepet mindenhová. Tudom, hogy nehéz tud lenni kordában tartani, de tennék ezzel egy próbát. Tehát szeretnék egy iwagumi jellegűt, egy fásat és egy dzsungeleset (ahol a növények önmagukban dominálnak).

Szóval ilyen tervek mellett várnám az ötleteket és véleményeket bármivel kapcsolatban, ami a postban felmerült. :mrgreen:

2012. január 26., csütörtök 14:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 33 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4