|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:43
|
Szerző |
Üzenet |
HoZee
Csatlakozott: 2011. szeptember 30., péntek 7:33 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Pázmánd (Fejér)
|
weak írta: A tenellus érdekes kérdés - akár jó is lehetne, de legutóbb pont az előző postomban említett kis kockában, ahol durván megkap minden jót, bebarnult és kirohadt az egész, induláskor pedig még szépen hozta az uj hajtasokat. Adtál neki gyökértápot? Ha jól tudom az Echinodorus-ok főként gyökérről veszik fel a tápanyagot. Az én Quadricostatus-om is szinte átlátszó leveleket hozott gyökértáp nélkül, de amint megkapta gyönyörűen bezöldült.
2012. január 27., péntek 18:20 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
T.Tamás30 írta: Anubiast igazából kötözve,vagy esetleg két ág találkozásához óvatosan beszorítva lehet "telepíteni",de olvastam már olyan módszert is,hogy a rizómáját a talajszint felett(gyökereit az aljzatba nyomva) hagyva rakták le az aljzatra.De valahogy biztonságosabbnak meg tutibbnak látom a kötözős,óvatosan beszorítós módszert. Esetleg parvula helyett Echinodorus tenellus?Az nálam is "megvan" low tech körülmények között,csak itt nekem necces az aljzatom és ezért nem mutatja azt a formáját amit kellene neki.Jah és pluszba csináltam rajta egy tarvágást,amiből nem igazán tudott azóta sem normálisan észhez térni( de ez saját tudatlanságomnak köszönhető).De gondolkodom majd az állományom teljes cseréjén. A kötözős módszernek több előnye is lehet, mert pl. karbantaráskor jól jöhet ha nem kell annyira féltenem hogy elmozdítom vagy összebarmolom az aljaztot. A tenellus érdekes kérdés - akár jó is lehetne, de legutóbb pont az előző postomban említett kis kockában, ahol durván megkap minden jót, bebarnult és kirohadt az egész, induláskor pedig még szépen hozta az uj hajtasokat. Egyre tisztabb a kep a fejemben arról amit szeretnék... Kb két hét és indul a barkács
|
2012. január 27., péntek 14:16 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Anubiast igazából kötözve,vagy esetleg két ág találkozásához óvatosan beszorítva lehet "telepíteni",de olvastam már olyan módszert is,hogy a rizómáját a talajszint felett(gyökereit az aljzatba nyomva) hagyva rakták le az aljzatra.De valahogy biztonságosabbnak meg tutibbnak látom a kötözős,óvatosan beszorítós módszert. Esetleg parvula helyett Echinodorus tenellus?Az nálam is "megvan" low tech körülmények között,csak itt nekem necces az aljzatom és ezért nem mutatja azt a formáját amit kellene neki.Jah és pluszba csináltam rajta egy tarvágást,amiből nem igazán tudott azóta sem normálisan észhez térni( de ez saját tudatlanságomnak köszönhető).De gondolkodom majd az állományom teljes cseréjén.
|
2012. január 27., péntek 12:42 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Köszi Tamás, pont erre gondoltam... mikor legutóbb ozmóért mentem, láttam ilyet és nagyon megtetszett. A kérdés az, hogy hogyan kell bánni az anubiassal? Kötözve? Ültetve? Mindegy? Még egy kérdés, hol tudok beszerezni ricciát, úgy hogy nem egy kis dobozkányit kapok majd egy ezresért? Nem gyepnek, hanem egy kis extrának kibírja vajon a parvula low-techben? Vicces lesz, ahogy manikűrollóval nyírok, mert máshogy azt hiszem nem menne ilyen kicsi kockákban - kiindulva abból, hogy a 25x25x25 méretű kockábanis nehézkes bármit megnyírni
|
2012. január 27., péntek 9:18 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Azt hiszem ezt a kicsit bele lehetne "építeni" a layout-ba : http://www.tropica.com/plants/plantdesc ... x?pid=101H
|
2012. január 27., péntek 6:20 |
|
|
weak
|
Köszi a válaszokat... T.Tamás30 írta: weak elég ötletes megoldás viszont az egymásba kapcsolódó stílusú akvák szerintem jól mutatnának,amilyet HoZee is írt Szerintem különböző garnik tartása miatt kell a 3 aksi,mivel eltérőek lehetnek az igényeik,vagy csak külön szeretné tartani őket Teljes mértékben igazatok van a 3 kocka egységgé formálásával kapcsolatban. Máris elkezdett pörögni az agyam azon amit HoZee is írt az elrendezésekkel kapcsolatban. Ha mindenhol ugyanazon növényeket tenném az előtérbe - kötözött riccia, vagy kötözött karácsony moha - (utóbbiból is láttam már mutatós iwagumit) akkor már csak a layoutra kell figyelni, hogy ott kezdődjön az egyik, ahol a másik véget ér. És igen. A különböző fajok miatt a 3 teljesen külön setup. stevo írta: Ezeknek mennyi lesz a nettó űrtartalmuk? Ha a 18x18x18-at számoljuk akkor az szűken 6 liter, ott a biológiai egyensúly fenntartása nehezebb mint nagyobb aksik esetén, Te aztán tudhatod, hisz van/volt nano aksid . A szaporulatokat tekintve pláne kicsi lesz egy idő múlva. Nem gondolod? Amúgy a project ígéretes, mindenképp figyelni fogom! Köszi stevo 18x22x18 szűrővel együtt, de igen... szűk 6 liter. Volt már 3.5l-es akvim, jávai-mohás low-tech amelyben egy betta splendens élt. Egy kicsi akasztós szűrővel működött. Ott sikerült több hónapon át rendben tartani a vízminőséget, úgy hogy a mohát még nyírnom is kellett. Bízom benne, hogy meg tudom csinálni. Az irodai 15l-es kézmosómban is minden tökéletes (bár ott egy Eheim Classic 2011 "dübörög") Szerintem működne, pláne úgy hogy számíthatok rátok ha gáz van A szaporulat az jöhet, hiszen van hely még az irodaiban és az itthoni 60l-esben is. És 1-2 tehénnel kezdenék, így szerintem 1-2 ellés belefér és gondolom lenne aki csereberélne garnikat A koncepció nagyobb része fejben már megvan, inkább csak az érdekelne, hogy milyen növények jöhetnek még szóba a mohák mellett. Pl. soha nem volt anubiasom pedig nagyon tetszik. Ha jól tudom vannak egészen kis levelű fajtái. Mindegy... Pl. valami hasonlót szívesen csinálnék feldarabolva...
|
2012. január 26., csütörtök 21:28 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
Ezeknek mennyi lesz a nettó űrtartalmuk? Ha a 18x18x18-at számoljuk akkor az szűken 6 liter, ott a biológiai egyensúly fenntartása nehezebb mint nagyobb aksik esetén, Te aztán tudhatod, hisz van/volt nano aksid . A szaporulatokat tekintve pláne kicsi lesz egy idő múlva. Nem gondolod? Amúgy a project ígéretes, mindenképp figyelni fogom!
|
2012. január 26., csütörtök 20:30 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: weak elég ötletes megoldás viszont az egymásba kapcsolódó stílusú akvák szerintem jól mutatnának,amilyet HoZee is írt Szerintem különböző garnik tartása miatt kell a 3 aksi,mivel eltérőek lehetnek az igényeik,vagy csak külön szeretné tartani őket Hopp, bocsánat. Akkor nem szóltam.
_________________ K.Tamás
|
2012. január 26., csütörtök 20:16 |
|
|
T.Tamás30
|
weak elég ötletes megoldás viszont az egymásba kapcsolódó stílusú akvák szerintem jól mutatnának,amilyet HoZee is írt Szerintem különböző garnik tartása miatt kell a 3 aksi,mivel eltérőek lehetnek az igényeik,vagy csak külön szeretné tartani őket
|
2012. január 26., csütörtök 20:13 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Olyat nem lehet, hogy 1 akváriumon belül 3 különböző megoldás? És akkor nincs megtörve üvegfallal.
_________________ K.Tamás
|
2012. január 26., csütörtök 20:10 |
|
|